Wil jij de wereld veranderen?

Weet dan dat de echte verandering van de wereld niet buiten je plaats vindt maar in jezelf!


Afgelopen weekend, tijdens Pinksteren, vonden er twee belangrijke events plaats.

Misschien ben je er van op de hoogte dat ik jaarlijks, in januari, een groot event organiseer waarop ik de energetische tendensen van het nieuwe jaar belicht en uitleg. Zoiets als het Energetisch Week Bericht dat je nu leest, of de Nine Star Ki profielen van de Volle Maan waar ik maandelijks over schrijf, maar dan in het groot. Nu ontving ik op eerste Pinksterdag de mensen met een Nine Star Ki VIP-ticket voor een belangrijke tussentijdse update van de energetische stand van zakan van dit jaar.

Het belangrijkste punt dat ik tijdens onze samenkomst belicht en uitgelegd heb leest als een cliché maar is uiterst relevant voor het hier en nu.

De werkelijke verandering van wat er óm ons heen gaande is, kan enkel bewerkstelligt worden door verandering ín onszelf.

Dat deze update-dag elk jaar met Pinksteren plaatsvindt, is uiteraard niet een toevallig gekozen moment. Pinksteren is het feest waarop, 50 dagen na Paaszondag, gevierd wordt dat de ‘Heilige Geest’ wordt uitgestort, de derde persoon in de heilige drie-eenheid.

Wat heeft dat in hemelsnaam met Conceptual Feng Shui, Nine Star Ki en een Energetisch Week Bericht te maken zul je misschien denken? Ga ik uitleggen.

De basis van Conceptual Feng Shui en van Nine Star Ki, wordt gevormd door yin en yang.

Yin representeert het archetypische vrouwelijke, yang het archetypisch mannelijke. Je zou kunnen zeggen dat yin het onbewuste en het innerlijk vertegenwoordigt en yang het bewuste en het uiterlijk.

Twee krachten die voortdurend op elkaar inwerken en daarmee de hele kosmos, het hele leven in beweging houden.

Dat doen ze doordat ze elkaar niet uitsluiten of bestrijden.

Ze proberen elkaar niet te overheersen. Niets van dat al! Ze houden elkaar in beweging, zetten aan tot hervinden van balans als een van beiden uit de bocht dreigt te vliegen en voorkomen daarmee eenzijdigheid of dominantie.

Vanuit hun ontmoeting ontstaat samenwerking.

Een heel andere beweging dus dan de krachten waar we momenteel al jarenlang mee geconfronteerd worden: separatie, afscheiding, overheersing, onderdrukking en eenzijdigheid. Gedreven door yang-krachten is de wereld uit balans geraakt. Het yin wordt gezien als onvolwaardig, niet meetbaar dus waardeloos en vooral irrelevant daar het toch dat ongrijpbare, irrationele onbewuste betreft. Samengevat is het het archetypische vrouwelijke dat al erg lang onder het vloerkleed wordt geschoffeld en als minderwaardig wordt beschouwd.

Maar als ze het goed doen, die yin en yang samen, creëeren ze samen een derde kracht, een derde grootheid.

De een, Viktor Laszlo, noemt dat het zero-point field. De ander, Lynn McTaggert, het intentie veld en Sheldrake gebruikte eerst de term morfogenetisch veld maar heeft dat nu vereenvoudigd naar morfisch veld. Kortom, men rept van een veld of iets van dien aard, in ieder geval is er dus een derde factor van belang die energetisch op ons inwerkt.

De kracht van de Heilige Geest, zo ongrijpbaar als wat, is niet voor niets ‘toegevoegd’ aan de heilige twee-eenheid die er daarvoor was.

Zonder die derde kracht gebeurt er niets!

In termen van yin en yang uitgelegd en vertaalt naar de vijf elementen kan ik dat zo uitleggen: yin wordt gerepresenteerd door het element water. Yang wordt gerepresenteerd door het element vuur. Water kan het vuur doven. Vuur kan het water doen verdampen. Tenminste als ze elkaar het licht in de ogen niet gunnen. Maar als ze hun kleine egotjes kunnen overstijgen en een weg vinden om samen te werken, kunnen ze stoom creëeren; een belangrijke drijvende kracht die van alles en nog wat in beweging kan zetten.

Zie daar het symbolische beeld dat nodig is om te begrijpen waarom die drie-eenheid zo belangrijk is.

Die gaat namelijk niet uit van de meetbare, vanuit causaal denken ontstane opvatting dat een en een twee is. Maar beseft dat wanneer twee grootheden van gelijke waarde, doch elk van een tegengestelde polariteit, elkaar ontmoeten er iets gecreëerd kan worden dat er voorheen nog niet was. Het is in de liefdevolle ontmoeting van man en vrouw dat er letterlijk nieuw leven gecreëerd kan worden. Wat een scheppingskracht!!!!!

Met Pinksteren vieren we die derde kracht, die derde grootheid.

Het moment dus om, samen met die groep zeer betrokken Nine Star Ki VIP-pers, nog even stil te staan bij die kracht. Bij hoe deze, onder invloed van het element 5-aarde dat dit jaar domineert, vorm aanneemt. En hoe we daar voor de rest van het jaar het beste mee om kunnen gaan.

Zoals gezegd vonden er twee belangrijke events plaats.

Het tweede event vond plaats op tweede Pinksterdag. Dat was de uitreiking van de diploma’s aan de vers afgestudeerde Conceptual Feng Shui Professionals. Jawel, voor mij dus geen rustig Pinksterweekend, maar een en al bruisende activiteit en beweging. Precies waar die derde kracht, die derde grootheid toe aanzet. Het stoomde van alle kanten dus! 🙂

Waarom die twee gebeurtenissen zo dicht op elkaar en dan met Pinksteren?

De Nine Star Ki VIP-pers hebben weer even brandstof gekregen, in de vorm van informatie en inzicht, waar ze de rest van het jaar mee aan de slag kunnen.

De Conceptual Feng Shui Professionals vieren dat ze na een intensief jaar van transformatie, nu begrijpen hoe dat werkt met die yin- en yang-krachten, die vijf elementen en al die krachten die daarin werkzaam zijn.

Zij hebben geleerd om deze cosmische krachten en cycli te kennen, te herkennen en te gebruiken.

Zij hebben geleerd hoe je, vanuit die gedachte dat de samenwerking tussen yin en yang een creatie-kracht laat ontstaan, daarmee werkt en dit toepast in de echte, concrete wereld. De harde werkelijkheid die uit balans is geraakt.

Zij hebben geleerd dat met hulp van kennis en inzicht, je je perspectief op de wereld zo kunt veranderen dat er zich een andere dimensie opent. Een waarin die derde kracht een force majeur is waar we ons langzaam van bewust worden. Precies zoals Leonardo da Vinci ons al heeft willen voorleven. 

De verandering van de wereld vindt niet buiten je plaats!

Want de verandering van de wereld vindt niet buiten je plaats; ze begint in jou!

Het begint bij jouw ontwikkeling van het inzicht hoe de energetische krachten in de wereld precies werken. Nou ja, ongeveer precies, want heel precies zullen we denk ik wel nooit echt ontdekken. In ieder geval is het belang groot te leren inzien hoe onmetelijk klein en hoe tegelijk onmetelijk groot we eigenlijk zijn als deeltje in het geheel. De Beroepsopleiding tot Conceptual Feng Shui Professional biedt je de ontwikkeling van dat inzicht!

De hele verandering waar we zo op hopen, begint binnen jezelf en vindt dus niet plaats als je op de bank blijft zitten afwachten tot het allemaal gebeurt! Je moet echt wel bereid zijn er wat voor te doen. Maar dan heb je ook echt wat! 

Het is weer de tijd van het jaar om je met flinke korting aan te melden voor de Beroepsopleiding tot Conceptual Feng Shui Professional die in september start. 

Wat het je brengt? Een enorm palet aan kennis, vaardigheden en inzichten die je concreet in kunt zetten om als eerste jezelf en dan ook anderen te helpen om woorden te geven aan wat gevoeld wordt maar moeilijk te benoemen is. Een waardevol jaar van transformatie en ontwikkeling van bewustzijn. Over jezelf, over hoe dat nou zit met dat alles één is en hoe je daar mee werkt. Dat dus. Allemaal in één jaar. Intens? Ja! 

Niets doen is geen optie meer! 

Now is the time!

Je hebt namelijk nog 1 week voor onze kortingsactie afloopt.

Dus beste mensen, laten we even man en paard benoemen.

Je moet echt wel bereid zijn er wat voor te doen. Maar dan heb je ook werkelijk wat! Deze nieuwe lichting Conceptual Feng Shui Professionals heeft een enorm palet aan kennis, vaardigheden en inzichten verworven die ze concreet in kunnen zetten om ook anderen te helpen woorden te geven aan wat gevoeld wordt maar moeilijk te benoemen is. Zij hebben geleerd hoe je dat doet, te midden van de chaos en het lawaai, loepzuiver en treffend.

Wil jij dat ook? Dan is het nu echt de hoogste tijd om je aan te melden voor de Beroepsopleiding tot Conceptual Feng Shui Professional of op z’n minst de e-cursus tot je te nemen.

Niets doen is echt geen optie meer!

Nina

4 gedachten over “Wil jij de wereld veranderen?”

 1. Constantijn Tilanus

  Wat ik zo fascinerend vind aan de water/vuur symboliek mbt yin/yang: uit water – damp – wolken – bliksem ontstaat vuur. En uit vuur – damp – condens ontstaat weer water…( mits het vuur uit koolwaterstoffen ontstaat natuurlijk). Zou die Derde Kracht dan een soort ether/damp genoemd kunnen worden? Ach, woorden vattenhet toch nooit echt

  1. Hi Constantijn, wat fijn om je reactie te lezen! Ja, die derde kracht is inderdaad ether! Zo’n onwaarschijnlijk lastig en ongrijpbaar element en tegelijk van zo’n groot belang! Ik ben het trouwens helemaal met je eens dat woorden slechts bij benadering kunnen uitdrukken waar het echt allemaal over gaat. De grootsheid ontgaat ons nog grotendeels denk ik. Misschien maar goed ook voor dit moment. Het zou anders wel eens te overweldigend kunnen zijn.
   Harte groet, Nina

 2. willem weenink

  Geweldig Helder Nina,
  Ik hoop,dat alle Priesters,Dominees en Imams,dit lezen en uitdragen aan hun “Gelovigen ”
  Ik ben zo Blij met Ons,lieve Nina.xx..Wolf

  1. Lieve Willem Wolf, dank je wel voor je reactie! Het is voor mij van grote waarde te lezen dat je het helder vindt wat ik geschreven heb. Grote dank! Ik ben ook enorm blij met ons!!
   Harte groet, Nina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *