Een Energetische Voorschouw: De Element Energie van 2024

Element Energie: Een Voorschouw voor 2024

2024: Een Energetische Voorschouw

In Een Nieuwe Toekomst deelde ik de laatste terugblik op 2023, een jaar in het teken van 4-hout. Ik stelde je daarin de vraag welk beeld jij hebt ontwikkeld voor de toekomst. Het is een essentiële vraag voor de tendensen die de energie van 3-hout in 2024 ons zal brengen.

Het energetische nieuwe jaar start op 4 februari en het nieuwe Chinese jaar start op 10 februari. Hieronder de voorschouw voor wat dit betekent voor de verschillende elementen:

3-Hout, vernieuwing

Het element 3-hout staat in 2024 in de positie van 5-aarde, de centrum positie in de Ba Gua. Dat betekent dat de energie van 3-hout de energetische tendens van 2024 gaat bepalen.

Is het eerste element van jouw Nine Star Ki profiel een 3-hout? Dan wordt 2024 een jaar met een uitdaging om verdergaande vernieuwing door te voeren in de bestaande structuren en het fundament van je leven.  

4-Hout, scherpte

Het element 4-hout staat in 2024 in de positie van 6-metaal. Dit is een uitdagende ontmoeting omdat 6-metaal bij voorkeur het hout element wil snoeien en beperken in zijn ontwikkeling.

Is het eerste element van jouw Nine Star Ki profiel een 4-hout? Dan wordt 2024 een jaar waarin dingen op scherp kunnen komen te staan. Met name waar het financiën en geestelijk/spirituele ontwikkeling betreft.    

9-Vuur, transformatie van relaties

Het element 9-vuur staat in 2024 in de positie van 2-aarde. Dit is een gunstige tendens omdat 9-vuur al zijn energie kwijt kan aan het element 2-aarde en het bijbehorende levensaspect ‘relatie’.

Is het eerste element van jouw Nine Star Ki profiel een 9-vuur? Dan wordt 2024 een jaar waarin er kansen liggen om je relatie met jezelf, je lichaam en anderen liefdevol te transformeren.

2-Aarde, evenwichtsverlies

Het element 2-aarde staat in 2024 in de positie van 4-hout. Dit is een uitdagende ontmoeting omdat 2-aarde in de positie van 4-hout maar geen vaste grond onder de voeten kan krijgen.

Is het eerste element van jouw Nine Star Ki profiel een 2-aarde? Dan wordt 2024 een jaar waarin je, door alle veranderingen die collectief plaatsvinden, onrust en verlies van stabiliteit kunt ervaren.

5-Aarde, het kind in jezelf

Het element 5-aarde staat in 2024 in de positie van 7-metaal. Dit is een gunstige ontmoeting omdat 7-metaal het wat autoritaire en halsstarrige 5-aarde kan helpen om wat speelser te worden en controle los te laten.

Is het eerste element van jouw Nine Star Ki profiel een 5-aarde? Dan wordt 2024 een jaar waarin het kind in jezelf kan helpen de zaken wat minder zwaar en serieus te nemen.

8-Aarde, carrière blubber

Het element 8-aarde staat in 2024 in de positie van 1-water. Dit is een uitdagende ontmoeting omdat aarde en water samen blubber vormen.

Is het eerste element van jouw Nine Star Ki profiel een 8-aarde? Dan wordt 2024 een jaar waarin dingen onduidelijk kunnen worden, met name waar het je carrière  betreft.

6-Metaal, verruimd begrip

Het element 6-metaal staat in 2024 in de positie van 8-aarde. Dit is een gunstige tendens die 6-metaal helpt om nuances aan te brengen in de wat analytisch kritische manier van denken.

Is het eerste element van jouw Nine Star Ki profiel een 6-metaal? Dan wordt 2024 een jaar waarin een ruimer begrip van dingen kan ontstaan waardoor je denkwereld minder rigide wordt.

7-Metaal, pas op de plaats

Het element 7-metaal staat in 2024 in de positie van 9-vuur. Dit is een lastige tendens voor 7-metaal omdat 9-vuur de neiging heeft het metaal te smelten.

Is het eerste element van jouw Nine Star Ki profiel een 7-metaal? Dan wordt 2024 een jaar waarin het verstandig is een pas op de plaats te maken en te waken voor een burnout of gebrek aan rust.

1-Water, delen van je potentieel

Het element 1-water staat in 2024 in de positie van 3-hout. Dit is een gunstige tendens die 1-water helpt om het eigen potentieel te delen met de wereld.

Is het eerste element van jouw Nine Star Ki profiel een 1-water? Dan wordt 2024 een jaar waarin je woorden kunt gaan geven aan wat je voelt, waardoor je anderen daarvan deelgenoot kunt maken.

Deze beschrijvingen geven een sneak preview van de te verwachten tendensen van dit jaar. Deze zijn echter verre van compleet, omdat je een tendens van een element in een positie, ook altijd kunt omdraaien.

Wat betekent het voor de positie dat er een bepaald element een jaar lang in die positie komt logeren? Vanuit die omkering krijg je zicht op wat er zich op collectief niveau laat zien. Die tendensen deel ik, zoals elk jaar, tijdens het Nine Star Ki Event op 28 januari aanstaande. Inmiddels is dit event uitverkocht, maar alle geschreven teksten deel ik uiteraard graag met je. Ze komen vanaf 10 februari beschikbaar als samenvatting in de online Kenniscollectie en in hun volledigheid voor het Orakel Cyclus.

2 gedachten over “Een Energetische Voorschouw: De Element Energie van 2024”

    1. Ha lieve Gertrud, yep, een en al vernieuwing dat Nine Star Ki profiel van jou! Doe het kalm aan zou ik zeggen. Stap voor stap, blaadje voor blaadje dat zich ontvouwt.
      Harte groet, Nina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *