Het Licht en Het Duister

Licht_en_Duister

Het Licht en Het Duister

Een lente equinox is altijd een bijzonder moment in het jaar.

Niet alleen valt deze nagenoeg samen met het hoogtepunt van de lente, en daarmee van de 3-hout energie, het element dat de energie van elk lente seizoen karakteriseert. Het is ook zo’n zeldzaam moment waarop dag en nacht, het licht en het duister, even lang zijn. De equinox wordt dan ook wel de lente-evening genoemd. Overigens wordt volgens de energetische cyclus, dat wat wij als begin van de lente beschouwen, gezien als het hoogtepunt van de lente. Dat geldt overigens ook voor alle seizoenen; dat wat wij als begin zien, vormt energetisch gezien juist het hoogtepunt.

Volgende week valt op 25 maart de Volle Maan van deze maand.

Het energetische Nine Star Ki profiel van deze maand is 3-4-4. Dat wil zeggen 3-hout, 4-hout, 4-hout. Een en al hout dus. Net zoals de lente equinox draagt 3-hout de belofte van nieuw leven in zich en van de mogelijkheid op een doorbraak of wedergeboorte. 3-Hout hengelt de energie binnen van een nieuw seizoen van groei en daarmee het tot bloei komen van de fruitbomen en het fladderen van vlinders.

In combinatie met het Nine Star Ki profiel van de Volle Maan van volgende week met al z’n hout energie, heerst er nu een bijzonder sprankelende tendens vol beweging.

Een tendens die overstroomt van vruchtbare energie en van vreugde in het vieren van het leven dat weer in beweging komt. Het is zoals Amor’s kus die Psyche weer tot leven bracht; aangeraakt door liefde, door leven kon ze niet langer er ‘niet zijn’. Doornroosje is een sprookje dat ditzelfde archetypische beeld laat zien.

De lente kust ons wakker.

We schudden de slaap van ons af en wrijven de korsten uit onze ogen… We schudden het onbewuste van ons af, worden wakker en kunnen met meer helderheid zien. Omdat 3-hout verbonden is met het levensaspect ‘familie’ zal familiedynamiek hierdoor een speerpunt vormen dit moment.

Het is deze lente energie, deze 3-hout energie, die je leven voorziet van nieuwe, creatieve en sprankelende energie die je kan helpen je te openen voor groter geluk en meer oprechte liefde.

De liefde die aan het hart ontspruit en, net zo makkelijk als zaden, ontkiemt onder de voorjaarszon. 3-Hout brengt hoop en brengt je dromen tot leven die je voor je toekomst voor ogen hebt. Dit is een geweldig moment om je op de golf van hartverwarmende energie mee te laten drijven en jezelf toe te staan om een nieuw niveau van spiritueel bewustzijn te bereiken. Een bewustzijn dat meer trouw is aan de energie van je hart en die het je mogelijk maakt om meer oprechte en betekenisvolle verbindingen met anderen aan te gaan.

3-Hout is de veranderaar onder de Nine Star Ki elementen.

Het representeert het alsmaar doorgaande proces van verandering in de natuur en het idee dat alles impermanent is. Niets is blijvend. Alles is beweging. Als 3-hout zich laat zien in een Nine Star Ki profiel van de Volle Maan, of in een persoonlijk profiel, is verandering onvermijdelijk. Maar verandering kan alle kanten op gaan als het niet op de juiste wijze begeleid wordt. Dan kan verandering eenvoudig ontaarden in destructie zonder doel. Het is dus nodig om een solide basis te hebben van waaruit je aan het werk kunt.

Het zijn de verschillende onderdelen van dit moment, die samenvallen en momentum creëren dat uitnodigt tot iets.

Zowel het element hout dat zo overdadig in het profiel van de Volle Maan van volgende week aanwezig is… Als de energie van de lente die op haar hoogtepunt is… Als de 3-hout energie dat de tendensen van dit jaar bepaalt… Als de lente-equinox waarop dag en nacht, yang en yin, licht en duister, met elkaar in balans zijn en ons als het ware laten zien hoe je dat doet, dat in balans zijn… En als al deze factoren samen spannen op dit moment is het een grote uitnodiging om de moed op te brengen om iets nieuws te laten doorbreken. Om de ogen te openen en wakker te worden voor wat er is. Om wat zich in het onbewuste bevindt, wakker te kussen en het licht te laten zien. ‘Worden wij wakker?’ om met Marcel Messing te spreken. Het moment leent zich ervoor en schreeuwt er als het ware om!

Wil je weten welke uitwerking de energie van het Nine Star Ki profiel van de Volle Maan deze maand heeft? Wil je weten welk effect dat heeft op je persoonlijke Nine Star Ki profiel en je elementen? Lees dan het hele Volle Maan artikel in de Kenniscollectie. Een collectie die je in contact brengt met de energetische tendensen van het moment, van de omgeving en van jezelf. Die je kennis verrijkt en waarmee je ook mijn werk ondersteunt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *