Het Nieuwe Wil Het Licht Zien

Het_Nieuwe_Wil_Het_Licht_Zien

Het Nieuwe Wil Het Licht Zien

Het nieuwe energetische jaar 2024 maakt gebruik van de stuwkracht van het element 3-hout. Een jaar waarin het nieuwe het licht wil zien. Het nieuwe dat, ook in jou, het licht wil zien!

Het was te merken, afgelopen zondag tijdens het jaarlijkse Nine Star Ki Event. Het was heel prettig om te ervaren hoe de energie van het 3-hout jaar, met het levensthema ‘familie’, ook daadwerkelijk tot uitdrukking kwam zondag. Wat een gezelligheid! Hoe goed wij ook dingen organiseren, het uiteindelijke resultaat van zo’n dag hangt ook altijd af van de bezoekers en hun stemming. En die stemming was er! Fantastisch om dat te ervaren. Er werd van alles gedeeld en uitgewisseld; het was echt een dag waarin er ruimte was voor co-creatie en verbinding.

Het element 3-hout staat ondertussen te trappelen op de drempel van het nieuwe, energetische jaar 2024.

Het eerste moment waarop deze energie uit de startblokken schiet, is op 4 februari aanstaande. Deze start wordt bekrachtigd op het moment van de nieuwe maan. Dan vindt ook de viering van het Chinese Nieuwjaar plaats, dat niet alleen in China, maar ook ondermeer in Korea, Vietnam, Mongolië en Tibet gevierd wordt.
Er zijn veel systemen die verschillende rekenmethoden toepassen voor het vaststellen van de start van een nieuw, energetisch jaar. De tweede nieuwe maan na het Wintersolstitium is daar een van. Een andere methodiek gaat uit van 4 februari als een energetisch knooppunt dat de signatuur heeft van een start, een nieuw begin. Hoe je ook rekent, vanuit een energetisch perspectief start een jaar niet op 1 januari, maar dus verderop in het kalenderjaar.

De oude Kelten kenden hun eigen vorm van vieringen.

Deze cultuur, die sterk verbonden was met de natuurlijke cycli, vierde niet zozeer de start van een nieuw jaar, maar die van een nieuwe cyclus. Voor de Kelten was het begin van zo’n nieuwe cyclus nauw verbonden met de energie van geboorte en vernieuwing. In oude Indiase, Chinese en Japanse tradities wordt het element hout als representant van deze ‘begin’ energie gezien.

Imbolc is het Keltische feest van het vieren van het moment dat halverwege Wintersolstitium en Lente-equinox valt.

Voor de Kelten markeerde dit moment het begin van een nieuwe jaarcyclus, een moment ook waarop de Ierse godin van de vruchtbaarheid en het vuur, Brighid of Brigit, geëerd werd.

Het is opmerkelijk dat geen enkele, oude traditie 1 januari ziet als het begin van een jaar.

We hebben dat gewoon bedacht. Of, beter gezegd, Julius Caesar heeft dat met zijn clubje astronomen bedacht. Want zelfs de kalenders waar Julius zich op baseerde, de Egyptische kalender en de Romeinse versie van de Egyptische kalender, hadden de start van hun jaar op respectievelijk 19 juli en op 1 maart.

Geen wonder dat we in de huidige tijd zo’n moeite hebben om in een nieuw kalenderjaar ‘op gang te komen’.

De energie van het nieuwe jaar is dan gewoon nog niet actief. Ondanks dat de komst van dat nieuwe jaar al wel voelbaar is.

Sinds ik met Nine Star Ki werk, heb ik de start van veel activiteiten ook verlegd naar momenten op of rond 1 februari.

En dat bevalt me goed. Ondanks dat het voor ‘Westerse kalenderdenkers’ lijkt alsof ik achterloop. Alsof dat kan; zodra je meer in het moment aanwezig bent, kun je immers nooit meer achterlopen. 🙂 Dan loop je in het ritme van de stappen die bij je past en die aansluit bij het pad dat je bewandelt en de beweging die dat vraagt.

Morgen is het 1 februari, Imbolc.

Morgen wordt in de Keltische traditie het feest gevierd dat een nieuw begin symboliseert. 10 Februari start het nieuwe, energetische jaar dat beïnvloed wordt door de energie van 3-hout, een element dat op zichzelf ook al een nieuw begin symboliseert.

Het is, kortom, momenteel een periode waarin Het Nieuwe zich een weg baant naar buiten, naar voren toe.

Het wil zich kenbaar maken en zich aan je tonen. Als je daarvoor open staat. Dit jaar luidt het element 3-hout naast vernieuwing en wedergeboorte, ook de start van een nieuwe 9-jarige cyclus in. Het is een grote uitnodiging van de kosmos om van deze krachten gebruik te maken, de boel overhoop te gooien en andere keuzes te maken, gebaseerd op wat bij jouw natuur, jouw energie past.

Bij mij past de keuze die ik heb gemaakt om van opleiden de stap te zetten naar inwijden.

Dat betekent dat ik meer ruimte wil geven aan de sjamaan, de magiër die in mij woont. Enerzijds past dat bij het ouder worden. Anderzijds sluit dit beter aan op de energie van mijn Nine Star Ki profiel en de vaardigheden die mij middels dat profiel ter beschikking staan. Vanuit deze stappen zijn de nieuwe producten ontstaan die ik graag bij je onder de aandacht breng.

De Kenniscollectie.

De Kenniscollectie is een online smulparadijs vol inspiratiehapjes, kennisgebakjes, zacht gestoofde feiten en ervaringen. Een en ander gevuld met allerhande interessante informatie en voorzien van een leesvoer-sausje van Feng Shui, Nine Star Ki, de vijf elementen, de Ba Gua, hoe je die moet leggen en nog veel meer boeiends. Ook de samenvatting van de Nine Star Ki Tendensen van 2024 tref je hierin aan. Alsmede de maandelijkse Volle Maan meditaties en artikelen, inclusief altaarsuggesties voor een praktische toepassing van de Nine Star Ki energie van de Volle Maan van dat moment.

De Orakel Cyclus.

Dit is een cyclus voor het activeren van je verbinding met het veld van innerlijke wijsheid. Een cyclus waarin de activatie van je persoonlijk potentieel je beweging bepaalt door deze cyclus heen. Vol, rijk, verdiepend, intensief, confronterend en verbindend: een cyclus zoals je deze in de natuurlijke ordening der dingen ook kunt herkennen, herken je nu in jezelf. Want de antwoorden op je vragen vind je niet buiten je, maar liggen in je te wachten op ontdekking. Mijn rol hierin is die van de intermediair; degene die tussen het hier en het daar de verbinding beschermt en je met praktische tips, inspirerende inzichten en concrete handvatten begeleidt in dat veld.

Ook de uitwerking van de Nine Star Ki tendensen voor alle elementen komt in zijn volledigheid beschikbaar in de Orakel Cyclus.

Ook de maandelijkse Volle Maan meditaties en artikelen, inclusief altaarsuggesties voor een praktische toepassing van de Nine Star Ki energie van de Volle Maan van dat moment horen hier bij. Evenals de uitwerking van deze energie per element. Een Nieuwe Maan cirkel, Keltische seizoensvieringen doorspekt met Jungiaanse kennis completeren het geheel. Een geheel dat gebruik maakt van de stuwkracht van het 3-hout jaar waarin het nieuwe het licht wil zien. Het nieuwe, ook in jou, het licht wil zien!

2 gedachten over “Het Nieuwe Wil Het Licht Zien”

  1. mijn nieuwe jaar begint al jaar en dag op 17 maart en ik heb geen idee waarom dat zo is. Toch werkt het voor mij zo.
    Ben wel blij met een 3-hout jaar omdat ik er eentje ben plus draak dus ook nog het drakenjaar in mijn voordeel. Wat kan er mis gaan.

    1. Haha, wat kan er misgaan. Goede vraag. De onstuimigheid kan wellicht soms teveel worden. Goede momenten van rust en zelfzorg inbouwen zijn daarom noodzakelijk. En elke keer weer even teruggaan naar het doel waar je naartoe groeit en of alle beweging wel in die richting gaat. Zo niet, dan even bijsturen.
      Harte groet, Nina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *