Volle Maan 24 juli 2021

Volle Maan juli

Volle maan 24 juli 2021


In een zomer die op alle fronten maar wat heen en weer rommelt, is er behoefte aan duidelijkheid, veiligheid en houvast. Behoefte aan heldere keuzes en onvoorwaardelijke liefde voor het leven.

Het past allemaal in het grotere plan van zelfverwerkelijking waar we middenin zitten. De oplossing uit een situatie die maar wat heen en weer rommelt en schittert door onduidelijkheid en onoverzichtelijkheid, is naar binnen keren en te luisteren naar je lichaam (2-aarde).

 

Het Nine Star Ki profiel van de Volle Maan van juli biedt inzicht in hoe je dat doet.

Het profiel van deze Volle Maan is 6-9-2. Dat is 6-metaal, 9-vuur, 2-aarde. 6-Metaal is de energie die het hele jaar 2021 domineert en zich laat zien als het mes dat snijdt en separeert, of de punt van een naald die prikt. 9-Vuur is het element van het hart, de liefde, de passie en de hartstocht. 2-Aarde is het element dat over de wereld van het huis, een thuis; over de wereld van zekerheid, veiligheid en geborgenheid regeert.

 

2-Aarde is ook het element dat iets zegt over de wijze waarop je voor jezelf zorgt en over de wijze waarop je voor je relatie en de ander zorgt.

Het gevaar van 2-aarde in dit profiel is dat het teveel de aandacht op de ander richt waardoor je je eigen ontwikkeling verwaarloost.

 

Maar 6-Metaal toont ondertussen zijn disruptieve kant.

De energie van het Nine Star Ki profiel van deze Volle maan laat zien dat de verstorende, scheidende, loslatende en separerende kwaliteiten van het element 6-metaal deze maand gericht worden op het thema ‘liefde’. De liefde die je voor jezelf zou moeten hebben en de liefde die je voor de ander zou kunnen voelen. De disruptieve kant van 6-metaal zet de liefde voor jezelf en voor anderen op scherp, door middel van een mes dat snijdt en separeert, een naald die prikt.

 

Het binnentreden van een andere wereld.

6-Metaal is niet alleen het element van de dood en disruptie. 6-Metaal symboliseert ook de drempel die je kunt overgaan; de overgang door middel waarvan je een andere wereld van energie en spiritualiteit kunt binnentreden. Het hele jaar 2021 staat in het teken van 6-metaal en is dus èèn grote uitnodiging om de overgang te maken en die andere wereld te ontdekken, te ontmoeten en binnen te treden. De wereld waarin het niet meer gaat over cijfers en regels, maar duidelijk is dat alles energie is en daardoor alles onlosmakelijk met elkaar verbonden is. Een wereld waarin alles liefde IS.

 

Maar waar is jouw liefde behoeftig?

Deze Volle Maan nodigt je uit om met de hulp van deze tendens deze maand je relatie (2-aarde) tot liefde (9-vuur) te onderzoeken. Waar is je liefde behoeftig? Waar is ze vrij en onvoorwaardelijk? Op welke wijze ontleen je je identiteit (9-vuur) aan de relatie met een ander (2-aarde)? Onderzoek ook je relatie (2-aarde) tot de dood (6-metaal) en je angst het leven in de huidige vorm op een zeker moment los te moeten laten. In hoeverre is dat voor jou een einde of een overgang? Op welke wijze belemmert deze drempel (6-metaal) tussen het fysieke en geestelijke leven (2-aarde) het liefdevol (9-vuur) in verbinding zijn met alles wat er is, zodat je in het hier en nu thuis kunt komen bij jezelf (2-aarde)?

De zeer uitgebreide Volle Maan blog van deze maand lees je in onze Nine Star Ki Community.

Ik ben benieuwd wat de Volle Maan met je doet en hoe jij het invult. Laat je het me weten hieronder?

Lieve groeten, Nina

 

lidmaatschap, Nine Star Ki community


© Nina Elshof. Neem dat wat voor je werkt en laat de rest voor wat het is. Als je dit werk wilt delen, dan als citaat en met link naar mijn blog op de website. Dank je wel voor je steun, ik waardeer het zeer en jou ook! Dank je!

2 gedachten over “Volle Maan 24 juli 2021”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: