De Hoogste Tijd Voor Zelfverwerkelijking 

hoogste tijd

De tijd vraagt om aanwezigheid van jouw Zelf. De tijd vraagt er om. Het is dit of blind, als lemmingen, de leider volgen de afgrond in. Dat schreef ik in februari 2021 (je leest het hier) waar dit Energetisch Week Bericht een vervolg op is. Dat ik er nu een vervolg op schrijf heeft te maken met de intensiteit van gebeurtenissen en van informatie die over ons uit wordt gestort die nou niet bepaald kinderachtig is. Waren we net bekomen van het zus-virus, dient zich alweer een zo-virus aan.  

De Tijd 

Tijd om dat een beetje te relativeren. Want de tijd vraagt er om. De tijd, dit moment, vraagt om helderheid in bewustzijn en informatie om die helderheid te verkrijgen.  

Wist je dat er 10.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000 (dat is 10 quintiljoen) virussen wereldwijd bestaan? En dat er pakweg 200.000 daarvan permanent onze darmen bevolkt? En dat er maar 9000 virussen een echte naam hebben? En dat er maar 200 virussoorten zijn die ons ziek maken? 

Kritisch 

In mijn hoofd woont weten dat behoorlijk geconditioneerd is door opvoeding en door normen en waarden  waarmee onze maatschappij doorspekt is. Mijn hoofd denkt ‘zoals het hoort’. Maar mijn Zelf woont niet in mijn hoofd. Die woont meestal in mijn hart, maar ook in de rest van mijn lichaam. Mijn Zelf heeft zo een eigen kijk op zaken en dat is een kijk die juist totaal voorbij gaat aan wat via opvoeding en via maatschappelijke normen en waarden aangereikt wordt. Die kan dus buitengewoon kritisch zijn over iets dat anderen ‘normaal’ vinden. Of juist heel waarderend zijn over wat anderen ‘abnormaal’ vinden.  

Als je Zelf aanwezig is en je bent er ook echt mee verbonden, merk je dat doordat je sturing kunt geven aan de wijze waarop je informatie ontvangt.

Je kunt de voor jou juiste vorm kiezen. En je merkt het aan de wijze waarop je informatie verwerkt; je natuurlijke geweten en je Zelf kunnen kritisch toetsen of iets voor jou klopt of niet en of je de informatie misschien kunt koppelen aan informatie, aan kennis en weten, waar je al over beschikt. Dat is een creatieve manier om informatie te verwerven; het stimuleert je zelfverwerkelijking en daarmee ontwikkel je innerlijke vrijheid.  

Aapig pokje 

Dus als er weer paniek gezaaid wordt over een ‘aapig pokje’ en een advies gegeven wordt om, als het je bezoekt, dan maar weer even een tijd in quarantaine te gaan, dan is het goed om zelf te blijven nadenken. Wat gebeurt hier? Wat voor proces worden we in ge-tunneld? Welke volgende stap kun je verwachten? Hoe lang duurt het dan nog voordat ook hier weer een prikje wordt aangeboden dat alle ‘aapige pokjes’ de wereld uit belooft te helpen? Gaat jouw geconditioneerde hoofd hier in mee? Of leg je je oor te luisteren bij een ander deel van jezelf waarin een andere kwaliteit van kennis woont? 

De tijd vraagt er om.

De tijd vraagt om aanwezigheid van jouw Zelf.

Van alle processen waar je op dit moment toe wordt uitgedaagd is die van zelfverwerkelijking de belangrijkste. De innerlijke vrijheid en onafhankelijkheid die dat oplevert maakt je immuun voor manipulaties en onwaarheden. Dat is een vorm van persoonlijke immuniteit die hoogst gewenst is op dit moment.

Ik denk eerlijk gezegd dat daarom zelfverwerkelijking zo’n beetje het belangrijkste is dat we individueel kunnen bijdragen aan de transitie waar we ons nu collectief in bevinden. Het is de beste, de grootste en ook de meest gezonde anti-dote die je je maar kunt bedenken.

De tijd vraagt er om. Het is dit of blind, als lemmingen, de leider volgen de afgrond in op weg naar het volgende prikje. 

Nina

6 gedachten over “De Hoogste Tijd Voor Zelfverwerkelijking ”

 1. Anne-mieke Verhoeven

  Precies hoe ik er ook in sta, lastig om in de minderheid te zijn ook, maar niet anders kunnen dan mijn gut te volgen

  1. Hi Anne-mieke, eerlijk gezegd behoor ik liever tot een wakkere minderheid dan tot een slapende meerderheid. Waarmee ik maar wil zeggen dat dat een moment opname is die zomaar kan veranderen als anderen ineens gaan inzien dat het toch allemaal anders in elkaar steekt dan gedacht en aangenomen.
   Harte groet, Nina

 2. De laatste twee jaar zijn meer dan ooit een wake-up call geweest. In het begin is dat een rollercoaster aan ongemakkelijke gevoelens, maar deze zijn veranderd in: durf naar de wereld te kijken zoals deze is. Ik sta niet op een gekaderd podium, maar op een met potentie. Dát geeft vrijheid en ben ik blij te zien dat iemand zoals jij Nina die ik ten zeerste waardeer met dit soorten mails komt. Voor mij een sterke minderheid in opmars naar meer.

  1. Hi Lucienne, ik denk dat er wel meer mensen zich zullen herkennen in je beschrijving dat het proces een rollercoaster aan ongemakkelijke gevoelens in gang heeft gezet. Het tij keert, langzaam, maar het keert. Wat een minderheid was zal een meerderheid worden waarna het weer een minderheid wordt. De eeuwige golfbeweging van yin en yang. Dank voor je reactie en je compliment. Alleen als ik mezelf trouw blijf kan ik vrijheid ervaren inderdaad.
   Harte groet, Nina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *