Wie wil jij eigenlijk zijn?

reflectie, zelfinzicht, Feng Shui, Nine Star Ki

Opstand bevestigt waar je je tegen verzet, omdat dat wat je aandacht geeft, groeit.

Opstand en verzet hebben in het verleden zeker hun nut bewezen, maar inmiddels is het belangrijk je af te vragen of ze nog steeds nuttig zijn, of niet juist ons onvermogen (of onwil) bevestigen om onze kracht en autonomie op een andere manier te laten zien. Want: “Niet de wereld bepaalt wie we zijn, maar omgekeerd, met onze verhalen vormen we de wereld. Wie willen we eigenlijk zijn?”

Tijdperk

We zijn druk doende een tijdperk af te sluiten en achter ons te laten. Hoezeer er ook (nog) mensen zijn die verlangen naar hoe het voor de Corona-crisis allemaal was; we zullen er nooit meer naar terugkeren. Sterker nog, we zullen er nooit meer naar terug kùnnen keren.
Een virus plant zijn eigen erfelijke materiaal in de cel van de gastheer en schakelt daar het DNA van de gastheer uit en doodt de gastheercel. Of het muteert het DNA zodanig dat bij elke celdeling niet alleen het eigen DNA gedeeld maar ook het virusmateriaal gekopieerd en doorgegeven wordt. Hoe symbolisch is de uitwerking die dit specifieke corona virus heeft op de dood en mutatie van ons economisch, cultureel en maatschappelijk DNA! Zoals het ooit was, keert om die reden nooit meer terug.

Cultuur

Want daar waar het virus zich genesteld heeft in een ontvankelijke gastheer, zie je vooral kwetsbare, culturele structuren afsterven. Alles wat ons mens-zijn bevestigt, dat wat ons onderscheidt van dieren, dat wat ons tot mens maakt, is datgene wat met cultuur te maken heeft. De cultuur van het samen een kopje koffie drinken waardoor je je als mens met elkaar kunt verbinden. De cultuur van het je creatief, intellectueel en spiritueel ontwikkelen door te snuiven aan ideeën en creatieve inzichten van anderen door kunst te bekijken. Of door een concert te bezoeken of je te laven aan een theaterstuk. Zelfs de cultuur van het handenschudden, een teken dat je bereid bent je te verbinden met de ander en deze accepteert zoals zij of hij is, is door het virus aangetast en deels vernietigd.

Bewust

Dat verschraalt ons mens-zijn tot een welhaast dierlijk niveau. Als we ons daar niet bewust van zijn althans en dat proces ook z’n gang laten gaan. Het vraagt dus om bewustzijn om dit proces van afbraak om te buigen tot een proces van transformatie. Want, laten we eerlijk zijn, er zijn ook meer dan genoeg economische, culturele en maatschappelijke aspecten die we kunnen missen als kiespijn. Maar als opstand en verzet misschien niet het meest geëigende middel zijn, wat dan wel?

Floris Alkemade, rijksbouwmeester, zegt daarover in zijn nieuwste boek*:

“Niet de wereld bepaalt wie we zijn, maar omgekeerd, met onze verhalen vormen we de wereld. Wie willen we eigenlijk zijn?”

Dichtbij

“Je komt niet ver als je niet dichtbij begint”. Wanneer je al langer mijn berichten leest, weet je dat deze uitspraak van Krishnamurti mijn motto is, mijn leidraad om te doen wat ik kan om een bijdrage te leveren aan deze tijd van transitie, aan de bewustwording van met name vrouwen. Ik gebruik dit motto al vanaf de start van mijn bedrijf, 25 jaar geleden. Het voorkomt dat ik wanhopig en machteloos zit te wachten tot iemand iets gaat doen om de wereld te redden. Om maar een voorbeeld te noemen. 🙂 Een betere wereld begint namelijk helemaal niet in de politiek of in een boardroom, maar juist thuis, in je eigen huis.

Mijn huis is een reflectie van mezelf en ik ben een work in progress

Dus is mijn huis dat ook. Elke keer als ik iets tegenkom in mijn huis dat voor mijn gevoel niet meer klopt, onderzoek ik waarom dat is. Wat het met me doet en hoe het komt. Altijd weer levert het aangaan van zo’n irritatiefactor mooie inzichten en informatie op over hoe ik dingen anders kan doen, welke mogelijkheden er zijn en welke stappen ik kan maken. Zowel in mijn huis als in mijn leven.
Elke keer is het weer een kleine proeve van bekwaamheid om te kijken of ik Feng Shui wel echt snap en ook kan toepassen. Het geeft me altijd, juist ook in de huidige, roerige tijden een houvast.

Dimensie

Feng Shui en Nine Star Ki zijn voor mij een manier van leven geworden, ze bieden een kijk op het leven en alle processen waar we ons als mens in bevinden, die een extra dimensie opent waardoor alles er heel anders, veel begrijpelijker uitziet.

Veranderingen

Toen ik in mijn Nine Star Ki voorspellingen van 2018 gewag maakte van de ingrijpende veranderingen die er aan zaten te komen (en waar we nu middenin zitten) hebben we dat als team meteen zeer serieus genomen en de voorbereidingen om de jaaropleiding van een klassieke les vorm naar een hybride opzet te transformeren, onmiddellijk prioriteit gegeven.
Niet omdat ik zo nodig online wilde gaan. Maar omdat ik duidelijk ervoer dat het niet meer passend was om een opleiding aan te bieden waar mensen veel voor moeten reizen. Ik wilde niet meer bijdragen aan de groei van de files, het toenemende autogebruik en het verspillen van energie door heen en weer te reizen, terwijl het ook anders kan. En afgelopen weekend vierden we de eerste groep studenten die deze hybride jaaropleiding, op het maken van hun eindscriptie na, succesvol hebben doorlopen. Ondanks wat kinderziekten heeft de gekozen opzet zich in de afgelopen tijd bewezen!

Maar dat is niet alles!

Vijfde element

Het interessante is namelijk dat Alkemade in zijn boek aandacht vraagt voor het vijfde element. Jawel, een rijksbouwmeester die in de smiezen heeft dat er meer is dan enkel vier elementen! Al in 2011 (!) schreef ik een blog waarin ik de aandacht vroeg voor het vijfde element, dat een oplossing uit de crisis kan zijn. Waarom? Omdat het bijdraagt aan het besef dat we onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en wij, bij alles wat we doen, mede bepalen hoe onze omgeving, hoe de wereld waarin we leven, er uit komt te zien.

Het komt dus niet langer aan op opstand en verzet. Maar op bewustwording, en het nemen van je eigen, spirituele verantwoording in de processen waar we nu middenin zitten.

Precies zoals ik dat dit jaar in mijn Nine Star Ki voorspelling heb uitgelegd.

Sorry als dit een beetje zeurderig als ‘zie je wel, ik heb wel gelijk’ overkomt. Dat is geenszins mijn bedoeling. Ik wil je enkel laten ervaren dat zowel Feng Shui als Nine Star Ki geen luchtfietserij zijn, maar buitengewoon waardevolle instrumenten die je helpen door tijden heen te laveren, waar andere instrumenten falen. Ze helpen je te begrijpen hoe de wereld om je heen functioneert en welk effect dat op je heeft. Ze helpen je te begrijpen hoe die buitenwereld om je heen, een reflectie is van de binnenwereld in jou zelf. En ze helpen je te begrijpen wat je met die informatie kunt doen. Hoe je je hierdoor kunt ontwikkelen. Ont-wikkelen; alsof je langzaam de structuren waarin je gevangen zit, afwikkelt zodat er meer van wie jij bent bevrijd wordt.

Niets blijft meer zoals het was

Deze uitzonderlijke tijden vragen om uitzonderlijke oplossingen. En juist als blijkt dat de geëigende structuren niet meer voldoen om een maatschappij op een juiste, een integere en menslievende wijze te laten functioneren, dan moet de oplossing ergens anders vandaan komen. Namelijk bij jouzelf. En jij bent niet voor niets in deze tijd geboren.

Wat kan jouw aandeel zijn in de transitie van de wereld?
Wat zou jij kunnen doen om ervoor te zorgen dat we een betere wereld creëren met elkaar?
Hoe kun jij daarin anderen verder helpen?
Zoek jij al langer naar een vorm die ook echt werkt en resultaat oplevert?

Resultaat

Ongetwijfeld roep ik nu allerlei vragen bij je op die juist heel actueel voor je zijn, maar waar je geen antwoord op hebt. Althans, waarvan je denkt dat je daar geen antwoord op hebt. Maar een studie Feng Shui en Nine Star Ki levert resultaat op!

Een mooi voorbeeld is Ilonka Brakman. Zij begon in september vorig jaar aan de opleiding en heeft nu al een heel erg duidelijk beeld van wat zij kan bijdragen om, met behulp van Nine Star Ki, vooral vrouwen te coachen naar een betere versie van zichzelf.

Ook Nadine Melenhorst, die in 2012 de opleiding bij mij heeft gevolgd, is inmiddels succesvol coach waarbij ook zij Nine Star Ki als belangrijk instrument in zet bij het coachen van kinderen.

Debbie Wezelenburg is in 2016 afgestudeerd en heeft zich bekwaamd in het geven van Feng Shui workshops. Haar specialiteit is het toepassen van Feng Shui in verpleeghuizen zodat mensen daar in een prettiger omgeving zorg kunnen ontvangen.

Melati Helmhout, eveneens van jaargang 2016, werkt voornamelijk met Nine Star Ki en helpt mensen op een heel speelse manier om meer zicht te krijgen op hun persoonlijke kwaliteiten.

En Thèrése Uyterlinde is inmiddels een bekende Feng Shui-tv persoonlijkheid die zich gespecialiseerd heeft in het energetisch reinigen van huizen.

En last but not least is daar Susanne Bouwman. Zij is projectontwikkelaar en heeft een heel nieuwbouwproject ontwikkeld op basis van Feng Shui en de wedstrijd, die de gemeente Rozendaal daarvoor had uitgeschreven, ook gewonnen! Sterker nog, binnen een week waren alle woningen verkocht! Daar kunnen mensen straks hun intrek nemen in woningen die veel meer harmonie en balans bieden dan de gemiddelde nieuwbouw woning in een Vinex wijk.

Bewustwording komt niet aanwaaien

Daarom nu even, meer dan normaal gemiddeld, aandacht voor de jaaropleiding die in september weer van start gaat: op 14 september start ik weer met een nieuwe groep bewust, gedreven mensen. Op die dag vindt de eerste 2-daagse live masterclass plaats, die onderdeel uitmaakt van de jaaropleiding Conceptual Feng Shui Professional.

Nog meer dan anders, voel ik het belang om de werking van Feng Shui en Nine Star Ki met je te delen. Zodat ook jij deze extra dimensie aan het leven kunt herkennen, benoemen en toepassen. Juist nu en juist voor wat er nog komen gaat. De urgentie is groot! De kennis die je in de jaaropleiding opdoet geeft je de handvatten om zekerheid te vinden op momenten dat alles onzeker lijkt te zijn. Waardoor je vanuit (zelf-)inzicht en rust, keuzes kunt maken die passen bij jouw manier van leven en jou volledig ondersteunen om stevig in de wereld te staan en daarmee ook anderen te helpen. Ben jij toe aan die volgende stap?

Want “Niet de wereld bepaalt wie we zijn, maar omgekeerd, met onze verhalen vormen we de wereld. Wie willen we eigenlijk zijn?”

Gisteren is onze speciale zomer actiekorting hiervoor gestart. Wanneer je je nu aanmeldt voor de jaaropleiding Conceptual Feng Shui Professional, ontvang je €250,= korting op het totale lesgeld. Alle info vind je hier op onze website.

 


© Nina Elshof Feng Shui. Neem dat wat voor je werkt en laat de rest voor wat het is. Als je dit werk wilt delen, dan als citaat en met link naar dit blog op deze website. Dank je wel voor je steun, ik waardeer het zeer en jou ook! Dank je!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *