De binnenwereld is mijn wereld

02152023_De_Binnenwerld_Is_Mijn_Wereld

Ik behoor aan die binnenwereld toe.

Ik heb altijd de behoefte gevoeld om me buiten de gebaande paden van het gemiddelde en de doorsnee te begeven. Niet om dwars te liggen. Alhoewel menigeen dat wel zo geïnterpreteerd heeft en getracht heeft me weer op dat ‘gebaande’ pad te krijgen. Dat heeft voor mij soms geleid tot een tijdelijke omleiding als ik braaf de richtinggevende instructies volgde om het gebaande pad van gemiddeld en doorsnee te bewandelen. Het is echter niet mijn pad dus verliet ik het altijd alweer snel om daarna weer mijn eigen weg te gaan. Een weg die er nog niet was, maar ontstond met elke stap die ik zette. Koersend op een innerlijk kompas zetten mijn voeten koers in een onbekende richting, met onbekende bestemming. Met elke voetstap plaveide zich een weg door een onbekend en nog onbetreden landschap.

Dat leidde er toe dat het als kind al voelde alsof ik ‘anders’ was, alsof de ‘gewone’ wereld niet de mijne was, een wereld waarin ik niet paste.

Het voelde ook alsof ik niet in die wereld thuishoorde, alsof ik als gevolg van een schitterend ongeluk op een verkeerde plek in een verkeerd leven terecht was gekomen. Alsof ik niet mee mocht doen en buitenspel stond. Alsof ik als waarnemer aan de rand van die wereld stond, om toe te kijken hoe anderen in die wereld hun ding doen. En uiteraard werd deze innerlijke predispositie ook manifest; ik was het buitenbeentje, degene die keer op keer buitenspel stond, het ‘onzichtbare kind’ zoals mijn nicht mij onlangs beschreef. Ik was er maar bestond niet.

Mijn oriëntatie was ook niet op die vreemde buitenwereld gericht.

In alles was ik gericht op mijn binnenwereld en op mijn innerlijke kompas. Alle indrukken en impulsen uit de buitenwereld, leefden een eigen leven in mijn binnenwereld. Alsof ik mijn eigen Alice in Wonderland was. Alles zag ik, voelde ik: gezichtsuitdrukkingen, onuitgesproken woorden, gefluisterde emoties, de pulse van Moeder Aarde. De verborgen boodschappen van een wereld die zelf geen oog heeft voor het onzichtbare van de eigen binnenwereld.

Het was een onzeker proces en een onzekere weg.

Een weg waarop ik menigmaal de confrontatie met mijn eigen demonen, pijn en lijden, schaduwen en foute projecties ben aangegaan en zal blijven aangaan. De weg stopt niet. Wat je daarop tegenkomt dus ook niet. Waar het me echter in het begin, als ‘buitenbeentje’, aan zekerheid en zelfvertrouwen ontbrak, daar voel ik nu een diep vertrouwen in de kracht van mijn binnenwereld. Dat is mijn wereld. De wereld waar ik thuis hoor en me als een vis in het water voel. Diep en duister soms, maar ook diepzinnig en diepgaand.

De binnenwereld is mijn wereld.

Dat heb ik beter leren begrijpen toen ik kennismaakte met Feng Shui en Nine Star Ki. Met name de kennismaking met Nine Star Ki voelde als een geestverruimende openbaring; het was een ware ontdekking om dit tegen te komen op het pad dat er nog niet was.

Op dat pad dat er nog niet was, is het inmiddels flink druk geworden.

Ik ga het allang niet meer alleen: mijn liefde voor Feng Shui en Nine Star Ki deel ik inmiddels met heel veel mensen. Desondanks blijft er ook nog een pad dat ongebaand is en nog ontdekt wil worden. Dat is mijn eigen, persoonlijke pad. Het pad van binnen naar buiten, dat zich vanuit mijn binnenwereld manifesteert in de buitenwereld. Dat vraagt een volgende stap en een kleine bijstelling van de koers zoals dat nu eenmaal gaat als je zo’n pad volgt.

De diepzinnigheid van de binnenwereld heeft zijn weg gevonden in alles wat ik schrijf en doceer.

Of dat nu het Energetisch Week Bericht betreft, de beroepsopleiding tot Conceptual Feng Shui Professional of de Nine Star Ki opleiding. En die laatste nu gaat veranderen. Die behoefte is er. Meer diepgang. Meer beleving. Meer ruimte voor de kennis en ervaring die ik in de afgelopen bijna dertig jaar heb opgedaan.

Daarom zal in maart de aller, allerlaatste Nine Star Ki opleiding plaatsvinden waar je, zonder vooropleiding, zo kunt instromen.

Daarna wordt het anders! Hoe, dat volgt spoedig.

Ik volg mijn pad.

Vanuit mijn binnenwereld de buitenwereld in. Ik ga op reis en neem mee wat nodig is om verder te komen en laat achter wat daarbij niet langer nodig is of tot last is geworden.
Misschien is er door het gaan van mijn weg een pad ontstaan dat jij ook interessant vindt. Misschien lopen onze paden parallel of kruisen ze elkaar. In mijn binnen wereld of in onze buitenwereld.

“How puzzling all these changes are!
I’m never sure what I’m going to be,
from one minute to another.”

PS:

Was je bij het Nine Star Ki 2023 Event maar wil je alles graag nog een keer horen en lezen? Of had je er graag bij willen zijn maar heb je het gemist?

Dan hebben we het Resumé voor je.
Het is een pakket bomvol informatie dat ik graag met je deel!

Het bevat de audio-opnames van de Event dag, aangevuld met een e-book met de complete (!) teksten en een samenvatting in power-point. Als bonus bevat het pakket een volwaardige terugblik op de afgelopen jaren zodat je de Nine Star Ki tendensen vanaf 2019 met het heden kunt verbinden. Alles is namelijk verbonden en niets is zelden voor niets. Bestel je eigen Nine Star Ki Event 2023 pakket hier en doe er het hele jaar je voordeel mee!

10 gedachten over “De binnenwereld is mijn wereld”

  1. Hi Gozewina,
   Gelukkig zijn we niet de enigen die ons eigen pad volgen en volgens mij belanden we nu in een tijd van thuiskomen. Voor velen geldt dat al, anderen zijn nog een stukje onderweg maar zijn er ook bijna. Het keerpunt wat dat teweeg brengt, laat niet lang meer op zich wachten!
   Harte groet,
   Nina

 1. Marie-José Moens

  Hallo Nina, fijn om weer van jou te lezen en van het pad wat jou leid en weer verder brengt naar nieuwe avonturen en verdere groei en ontwikkeling. De omschrijving van jou binnenwereld en dit gevoel van afzondering wat dit met zich meebracht als kind is zeer herkenbaar voor mij. Ik ben dan ook nog steeds op een ‘Quest’ voor mezelf om dit om te zetten naar eigenheid en kracht.

  Ik volg jou verhalen en updates nog steeds, want de wereld van de Feng Shui en de magie van Nine Star Ki fascineren mij sinds de opleiding nog dagelijks. Ik zou het graag (weer) terug willen oppakken, maar de fysieke afstand voelt voor mij nog steeds als een spelbreker…

  Blij en benieuwd te lezen dat er nieuwe ontwikkelingen omtrent de NSK opleiding aan gaan komen, die wellicht een nieuwe opening gaan bieden voor mij.
  Ik wacht met spanning af!

  We’ll keep in touch…
  Lieve groet van Marie-José

  1. Hi Marie-Jose,
   Ik begrijp wel dat wat ik geschreven heb, herkenbaar voor je is. Verwante zielen weten elkaar immers te vinden!
   Feng Shui en Nine Star Ki zijn niet weg… en zo dichtbij als jij maar wilt dat ze zijn.
   Yes, we’ll keep in touch!!
   Harte groet,
   Nina

  1. Hi Michiel,
   Dank je!! Stap voor stap ontdek ik meer en meer…
   Het lijkt er zo langzamerhand bijna op alsof mijn leven een avonturenroman is. Misschien is het dat ook wel. Ik creëer en leef mijn eigen mythe in ieder geval.
   Dank!
   Harte groet,
   Nina

 2. Ha Nina,

  Toen ik inmiddels wat jaren geleden een Nine-Star Ki profiel liet maken bij je vergeleek ik je met Karen Hamaker waar ik vele jaren lessen bij heb gevolgd. Later ben jij ook bij haar in de leer gegaan. Ik lees je artikelen erg graag omdat er een hele mooie diepte en verwoording van alles in zit, ook weer in dit artikel!
  Ik proef altijd een ware schrijfster in je stukken. Geen idee hoe je weg verder gaat lopen maar nog een mooi boek van jouw hand lijkt mij een mooi stuk van die route! Hartelijke groet, Carine

  1. Hi Carine,
   Ha, ja, Karen is voor mij een mooi rolmodel waar ik me graag aan optrek. Die hebben we immers allemaal nodig. Ondertussen schrijf ik aan elkaar wat los zit en haak een lint van continuïteit waar die er ogenschijnlijk er niet is. En ja, daar kan zomaar weer een boek uit ontstaan. Wie weet. Dankjewel lieve Carine!
   Harte groet,
   Nina

 3. Dank je wel weer voor deze mooie tekst. En stilletjes hoop ik dat de opleiding Nine Star Ki anders wordt en dichterbij komt. Van de Dordogne naar Zutphen is zo ver. Het kriebelt en ik heb er zin in, zeker nu in op een bijzondere manier in bezit ben gekomen van het boek Negen Sterren Ki van Takashi Yoshikawa.

  1. Hi Frederike,
   Dank je wel voor je reactie. Ik weet niet of de nieuwe vorm van de Nine Star Ki opleiding de afstand tussen de Dordogne en Zutphen kan overbruggen voor je. Ik hoop het. Later meer hierover.
   Wel bijzonder dat je dit boek hebt weten te bemachtigen! Het is echt zeldzaam.
   Harte groet, Nina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *