Innerlijke Twijfel

Innerlijke_Twijfel_Februari_Volle Maan 2023

Innerlijke Twijfel: de Volle Maan van 5 februari

Ik kan veel zeggen over innerlijke twijfel. Dat voelt niet fijn en is soms lastig te hanteren. Om je een beetje te helpen verbind ik dit gevoel met de heersende energetische tendensen. Maandelijks schrijf ik een artikel over de energetische tendens van het Nine Star Ki profiel van de Volle Maan van die maand. Dit artikel wordt integraal gepubliceerd in de Nine Star Ki Community. Het wordt begeleid door een online Volle Maan meditatie op de avond van de Volle Maan. Normaliter wordt een uittreksel van dat artikel in dit blog geplaatst. Deze maand laat ik je graag kennismaken met hoe zo’n heel artikel er uit ziet.

Wil jij ook elke maand de volledige uitleg over de energie van de Volle Maan ontvangen? Meld je dan aan voor onze prachtig verbindende Nine Star Ki Community. Ik deel er achtergrond informatie. Je kunt er contact leggen met gelijkgestemden en er wordt mooie inspiratie gedeeld! https://bit.ly/NSK2023Community

Dit is de eerste Volle Maan van het nieuwe energetische jaar 4-hout.

Deze maan brengt nieuwe energie, een nieuwe beweging, een voorzichtig aftasten van nieuwe mogelijkheden.
Het Nine Star Ki profiel van de Volle Maan van februari is 4-8-1. Dat is 4-hout, 8-aarde, 1-water.

Er is een merkbare verandering in de algemene energie te ervaren.

Dat is voelbaar sinds het begin van het energetische nieuwe jaar op het moment van de nieuwe maan op 22 januari jongstleden.

Die verandering toont zich, voorzichtig nog en wat onzeker. Maar al wel in een beweging in de richting van meer geïntegreerd bewustzijn. En in (nog) meer behoefte aan waarheidsvinding.

Dit zijn hoopvolle tekenen.

Ze wijzen erop dat we nu echt aan een nieuw hoofdstuk in onze spirituele ontwikkeling zijn begonnen.

De jaren 2020 en 2021 zijn een soort van inwijdingsjaren geweest. Jaren waarin zich een volgende fase in de ontwikkeling naar spirituele volwassenheid aandiende. Inwijdingen gaan altijd gepaard met tests en uitdagingen. Wat volgde was 2022; een jaar waarin de nieuw verworven positie onderzocht en ingenomen kon worden.

Nu opent zich het volgende hoofdstuk, met nieuwe lessen en kansen voor groei en ontwikkeling.

Een nieuwe fase in ontwikkeling voelt altijd spannend in het begin. Het voelt ook hoopvol en dat is belangrijk anders zou je er niet aan willen beginnen.

Tegelijk gaat elke nieuwe stap in ontwikkeling gepaard met onzekerheid en twijfel.

Innerlijke twijfel of je het wel kunt, of je die lessen wel zult gaan begrijpen en integreren, of je de juiste keuze hebt gemaakt…

Een nieuwe cursus of opleiding doet dat nu eenmaal met je omdat je eigenlijk nog niet precies weet waar je aan begint en wat het je zal brengen.
Dat is de energie van dit moment, van het Nine Star Ki profiel van deze Volle Maan. Het ontbreekt nog even aan concrete actie; dat is het effect van 1-water in de derde positie van het handelen. Dat voelt een beetje als voorzichtig aftasten of het water warm genoeg is om erin te duiken.

Het moment van nu is een beetje te vergelijken met dat je stevig de griep hebt gehad en flink ziek bent geweest (de jaren van afbraak 2020 en 2021).

Dan, langzaam begin je weer op te knappen en kun je weer wat eten, word je weer een beetje meer jezelf (het innemen van je nieuwe plek in 2022) en dan volgt nu het moment dat je weer het bed uit komt en de wereld tegemoet treedt. Je lichaam is door het ziek zijn verandert wat betekent dat je de wereld ook op andere wijze tegemoet treedt. Alles is onwennig ook al is het bekend. Alsof je met een hernieuwde blik je vertrouwde omgeving in ogenschouw kunt nemen. Die eerste passen, als je je ziekbed eenmaal verlaat, zijn onzeker en wankel. Dat is hoe het begin van dit nieuwe jaar kan voelen. Het Nine Star Ki profiel van de Volle Maan van februari legt daar zachtjes de vinger op.

Dat, in combinatie met 8-aarde in de middelste positie, de positie van het innerlijk en de binnenwereld, maakt onzeker.
Het kan makkelijk leiden tot de vraag: ‘waar ben ik nu weer aan begonnen’.

Het is het 4-hout in de eerste positie van die profiel, dat helpt om een visie op de toekomst voor ogen te houden die het waard is om moeite voor te doen.

Een visie die eerlijkheid, gelijkwaardigheid en rechtvaardigheid nastreeft.

Het 4-hout in de eerste positie nodigt uit om met deze waarden in verbinding te komen en om je persoonlijke visie daaraan toe te voegen.

Innerlijke twijfel kan lastig zijn, maar helpt ook te voorkomen dat je je blind in een nieuw avontuur stort.

Wat zoveel wil zeggen dat, zolang je je niet vastbijt of verschuilt achter een ‘zekerheid’, er ruimte blijft voor de waarheid om naar je toe te bewegen. Twijfel helpt de visie, het innerlijke beeld op de toekomst, te ontdoen van alles wat er niet in thuishoort. Gek genoeg helpt juist twijfel bij het creëren van een steviger, innerlijk fundament. Dat werkt beter dan een van buiten aangereikte zekerheid of overtuiging.

Deze Volle Maan biedt een verstild moment van inkeer voordat de actieve en om beweging en actie vragende 4-hout energie van dit jaar, werkelijk wortel schiet en uit de startblokken schiet.

Deze Volle Maan biedt de mogelijkheid tot innerlijke afstemming. Ze stelt de vraag wat het is dat jij wilt bijdragen aan die nieuwe beweging. Op welke wijze je betrokken wilt zijn bij de lessen uit het nieuwe hoofdstuk in de spirituele evolutie van de mensheid. Het geeft je nu de kans om je af te stemmen wat jij wilt leren.

Maandelijks schrijf ik een affirmatie die je ondersteunt in de energie van de Volle Maan. De affirmatie van Februari en de suggesties voor je huisaltaar, vind je in de Nine Star Ki Community. Word ook lid: https://bit.ly/NSK2023Community

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *