De natuur die verbindt, voedt en verandert

De natuur in onszelf en om ons heen, is alom aanwezig en vormt daarmee de grootste factor die ons welzijn beïnvloed. Zij bepaalt in belangrijke mate hoe onze omgeving er uit ziet en hoe we, in reactie daarop, ons huis bouwen en daarmee onze persoonlijke omgeving creëren. De Feng Shui kijkt naar die omgeving. Ze analyseert deze en legt uit hoe die invloed er uit ziet en welk effect deze op ons heeft. Meestal kijkt Feng Shui naar je directe omgeving: je huis, je werkplek, je slaapkamer of je keuken.

Verhouding

De grote natuur wordt vaak over het hoofd gezien. Omdat ze zo groot en invloedrijk is, dat we denken dat we daar niets aan kunnen veranderen. Inderdaad, het is goed je te realiseren wat je niet kunt veranderen en dus te accepteren hebt. Maar het is in dezelfde lijn van gedachten ook goed om je te realiseren wat je wél kunt veranderen: je eigen houding tot en verhouding met de natuur en de grote omgeving.

Nederigheid

Dat begint, naar mijn mening, met het betonen van enige nederigheid voor de genereuze grootsheid waarmee Moeder Natuur planten laat groeien, water laat stromen, zon laat schijnen en de aarde laat beven. Zij heeft geen last van valse bescheidenheid of een identiteitscrisis waardoor ze zich inhoudt omdat ze niet precies weet of ze wel het goede doet en of iedereen dat wel leuk en aardig vindt. Ze kan met één haal van haar oer-orkaankracht of haar woeste-water-wervelingen de grond onder onze voeten vandaan doen schudden en het dak van ons huis rukken.

Begrijpen

In tegenstelling tot wat aangenomen wordt, kijkt Feng Shui echter niet alleen naar de directe omgeving van je huis, maar ook naar die grote invloed van Moeder Natuur. Daarvoor maak ik gebruik van Nine Star Ki; een astrologie vorm die in China is ontstaan en later in Japan verder is verfijnd. Het is de kennis van Nine Star Ki die helpt om Moeder Natuur beter te begrijpen. Nine Star Ki wordt ook gebruikt om je eigen natuur beter te leren kennen en te begrijpen. Maar zeker ook om in meer harmonie met de Moeder Natuur te leven. Want als je weet hoe de grote natuur werkt, welke patronen, cycli en bewegingen daarin te herkennen zijn, kun je je eigen leven, met je eigen patronen, cycli en bewegingen, daarop afstemmen.

Harmonie

Het resultaat is niet dat je ineens de zon kunt laten schijnen of de wind kunt laten waaien. Wat het je wel oplevert is dat je beter begrijpt in welke fase van een natuurlijk proces je je bevindt. En dat je meer bewustzijn krijgt over je eigen behoeften en de mate waarin deze in overeenstemming zijn met de processen om je heen.

Dat is ook de reden dat ik elke maand het energetische Nine Star Ki profiel van de Volle Maan op mijn eigen website, beschrijf. Zodat je kunt herkennen hoe de vlag van Moeder Natuur erbij hangt om het maar zo te zeggen. Dat inzicht levert je misschien op dat je begrijpt dat het even niet handig is om hard te werken, maar juist een moment is om rust te nemen. Of dat je herkent dat er kansen voor groei liggen en je dus moet aanpakken en de mouwen op moet stropen.

Volle Maan

Volgende week is het weer Volle Maan, de blog die daarbij hoort, ben ik nu al aan het schrijven. En misschien had je het al gemerkt, er is veel onrust om ons heen en in die blog zal ik dat uitvoerig uitleggen. Vooral als je geïnteresseerd bent in de financiële economische gezondheid van de omgeving om je heen, heb je waarschijnlijk al gemerkt dat er sprake is van wat verontrustende opwinding en dito bewegingen die om aandacht vragen. Het zijn bewegingen die passen in de onrust brengende cyclus van het 8-aarde jaar waar we ons in bevinden.

Nine Star Ki voorspelling 2020

Het zijn echter ook bewegingen die een opmaat vormen voor grotere onrust volgend jaar. Alle cycli en patronen op de achtergrond laten zien dat 2020 een jaar wordt waarin elke vorm van verandering, transformatie en aanpassing aan een nieuwe cyclus, het tot nu toe bekende en vertrouwde ver zal overtreffen. The s**t hits the fan volgend jaar! Als je nu begint met het herkennen van cycli en patronen in je eigen leven, zul je daar volgend jaar veel baat van hebben. Weten wie je bent, wat je kunt en wat je nodig hebt, geeft houvast als de houvast om je heen wegvalt of onherkenbaar verandert.

Hoe je dat doet? Nou, je kunt gewoon heel relaxed beginnen met het elke maand lezen van mijn Volle Maan blog bijvoorbeeld. Meld je aan voor onze mailings en je ontvangt ze als eerste in je mailbox.

 

 

 

[za_divider style=”solid-line” margin_top=”10px” margin_bottom=”10px” width=”100%” height=”1px” position=”center” color=”#9ca9ad”]

© Feng Shui by Nina. Neem dat wat voor je werkt en laat de rest voor wat het is. Als je dit werk wilt delen, dan als citaat en met link naar dit blog op deze website. Dank je wel voor je steun, ik waardeer het zeer en jou ook! Dank je!

1 gedachte over “De natuur die verbindt, voedt en verandert”

  1. Ik vind het een goede blog over het verbinden met de natuur. Wij zijn thuis nu ook meer met verbinden met de natuur bezig in de vorm van het opzetten van een biologisch en ecologisch klein tuincentrum met een permacultuurtuin erbij.
    Groetjes Jan Frans Idsinga

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *