Wedergeboorte NineStarKi profiel Volle-Maan – September

re-birth-nina-elshof-feng-shui

Het NineStarKi profiel van de volle-maan van vandaag is die van wedergeboorte en grote doorbraak.

16 september 2016 – 21:07 in Vissen

Het NineStarKi profiel van vandaag is: 2 – 4 – 3. Het -met geweld- loslaten van de moeder (2-aarde), om een grote doorbraak te creëren of zelfs wedergeboren te worden (3- en 4-hout). 

Deze volle maan zet je onder druk. Ze geeft je geen ruimte om te ontsnappen aan de keuzes die gemaakt moeten worden en aan wat achtergelaten dient te worden. Dat maakt defensief, agressief misschien wel. Als je niet in de gaten hebt wat er gebeurt kunnen je emoties met je op de loop gaan. Bijna letterlijk! De aanwezigheid van de 4-Hout en 3-Hout elementen in dit profiel jagen je op, zetten je aan tot ongedurigheid, dagen je uit je los te maken van vertrouwde, maar belemmerende patronen. Ze stellen je de vraag hoe je je verhoudt tot jezelf en tot het leven en op welke wijze je jezelf belemmert verder te groeien en obstinaat elke beweging afwijst.

Waar komt die belemmering vandaan? Welke pijnlijke gebeurtenis uit je verleden weerhoudt je er van om je huidige conditionering te veranderen? Op welke wijze vorm je je eigen weerbarstige obstakel?

In het integreren van het verleden, van de momenten dat je niet eerlijk behandeld bent, dat je voor je gevoel niet op waarde bent geschat, dat je jezelf niet de zorg en toewijding hebt gegeven die je eigenlijk nodig had, dat je afgunstig was op het vrije denken van anderen, daarin ligt de voedingsbodem voor nieuwe groei waar 4-Hout en 3-Hout nu dringend in dit NineStarKi profiel om vragen.

2-Aarde ondertussen ondergaat deze overweldiging door de hout energie lijdzaam. Ze probeert haar stabiliteit te bewaren, zich als een zorgzame moeder op te stellen en als zodanig de wedergeboorte van haar kind niet in de weg te staan. Ze snapt dat tegenwerking tot problemen zal leiden. Ze voelt dat er op dit moment, dit cruciale moment slechts onvoorwaardelijke overgave op zijn plek is. Het is een opgave voor haar omdat ze anders zo graag de condities bepaalt, zo graag vormt en opvoedt. Ze zucht en wacht. Ze is de poort waardoor iets nieuws in de wereld wil komen. Daar dient ze aan te gehoorzamen. Dat dient ze te ondersteunen. Ze weet, ze voelt dat de wedergeboorte van het nieuwe geboren wordt via 4- en 3-Hout haar leven onherroepelijk zal veranderen. Ze zal moeder zijn. Een nieuwe identiteit krijgen.

Ze voelt nog steeds verzet tegen de ruimte die het nieuw geborene voor zichzelf opeist. Ze voelt verzet om haar dierbaar gekoesterde conditioneringen, de zo dankbaar gevolgde kaders en regels van anderen en haar huidige status quo los te laten. Om haar veilige positie te verlaten, open te breken. Om te buigen voor de beweging. Ze voelt hoe haar comfortabele positie die ze verworven heeft uiteen scheurt. Ze vecht, schreeuwt, krijst tot het punt onoverkomelijk is aangebroken dat niets meer hetzelfde zal zijn. Tot het moment dat haar pijn verwordt tot een stipje in de herinnering van de tijd. En ze ruimte heeft gecreëerd voor een nieuwe generatie door (zich)zelf uit de weg te gaan.

re-birth-nina-elshof-feng-shui
St.Ottilien

Wedergeboorte

Dat is het moment waarin dromen en idealen weer ruimte krijgen. Waarin er hoop geboren wordt voor een nieuwe toekomst. En ruimte voor nieuwe vrijheid. Dat is het moment waarop de onvoorwaardelijke overgave aan het leven met al zijn processen je meeneemt op een reis naar nieuwe oorden, nieuwe mogelijkheden, nieuwe kansen. Voorbij het vertrouwde, veilige en bekende van 2-aarde. Het is het moment waarop je jezelf de ruimte geeft en gunt die je nodig hebt. Het is het moment waarop je je ontdoet van het dode hout van het verleden en je bereid bent de stap te maken naar een onbekende verte. De onbekende verte die leven heet. Leef! Go beyond!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *