Bestemming Wintertijd

Lineair

We hebben geleerd dat tijd lineair is en aldus, zoals elke lijn vertelt, een begin en eindpunt heeft. Deze denkwijze plaatst zaken in een zeker absoluut perspectief; als je eenmaal iets gedaan hebt of een besluit genomen hebt, dan is dit onomkeerbaar. Je kunt er niet op terugkomen en je kunt je alleen maar in de ingenomen richting bewegen.

Gif

We lijden daardoor omdat we spijt hebben van de fouten die we gemaakt hebben, de verkeerde beslissingen die we genomen hebben, de onhandigheid die we wellicht op een bepaald moment ten toon gespreid hebben. Als we ouder worden wordt die lijst alleen maar groter en verandert in een last die moeilijk te dragen kan zijn. Dit vergiftigt ons lichaam en meer specifiek onze geest. Om daaraan te ontsnappen onderdrukken we deze issues in een poging om ze uit ons bewustzijn te wissen, waar we, in eerste instantie, ook in slagen.

Het probleem echter is dat dat elke ervaring die we ‘achter ons’ proberen te laten, aan ons zal blijven trekken en onbewust om aandacht zal blijven vragen. Dit wordt een belemmerende factor die ons verbonden houdt met iets waar we liever niet meer mee verbonden willen zijn.

Cirkel

Als we echter tijd niet als lineair maar circulair beschouwen, biedt dit een geheel nieuw perspectief en derhalve een wereld van nieuwe mogelijkheden. Een cirkel kent geen begin en eindpunt. Het representeert een continuïteit van beweging zoals de beweging van eb en vloed en het wassen en afnemen van de maan; er bestaat alleen verandering. Daardoor wordt het begrip van het bereiken van je ware bestemming in een heel ander daglicht geplaatst van een nooit eindigend verhaal waarin elk moment een tijdelijke bestemming blijkt te zijn in een continue beweging van verandering.

Wanhoop

Misschien geeft dit aanleiding tot wanhoop; waarom zou je je best doen om een doel te bereiken als dat onmogelijk te realiseren is omdat het eindpunt dat je wilt bereiken niet bestaat waardoor je telkens dezelfde dingen herhaalt? Dat is denk ik de paradox van ons leven.

Je verbinden met de circulaire beweging van tijd is het je verbinden met het feit dat alles dat zich ooit in je leven heeft afgespeeld, nog steeds deel uitmaakt van je leven.

Zowel in het hier en nu als in de grotere beweging van energie door de tijd heen.

bestemming, beweging, persoonlijke ontwikkelingUitdaging

Telkens als je een volledig rondje hebt gemaakt en afsluit, kom je de gebeurtenissen uit het verleden weer tegen. Meestal neem je dat alleen onbewust waar, iets wat helaas vaak een negatief effect op ons heeft en ons onbewust dit laat negeren. Niemand vind het leuk om geconfronteerd te worden met de minder leuke kanten van het leven, speciaal niet die van jezelf. Om terug te gaan en dezelfde pijnplekken te bezoeken en dezelfde handelingen te moeten herhalen kan een uitdagende ervaring zijn. Een uitdaging in het herkennen van waar je ooit eens was, wat je ervan geleerd hebt, en hoe je dat geleerde nu in de zich herhalende situatie kunt inzetten om niet dezelfde fout te maken als destijds.

Bestemming

Als je je echter vanuit het besef dat bestemming zich niet buiten je bevindt maar in jezelf, met het cyclische principe van tijd verbindt, ga je beseffen dat bestemming niet een plek is die je kunt bereiken of waar je naartoe kunt werken. Je zult ontdekken dat bestemming een staat van zijn is waar je je in kunt bevinden of niet. De vraag is natuurlijk hoe je die staat van zijn kunt bereiken.

Als je terugkijkt naar de gebeurtenissen die in je verleden hebben plaatsgevonden, kun je daar dan met een blij gevoel op terugkijken en levert dat een positieve bijdrage aan je huidige bestaan op? Of versterken sommige gebeurtenissen je angst en je beperkingen? Dat wat je belast doordat het een negatieve connotatie voor je heeft of met een duistere overtuiging verbonden is, blijft je in het hier en nu lastig vallen en verhindert je daardoor om je ware bestemming te bereiken. Gelukkig is het verleden niet in steen gebeiteld en verandert het met je zienswijze die je daarop hebt.

Wintertijd

Komend weekend schudt de wintertijd het tijdsgevoel weer even overhoop. Je krijgt daardoor de kans weer even te ervaren dat je leven en je lijf zo hun eigen ritmes hebben. Dat je leven en je lijf geen knop hebben die je om kunt zetten waardoor er ineens een ander ritme ontstaat. Ik ben, of beter gezegd mijn lijf is er zelf altijd even flink van slag van. Juist zo’n moment van ongemak kun je gebruiken om je eigen tijdsbeleving onder de loep te nemen. Om te onderzoeken hoeveel verleden er in het nu van je leven nog aanwezig is. Of hoeveel daarvan inmiddels zijn eigen bestemming heeft gevonden en jou vrij laat om jouw bestemming te vinden.

Fijne wintertijd!

 

 

[za_divider style=”solid-line” margin_top=”10px” margin_bottom=”10px” width=”100%” height=”1px” position=”center” color=”#9ca9ad”]

© Feng Shui by Nina. Neem dat wat voor je werkt en laat de rest voor wat het is. Als je dit werk wilt delen, dan als citaat en met link naar dit blog op deze website. Dank je wel voor je steun, ik waardeer het zeer en jou ook! Dank je!

2 gedachten over “Bestemming Wintertijd”

  1. Isabelle Wellens

    Hartelijk dank voor je berichten rond deze confronterende periode. Vooral dat gedicht over november. Wat ik intuitief ervaar en beleef, geeft u woorden.

    1. Wenske - by Nina

      Dag Isabelle, wat fijn dat dit bericht zo passend voor je mag zijn. Hopelijk bied het je extra steun in de uitdagingen die je ervaart.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *