Waar ben jij thuis?

Stel jij jezelf wel eens de vraag wat je eigenlijk met je huis wilt? Wat wil je dat het huis voor je doet en betekent? Waar ben je thuis?

De meest voor de hand liggende vragen worden beantwoord door een flink uit de kluiten gewassen aanbod van woontijdschriften, woonprogramma’s, woonblogs, woonmagazines, woonwinkels en woon-guru’s. Wat zij met elkaar gemeen hebben, is dat ze allemaal een idee hebben over hoe jouw huis er het beste uit kan zien.

Maar wat wil jij met je huis?

Er is een vreemd soort behoefte waarneembaar als het gaat om wonen. Er is dus een enorm aanbod aan oplossingen, maar de werkelijke behoefte wordt daardoor nog niet gelenigd want dat aanbod blijft maar groeien.

Kennelijk blijft het dus ergens knagen als het om wonen gaat. Wees eens eerlijk: hoe tevreden ben jij met je huis? Wat staat nog op je wensenlijstje om te veranderen, aan te passen, te verven, anders in te richten of er gewoon ‘iets’ mee te doen? Naar welke oplossing of antwoord ben jij op zoek?

Thuiskomen

Feng Shui houdt zich helemaal niet bezig met wat mooi of trending is. Feng Shui is tijdloos, trendloos en wordt niet beïnvloed door hypes of commercie. In tegendeel: Feng Shui legt zijn (of haar?) oor te luisteren bij jou, de bewoner van het huis en volgt de natuurlijke ordening van levensprocessen.

De Conceptual Feng Shui, waar ik mee werk, hanteert het uitgangspunt dat het begrip ‘thuis’ wordt bepaald door de sfeer die je neer kunt zetten en waarmee je je binnenwereld definieert zodat je daarin thuis kunt komen. Feitelijk gaat het dus om thuiskomen bij jezelf.

Doordat Conceptual Feng Shui de richting van onderzoek als het ware omdraait, gaat het er niet meer om hoe je vindt dat je huis móet voelen en welk karakter het móet hebben, maar juist om wat jij tot uitdrukking wilt brengen en wat het ongenoegen dat je ervaart je te vertellen heeft.

Levensproces

Conceptual Feng Shui zet jouw als mens, als bewoner van je huis centraal. Het stelt de vraag wat een verstoring van de natuurlijke ordening van levensprocessen in je huis, eigenlijk vertelt over hoe dat zit in jouw leven. Conceptuele Feng Shui beschouwt je huis als een canvas waarop jij je diep gevoelde behoeften en wensen, maar ook verstopte irritaties en complexen tot uitdrukking brengt, maar die niet als zodanig kunt herkennen juist omdat ze verstopt zijn.

Trigger

Als het goed is staan er verschillende spullen en voorwerpen in je huis die je een positief gevoel geven of je herinneren aan een prettige gebeurtenis zoals een feest of een fijne vakantie. Die koester je en daar ga je over het algemeen met zorg en aandacht mee om. Maar er staan ook spullen die onbewust verwijzen naar een weggestopte irritatie, een emotionele wond of kwetsende gebeurtenis die maakt dat je je ontoereikend of minderwaardig voelt.

Het is dan ook niet de bank die je irriteert, of de kleur op de muur, maar wat die bank of die kleur in jou triggert. Je kunt een fase in je leven hebben dat je helemaal iebel wordt van oranje, terwijl je het, objectief bezien, wel een leuke kleur vindt. Dan is niet de vraag of dat komt omdat oranje niet meer hip en trending is, maar wat het met je dóet. Waar doet die kleur je aan denken? Welk gevoel wordt er dan opgeroepen, welke herinnering wakker gemaakt?

Het is een misvatting dat Feng Shui je de weg wijst naar veel geld op de bank, macht en invloed. De yang dominantie van het tijdperk waar we in leven maakt dat ook sommige Feng Shui mensen zich enkel richten op de glimmende, glanzende buitenkant van het leven.

Waarheid

Maar dat leven wil meer, is meer en bestaat naast yang ook uit yin; dat wat donker en verborgen is. Dat zijn de talenten waar je mee geboren bent maar die niet uit de verf zijn gekomen omdat je in een a-muzikale familie geboren bent. Of dat je juist geboren bent in een zeer intellectueel en cultureel ontwikkeld gezin, dat niets snapt van je behoefte om fysiek bezig te zijn en op sportief gebied te presteren. Dat vraagt van je dat je meer moeite moet doen om je kwaliteiten tot uitdrukking te brengen en verder tot ontwikkeling te brengen door je te verbinden met het verborgen innerlijk, dat te onderzoeken en daar waarheid aan toe te kennen.

Onvrij

Daarnaast zit er heel wat in je verstopt dat niet leuk is of ronduit moeilijk, ingewikkeld of uitermate vervelend. Over het algemeen ben je heel goed in staat om dat in een doosje te stoppen en ervoor te zorgen dat het daar ook blijft. Dat neemt echter niet weg dat het onderhuids, onbewust, om aandacht vraagt en elke gelegenheid te baat neemt om zich te laten zien en te doen gelden; het wringt zich een weg naar buiten, neemt bezit van je en maakt zich zichtbaar op het canvas dat je huis je biedt. Het maakt je onvrij.

Conceptual Feng Shui helpt te vertalen wat gezien en gehoord wil worden. Het geeft inzicht in je verborgen relatie met je omgeving en je huis en wat je ermee associeert. En het biedt praktische handvatten en oplossingen zodat je (eindelijk) thuis kunt komen bij jezelf!

Ga aan de slag met Conceptual Feng Shui.

Juist in een tijd waarin ons voortdurend enorme hoeveelheden aan informatie en nieuwe mogelijkheden geboden worden, is het de uitdaging om deze invloeden te herkennen en jezelf bewust te worden van waar je werkelijk behoeften ligt.

In de jaaropleiding Conceptual Feng Shui Professional leer je om met gebruik van de Conceptual Feng Shui en Nine Star Ki de relatie tussen de mens en zijn omgeving op een gestructureerde manier te analyseren en te duiden.

Kennis van deze filosofische methodiek helpt je om keuzes te maken die gebaseerd zijn op inzicht en bewustzijn. Keuzes die passen bij jouw persoon en manier van leven, voorbijgaan aan trends en mode maar deze juist overstijgen. Je ontdekt aan de hand van je eigen huis en leven hoe je jouw leven beter in balans kan brengen, optimaliseren en je welbevinden vergroten. Vervolgens kun je na het voltooien van de volledige opleiding als Conceptual Feng Shui Professional ook anderen helpen hetzelfde te bereiken.

Ervaringen

“Al vanaf het moment dat ik aan de opleiding van de Feng Shui Academie begon, is mijn leven in een versnelling gekomen. Niet altijd leuk, maar soms wel broodnodig. Nu snap ik heel goed waarom dingen gaan zoals ze soms gaan en welke invloed je zelf kunt uitoefenen op de conflicten. En dat de resultaten je soms iets laten zien wat je als eerste nodig hebt voordat je het beoogde resultaat behaalt. Dankbaar voor jouw kennisoverdracht Nina aan mij, ons. Al heeft het soms wat tijd nodig om te beklinken. Dit is bagage voor mijn verdere leven.” – Tonny

“Nina is een inspirerende en wijze vrouw met een missie. Zij wil de wereld laten kennis maken met Feng-shui en Nine Star Ki omdat ze er heilig van overtuigd is dat je jezelf daardoor goed leert kennen. Als zeer aardse vrouw, allergisch voor enige zweverigheid kan ik dat volledig beamen. Nina heeft ons vorige huis ingericht en voor ons nieuwe huis hele mooie bruikbare tips gegeven zodat we ons ook hier heel senang voelen. En met een jaarlijks persoonlijk Nine Star Ki profiel in mijn handen weet ik precies welke patronen ik voor dit jaar mag vasthouden of loslaten zodat ik me nog verder mag ontwikkelen. Ik gun iedereen een consult/gesprek/lezing van Nina, daar wordt de wereld beter en mooier door!” – Mia van Eijl-Besselink

“De opleiding heeft mij gebracht dat ik bij bijna alles wat ik nu meemaak, denk in de vijf elementen. Het hele oordeel over mensen wat ik eerst toch wel had, kan ik nu heel erg voor mezelf beredeneren in de vijf elementen. Dat maakt het zo zacht… en het maakt de wereld zoveel mooier om op die manier in de wereld te staan. Ik vind het echt een fantastische tool die we hebben meegekregen uit de opleiding.” -Wendy

Diepgaand

“Ik wil niet dat de mensen de theorie uit hun hoofd leren, maar de theorie gaan invoelen en beleven.”

– Nina Elshof, Conceptual Feng Shui en Nine Star Ki master en hoofddocent

Je kunt Feng Shui niet leren door allerlei theoretische regels uit je hoofd te leren en je daarachter te verstoppen door ‘de regel zegt’ te roepen. In de opleiding Conceptual Feng Shui Professional leer je hoe het écht zit met Feng Shui. Wat de psychologische en filosofische achtergrond ervan is. Hoe deze vertaald dient te worden naar een Westerse culturele context. En hoe je mensen in hun kracht kunt zetten door jouw inzichten in hun huis met hen te delen op een wijze die hen niet afhankelijk maakt maar hen juist de regie weer over hun leven teruggeeft.

Op zaterdag 7 en maandag 9 september starten twee nieuwe groepen aan de jaaropleiding Conceptual Feng Shui Professional. En jij kunt daar uiteraard bij zijn. Lees hier alle informatie over deze erkende opleiding en meld je aan!

 

[za_divider style=”solid-line” margin_top=”10px” margin_bottom=”10px” width=”100%” height=”1px” position=”center” color=”#9ca9ad”]

© Feng Shui by Nina. Neem dat wat voor je werkt en laat de rest voor wat het is. Als je dit werk wilt delen, dan als citaat en met link naar dit blog op deze website. Dank je wel voor je steun, ik waardeer het zeer en jou ook! Dank je!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *