Bevrijding van je ziel

Bevrijding van je ziel

 

Vorige week schreef ik in mijn nieuwsbrief: ‘De grote energetische en psychologische processen die op de achtergrond hun invloed uitoefenen en waar we allemaal, inclusief de materialisten, aan onderhevig zijn, sturen het bewustzijn echter een andere kant op. Je leest het hier terug.

Welke kant?
De kant van bezieling!

‘De zetel van de ziel is het hart. 

En zielloos staat voor mij gelijk aan harteloos’, schreef ik ook. ‘Het kan, naar mijn idee, nooit de bedoeling zijn geweest van de creatiekracht van het universum, om er een harteloos zooitje van te maken. Dat betekent echter wel dat elk van ons de mouwen op moet stropen om het vierkante denken om te vormen naar een prachtige cyclus waarin de energie ongehinderd kan doorstromen en waarin alles met elkaar verbonden is.’

Maar hoe maak je dat concreet?
Waar begin je?

Wat moet je doen,

om die vierkante wereld van de materialisten die een transhumane mens nastreven, een mens zonder gevoel en moraal die verworden is tot een zielloos dus harteloos wezen, rond te maken?

Een antwoord kan zijn je te verdiepen in en te verbinden met alle filosofische, geneeskundige en wereldbeschouwelijke methoden die denken, voelen en handelen vanuit het besef dat het de VIJF elementen zijn die je voorgaan op de weg naar heelheid.

‘Dat is, naar mijn idee, het beste en meest radicale antwoord 

dat je kunt geven op de crisis van nu; je bevrijdt je uit de gevangenis van het vierkant en stapt in de vrijheid van heelheid waarin de ziel niet langer verbannen is maar een waardige plek krijgt toebedeeld.’

Dat is de koninklijke weg die via het hart loopt. 

En nee, een omweg of een kortere route is er niet. Het is ook geen weg waar je via life-hacking toegang toe kunt krijgen. Het is ook niet een eenvoudige weg, maar wel een vol avontuur en ontdekkingen. Dit is de weg die je zelf gaat, op weg naar je eigenlijke bestemming in dit leven.

De keuze waar we nu collectief voor staan is om vast te houden aan wat er was; 

aan normen en waarden die hun kwaliteit en waardigheid verloren hebben. Of om mee te bewegen in dit tijdsgewricht waarin we getuige zijn van grote, zo niet de grootste, omwentelingen in de ontwikkeling van ons als mens.

Van een drie-dimensionale werkelijkheid, schalen we op naar een vijf-dimensionale werkelijkheid. 

Precies waar de vijf elementen al op wijzen en je in in kunnen wijden. Een werkelijkheid waarin je dingen kunt ontdekken die je voorheen niet zag, of (nog) niet kon zien.

“Een werkelijkheid waarin de ziel niet langer ondergeschikt gemaakt wordt, maar juist als uitgangspunt dient.”

Wat betekent dat voor je, als je je kijk op de wereld ook opschaalt van een drie-dimensionale kijk naar een vijf-dimensionale kijk?

Letterlijk ontdek je een heel nieuw bereik van zijn, een hele nieuwe wereld waarin je verbanden kunt zien en ervaren, die je voorheen niet zag. Het leven wordt daardoor rijker, voller, echter en authentieker. Het leven dat je zelf leeft verandert als gevolg daarvan ook en een groot gevoel van rust, eerlijkheid en zuiverheid gaat daarmee gepaard en zal een vast onderdeel van je leven worden. Evenals een enorme relativering van alles wat voorheen stress opleverde. 

Nine Star Ki en Conceptual Feng Shui kunnen op die koninklijke weg als gids dienen. Een jaar lang leer je, heel concreet, hoe het werken met en toepassen van die vijf elementen in zijn werk gaat. Het is een jaar waarin er een grote transformatie kan plaatsen van jezelf en de kijk die je hebt op de wereld. Na dit jaar zal het voor de vierkante werkelijkheid niet meer zo makkelijk zijn om je te gevangen te zetten in het hokjesdenken. Een jaar kennis maken met de vijf elementen is een jaar werken aan bevrijding van je zelf en je ziel!

 

Ik ben heel benieuwd hoe je deze blog ervaren hebt en wat het in je los maakt. Laat je het hieronder weten?

Nina

Meld je nu aan

2 gedachten over “Bevrijding van je ziel”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *