Volle maan mei 2021

Volle maan mei 2021

Volle maan mei 2021

 

De maand van de omslag

Deze maand vormt een kritisch moment in het jaar. Het vormt een kritisch omslagpunt in dit grote proces van transformatie waar we in zitten. Dat komt omdat het Nine Star Ki profiel van de Volle Maan van mei, het profiel van het grotere proces spiegelt.

De vernauwing van de zandloper

Het Nine Star Ki profiel van de Volle Maan van 26 mei is 6-2-9. Dat wil zeggen 6-metaal, 2-aarde, 9-vuur. Dit profiel is het omgekeerde van het grote, kosmische profiel dat ervoor zorgt dat we nu door zo’n stressvolle tijd heen gaan: 9-2-6. Binnen de 81-jarige cyclus van 9-vuur, bevinden we ons in een 9-jarige cyclus die gedomineerd wordt door 2-aarde en daarbinnen bevinden we ons in een 6-metaal jaar. Het is een extreem zandloper model: 9-2-6-2-9.

Op weg naar een hernieuwd besef van bewustzijn

Van de expansie van 9-vuur, worden we met de neus op de feiten van wie we zelf zijn (2-aarde) gedrukt, en vraagt 6-metaal daar kritisch naar te kijken en keuzes te maken. Vervolgens kunnen we de relatie met onszelf (2-aarde) herstellen en vanuit een hernieuwd besef van bewustzijn en liefde de wereld tegemoet treden (9-vuur in de derde positie van het profiel van deze maand).

Wie test de tester?

Nauwgezetheid is een 6-metaal woord en de energie van deze Volle Maan laat haar licht daarop schijnen. Door de spiegeling van het Nine Star Ki profiel gebeurt dat zelfs van twee kanten. Het kan daardoor nu zichtbaar worden wie of wat het niet zo nauw neemt met wat eigenlijk precies en integer zou moeten zijn. Want wie test de tester?

Het omslagpunt rust bij het individu

Het omslagpunt bevindt zich niet buiten ons; we kunnen niet langer alles afschuiven op de boze buitenwereld. Het omslagpunt bevindt zich in ons; alles is uiteindelijk terug te voeren tot de beslissing van het individu. Beschik je over het vermogen om je moraliteit in te zetten. Ben je in staat om de dualiteit van het licht EN donker in jezelf te zien en te accepteren, maar het donker niet de gelegenheid te geven je handelen te bepalen?

Een keuze op persoonlijk niveau

Het is een soort van ultieme, grote strijd die we momenteel strijden. Zowel collectief als individueel. Natuurlijk kun je je verschuilen achter de uitspraak ‘Daar heb ik geen actieve herinnering aan’, net zoals mensen eerder zich verscholen achter de uitspraak ‘Wir haben es nicht gewusst.’ Dat ontslaat je echter niet van de verplichting in te zien dat ook dat een keuze is die op persoonlijk niveau gemaakt wordt. Dat is waar het grote proces van dit moment over gaat en waar de Volle Maan van mei haar licht over laat schijnen.

 

Het hele Volle Maan artikel, aangevuld met een mooie affirmatie en altaar suggesties, lees je in onze Nine Star Ki Community.

Ik ben benieuwd wat de Volle Maan met je doet en hoe jij het invult. Laat je het me weten hieronder?

Lieve groeten, Nina

 

lidmaatschap, Nine Star Ki community


© Nina Elshof. Neem dat wat voor je werkt en laat de rest voor wat het is. Als je dit werk wilt delen, dan als citaat en met link naar mijn blog op de website. Dank je wel voor je steun, ik waardeer het zeer en jou ook! Dank je!

4 gedachten over “Volle maan mei 2021”

 1. Ja. Giga speelt het.
  Ben ik nu gek? Soms wil je mee met de massa en je weet dat de massa in dit geval het niet goed heeft.
  Als kind veel gesproken, niet gehoord. Dat leeft nu weer op.
  Dus nu moet ik het aanzien, ik ben mij ervan bewust. Ik kan en nu wat mee. Wil ik het? Ga ik staan voor wie en wat ik ben? Ga ik de wijsheid gebruiken die mij gegeven is, ik heb er als kind om gebeden. Mag ik wijs zijn? Wat wil je het liefst in dit leven? Dan is het antwoord nog steeds wijs zijn.

  Dus ja, Ik wil mijn handelen, mijn wijsheid gebruiken in de moeilijke tijd.
  Dus nee. Wat dan moet ik rustig gaan staan voor wie ik ben. En dat is zoooo spannend. Veel makkelijker is om mij er bij neer te leggen. Zoals ik ook als kind gedaan heb. Ze horen mij tenslotte niet.

  Dus ja. De constant in de ene gedachte en dan weer naar de andere gedacht/gevoel. Prrrrrr…

  1. Hi Yvonne, Wijsheid klinkt aantrekkelijk, tot je het ter beschikking krijgt en uitgedaagd wordt het te gebruiken. “But when one sees, one has to assume responsibility.” – Lewis Lafontaine. Het is niet de meest eenvoudige opdracht, wel de meest noodzakelijke, om verantwoording te nemen voor wat ter beschikking is gesteld. Lastige uitdaging. Maar heel erg waardevol! Het twijfelen, je dingen afvragen, is onderdeel van het proces om te onderzoeken wat je waarheid is en daar zelf meester over te worden. Dan volg je niet langer enkel je gevoel, je luistert niet enkel en alleen naar je denken, maar toetst aan je hart. Dat is de plek waar meesterschap over wijsheid woont. Harte groet, Nina

  1. Lieve Gertrud, dank voor het in herinnering brengen van je artikel. Aanvullende informatie is altijd welkom! Spanning rond het middel zegt ondermeer iets over de verbinding ‘boven’ en ‘beneden’, oftewel ‘bewust’ en ‘onbewust’. Het is een van de grote worstelingen van deze tijd denk ik om die spanning te laten afvloeien en de verbroken verbinding te herstellen. “They are not split underneath as we are.”, zijn de woorden een vriend van Lewis Lafontaine die waarneemt hoe de aanwezigheid van gepensioneerde, religieuze mensen in een dorp de verbinding met het onbewuste in stand houden en daardoor voor een rustige en vredige atmosfeer in het dorp zorgen. Innerlijke verbinding zorgt voor uiterlijke verbinding. Wat zou het helpen als iedereen het oplossen van zijn eigen innerlijke spanning zou kunnen zien als een mogelijkheid om spanning om ons heen op te lossen en te laten verdwijnen. Wat denk jij? Harte groet, Nina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: