Vakantie Week Bericht

Vakantie

Het Laatste Energetische Vakantie Week Bericht Voor de Vakantie.

Niet dat ik al met vakantie ben. Eerlijk gezegd weet ik niet of ik nu wegga of toch wat later. Er is een enorme behoefte in mij om verder in het nu te zakken. Om de onderkant en de bovenkant van het leven zich in mij te laten verenigen, zodat verleden en heden samenvallen in het nu.

Een enerzijds en een anderzijds, alles heeft twee kanten.

Enerzijds manifesteert zich dat in het proces van werken aan nieuwe ontwikkelingen. Anderzijds toont zich dat in een proces van verdiepen en loslaten. Het is een proces van overgave aan de beweging die me draagt en me daar brengt waar ik wil zijn.

Een overgave aan de beweging die me draagt en die me ook brengt wat ik nodig heb om te komen waar ik wil zijn. Waar dat dan ook is.

Het is tegelijkertijd een overgave aan dat nog onbekende, onontgonnen landschap in mezelf dat erom vraagt ontdekt te worden. Na het overlijden van mijn moeder, vorig jaar september, kom ik elke keer weer dat landschap tegen. Het voelt alsof ik aan de rand sta van een enorme bevroren, open watervlakte. Ver weg kan ik de contouren van een oever herkennen. Dichtbij is het vooral ruimte, eindeloze ruimte die me wil verleiden om de vaste grond onder mijn voeten achter me te laten, de ijzers onder te binden en deze ongerepte vlakte vol schitterende sneeuwwitheid te gaan verkennen.

Het is een beetje bizar om het in het midden van de zomer over een ijslandschap te hebben.

Het is niet anders. Dit is mijn voornaamste vakantiebestemming dit jaar. 🙂 Als ik mijn ogen sluit en over die ongerepte vlakte kijk, ruik ik de sneeuw en het ijs. Ik proef de helderheid op het puntje van mijn tong. De rillingen van de kou worden ruimschoots gecompenseerd door de warmte van de belofte die ik voel.

Het doet me denken aan wat ik in het eerste hoofdstuk van mijn boek ‘Huis & Ziel’ heb geschreven.

Een hoofdstuk over de leegte, de smetteloze witheid en de ruimtelijkheid van het plafond. Ik fantaseerde er namelijk over hoe het zou zijn als je plafond de vloer zou zijn waar je op zou leven. Hoe zou het leven er dan uitzien? Als er ruimte is, hoe zou je die ruimte dan willen gebruiken en inrichten? Precies dat zijn de vragen die door me heen gaan aan de rand van dat uitgestrekte ijslandschap.

Het zijn vragen overigens die je jezelf ook kunt stellen aan de rand van het zwembad, met een virgin margarita in de hand.

Of liggend op je kleedje op het strand terwijl er golfjes over je voeten spoelen. Of hoog uittorenend boven de mierenhoop van het leven, uitkijkend over de eindeloze deining van een dakenlandschap. Wat doe jij met de ruimte die er is in je leven? Hoe gebruik je de ruimte in je huis? Hoe heb je die ruimte ingericht? En, komt dat overeen met wat jij voelt hoe je die ruimte zou willen gebruiken en inrichten?

Met dit Energetische Vakantie Week Bericht wil ik de creativiteit die er in je woont een beetje prikkelen.

Precies zoals het element vuur, dat bij de zomer hoort, graag wil doen. Spelenderwijs ontdekken wat er anders kan. Hoe het anders kan. Waarom het anders kan. Want is dat niet precies de reden waarom je op vakantie gaat? Om het even anders te willen doen? Om even iets anders te ervaren?

Dit Energetisch Week Bericht is de laatste voor de zomerstop.

Even drie weken geen nieuwe energetische weekberichten schrijven, even geen nieuwe blogs in elkaar zetten of Lives presenteren. Drie weken ruimte voor nog meer overgave. Geen idee waaraan precies en waar me dat brengt.

Maar je kent me; ik deel graag uit.

Daarom wil ik je niet met lege handen op vakantie sturen. Juist in de vakantie is er rust en ruimte om dat te lezen waar je eerder niet aan toe kwam. Om te onderzoeken wat er al langer op wacht om nader bekeken te worden. En om een beetje te spelevaren met de kennis die je misschien wel hebt opgedaan in een van de e-cursussen. Voor iedereen die de Energetische Week Berichten elke week in de mail ontvangt heb ik een leuk Feng Shui Vakantie Onderzoek Boekje samengesteld dat je als bijlage in je mail ontvangt. Er zit een leuke puzzel in om je kennis van Nine Star Ki en Feng Shui spelenderwijs te testen. Ik heb een mooi overzicht gemaakt van hoe je Feng Shui mee op reis kunt nemen en dit samengevat in tips voor Energetische-Hulp-Bij-Onbalans.
En verder heb ik wat handvatten op een rijtje gezet die je kunt gebruiken om je onderzoek naar je huis en naar de ruimtes in je huis op gang te brengen. Hopelijk prikkelt dit onderzoek ook je creativiteit en krijg je gaandeweg allerlei fijne inzichten en mooie ideeën om straks, als je weer thuis bent, te gaan toepassen.

Fijne vakantie in ieder geval!

Vanaf woensdag 16 augustus ben ik weer in de lucht!

5 gedachten over “Vakantie Week Bericht”

 1. Dimphy Swagemakers

  Lieve Nina, zo herkenbaar wat je schrijft. Niet de ijsvlakte maar wel die behoefte om de ruimtes waarin ik verblijf opnieuw te onderzoeken, past het wel bij me, wil ik iets nieuws, wil ik iets anders, wil ik misschien anders inrichten, hoe dan? En wat wil ik dan precies anders inrichten, maar ook de tijd die voor me ligt hoe ga ik die opnieuw inrichten? Ik ben weer toe aan iets anders. Hoe anders, wat dan anders en waarom juist dat. Het kan en mag allemaal. Ik sta er open voor. Spannend en leuk tegelijk. Ben heel benieuwd wat het gaat brengen! Leuk je zomermagazine! Dankjewel! Geniet van je vakantie! Liefs Dimphy

  1. Ha lieve Dimphy, dat onderzoek, dat doet het hem, vind je niet? Mooi dat je dat opnieuw inrichten ook betrekt op de tijd. Die kan inderdaad ook anders ingericht worden. Ben ik ook druk mee bezig. 😀 Liefs, Nina

 2. Elsedien de Groot

  Een Vraagje.
  In de zomer moeten de planten worden verzorgd. Mogelijk door buren….
  Iemand stelde voor plastic planten te nemen. Mij lijkt het geen goed energetisch plan.
  Iets voor een blog

 3. Een hele fijne vakantietijd gewenst! En bedankt voor het vakantiemagazine.

  Ik heb een vraag die ik al een hele tijd wil stellen. Hoe ga je om met (vooral negatieve) energieën als je in het huis woont van je echtgenoot (in een vreemd land), tussen meubels en foto’s van overleden ouders en grootouders en geen veranderingen mag toepassen? Ik leef daar al 10jaar mee. Ik ben zelf erg gevoelig voor energieën en deze manier van leven zuigt alle plezier en levensvreugde weg. Ik zou graag je mening hierover horen. Ik denk er inmiddels hard over na of terugkeren naar nederland en op mezelf gaan wonen de oplossing is.

  Bedankt alvast. Groetjes, Evelyne

  1. Hi Evelyne, dank nog voor je fijne wensen. Oeh, het is altijd lastig om te laveren tussen wat moet, wat mag en wat nodig is. Zoals ik het lees is het lastig om van het huis waar je woont, ook jouw thuis te maken vanwege allerlei voorwaarden. Als het huis een reflectie is van jezelf, zoals Feng Shui eigenlijk aangeeft, kun je je afvragen wat dat zegt over jou en hoe jij je leven leeft. Goede vraag is om contact te maken met je eigen gevoelens als eerste en vervolgens met je behoeften als tweede. Ik hoop dat dit helpt! Harte groet, Nina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *