Water, element van het volk en angst

element water, angst, volk, Nine Star Ki

Wat 3-Hout in 1-Water doet met 5-Aarde in 3-Hout

Impulsief

Het element 1-water is het element dat het volk vertegenwoordigt. Het staat voor het verleden en voor alles wat in het individueel en collectief onbewuste ronddobbert aan nog ongeziene potentie en talenten, maar ook aan onderdrukte emoties en onverwerkte trauma’s, zeg maar alles wat onderhuids, in de onderstroom van de maatschappij aanwezig is.

Door de aanwezigheid dit jaar van 3-hout in de 1-water positie, kan die onbewuste wereld zijn kans grijpen om zich tot uitdrukking te brengen. Via de verbale capaciteiten van 3-hout en via de vitale 3-hout energie wordt die 1-water onderstroom impulsief zichtbaar gemaakt en tot handelen gebracht. Maar 1-water is zich helaas niet bewust van het onbewuste, van het onderhuidse. En 3-hout wordt maar al te enthousiast van het 1-water dat hem van de nodige voeding voorziet, om op tijd door te hebben wat hij er eigenlijk uit flapt.

Angst

Angst is een emotie die specifiek bij het element 1-water thuishoort. Het is dit element in wiens thuispositie 3-hout dit jaar zijn intrek heeft genomen en waarvan 3-hout de energie boven water brengt. Door de relatie die 3-hout dit jaar heeft met de 1-water positie, kan 3-hout vanuit angst gaan reageren op wat 5-aarde in die thuispositie van 3-hout teweeg brengt. Tel daar de collectieve angst voor de dood bij op en er ontstaat een voedingsbodem waarin paniek wortel kan schieten.

Deels wordt dat zichtbaar in egoïstisch handelen door het zogenaamde vrijgevochten individu, die eigenwijs zijn eigen gang gaat wat ongemerkt ten koste gaat van het welzijn van anderen. Het kan ook zichtbaar worden in handelen vanuit angst dat zich in het element 3-hout laat zien als alleen nog maar aan jezelf denken. Vanuit de angst om ook besmet te worden met het virus, koopt 3-hout de laatste flesjes handgel op. En dat zet weer kwaad bloed bij anderen die vanuit dezelfde angst handelen en ook die laatste flesjes handgel voor zichzelf willen hebben.

Gevaarlijk

Dat zorgt voor een gevaarlijke mix van angst en onderdrukte frustratie die via de energie van 3-hout mogelijk kan leiden tot explosieve situaties. Want de snel gefrustreerde energie van 3-hout kan, als het opgewonden standje dat het is (tè) snel en (tè) geïrriteerd reageren waardoor er maar weinig voor nodig is om ergens de vlam in de pan te laten slaan. In een land als Amerika, waar veel mensen gewapend rondlopen, is het niet ondenkbaar dat dat snel kan escaleren tot hyper kritische situaties waar je ver van weg wilt blijven.

Koorts

De oververhitting van emoties kan worden afgereageerd door het via het handelen naar buiten te brengen. Daarmee wordt het duidelijk en zichtbaar, maar ook onaangenaam. Ook dat echter kan, net als het virus zelf, de aanleiding zijn voor heling en genezing. Want soms worden we door schade en schande wijzer en leren we wat me moeten leren op een harde en confronterende manier. Zoals het lichaam door middel van koorts een virus uit het lichaam jaagt, zo kunnen we onderdrukte emoties van angst en pijn, van lijden en trauma uit het systeem jagen door deze zichtbaar te maken in projecties en er naar te handelen. Wat vervolgens echter wel noodzakelijk is, is het zelfinzicht om die projectie te herkennen en weer terug te nemen. Dat is, vrees ik, niet voor iedereen weggelegd.

 

Nine Star Ki online course

Dit blog is een uittreksel van een groter artikel dat in de online Nine Star Ki voorspelling 2020 course is te lezen.

De Nine Star Ki voorspelling 2020 course helpt je een dieper inzicht te krijgen in de gebeurtenissen in de wereld en in je persoonlijke leven.

• Hierdoor begrijp je de onderliggende intenties beter,
• kun je makkelijker keuzes maken,
• kun je woorden geven aan wat je voelt,
• en wordt het duidelijk welke levenslessen jij hieruit kunt meenemen.

Je volgt deze course eenvoudig online vanuit je huis.

Klik hier voor alle info en bestel je toegang tot de course

12 gedachten over “Water, element van het volk en angst”

 1. T ( thee -tea + rust geeft #trust ) vertrouwen op Jou Zelf en De Natuur geeft magische resultaten denk Ik soms, af en toe…
  Maar, wie ben ik?

  Geniet vooral van de tijd van verande RING… Blijf verbonden met Jou ziel en blijf anderen bezielen…

  Het staat in de sterren geschreven… Alles IS goed…

  B … Sterk Bezig… Good Luck

 2. Hallo Nina,
  Weer mooie blog….ja het resoneert met mij en het boek Jungle Girl, dat 20 april 2020 verschijnt. Het gaat over mijn familie en de trauma’s waarover gezwegen werd , hun verblijf in een Jappenkamp in Java. Mijn moeder zat daar met mijn broer en zus tot augustus 1945….zij konden pas eind van het jaar emigreren terug naar Holland. Er werd weinig over gesproken, in het gezin en in Holland. Men had geen interesse in het verhaal van hun lockdown. Nu is de tijd rijp om het in het daglicht te zetten.
  Groet elsedien

  1. Hi Elsedien,
   Dank je wel! Ook voor je reactie. Mooi dat je boek verschijnt op een moment in de tijd dat we collectief een lockdown ervaren. En dat in een jaar waarin 3-hout in de positie van 1-water, woorden geeft (zowel gesproken als op schrift) van de trauma’s uit het verleden. Goed bezig!
   Harte groet, Nina

 3. willem weenink

  Via Inzicht en Kennis en Kunde……komen we tot Angstreductie
  en daarna tot Handelen in het belang van Lichaam èn Ziel.
  Vreugde zij met ONS.
  Wolf.

  1. Lieve Willem Wolf, inzicht is absoluut noodzakelijk. Maar voor een maatschappij waarin we het verkrijgen aan inzicht veelal uit handen hebben gegeven, bijvoorbeeld aan de journalistiek of aan praatprogramma’s op tv, is het lastig om nu zelf een beeld te vormen van wat er speelt. Het is echter dringend noodzakelijk om niet in angst ten onder te gaan inderdaad. Dat maakt dat keuzes vervolgens ook op totaal andere wijze tot stand kunnen komen en gefundeerd kunnen worden op totaal andere kennis. Wat vervolgens weer een bijdrage zal zijn aan de nieuwe wereld die we op dit moment, collectief, aan het creëeren zijn.
   Dank je wel!
   Harte groet, Nina

 4. Persoonlijk vind ik veel rust in deze situatie.
  Mensen zijn vriendelijk maar blijven op afstand, waardoor er veel ruimte is voor mijn persoonlijke ruimte, als Asperger en gevoelige vrouw had ik veel moeite met het tempo en de drukte van de maatschappij. Nu is alles veel meer op mij afgestemd.
  Na de zoveelste burn-out komt er nu meer ruimte en gebruik ik deze tijd om dieper naar de kern te gaan en mijn fundament te bekijken en op termijn aan te passen naar mijn True self.

  Gelukkig heb ik sinds een paar maanden een hond waardoor ik wel naar buiten moet en die me helpt met regelmaat.
  Wat ik ontzettend mooi vind om te zien is de positieve uitwerking voor de natuur en de mogelijkheden die dit met zich meebrengt, de klimaatveranderingen. Hopelijk vloeien hier ook veranderingen in beleid uit voort!

  Natuurlijk vind ik het erg voor de zieken, omgeving en vitale beroepen, dat spreekt voor zich!
  Heel veel kracht gewenst allemaal en de zon blijft altijd stralen (soms is het alleen even niet zichtbaar)

  Liefs Angela

  1. Dag Angela,
   Dank voor je berichtje! Het is mooi dat je rust vindt in deze situatie. Maar misschien is het beter geformuleerd als ik zeg dat je door deze situatie rust ervaart. Inmiddels heb ik van veel mensen die HSP zijn al gehoord dat het zo fijn is dat iedereen nu wat meer afstand moet nemen. Dat er dus letterlijk meer ruimte om je heen is. Minder gedoe. Minder lawaai, van terrassen en verkeer bijvoorbeeld.
   En ja, ook de natuur heeft baat bij deze rust; ze wordt letterlijk met rust gelaten. In de paar weken dat we nu minder onze omgeving belasten met onze aanwezigheid, heb ik al veel meer insecten gezien en veeeel minder chemtrails in de lucht!
   Harte groet, Nina

 5. Evelyne van de Poel

  Hallo Nina, ik volg met veel interesse je videos en artikelen. Helaas was de 2e video via fb niet volledig. Ik verblijf momenteel in Michigan in amerika en probeer positief en onthecht te blijven van de negatieve nieuwsberichten rond het coronavirus. Jouw artikelen versterken mijn eigen gevoelens en gedachten. Het is echt fijn om te merken dat dat wat ik voel aan energieën niet raar is. En dat er meer gelijkgestemde zielen zijn. En niet alleen maar negatieve mensen. Een positieve kijk op dingen is belangrijk en nodig om collectief de vibratie op de planeet te verhogen. Zelf probeer ik mijn richting al jaren te vinden. Denk je dat Nine Star Ki daarbij kan helpen? Blijf gezond!

  1. Dag Evelyne,
   Dank je wel voor je berichtje. Ja, die tweede FB video ging niet zoals hij zou moeten gaan. Ik heb deze later op mijn mobiel verder opgenomen. Je kunt ze hier bekijken of via mijn YouTube kanaal.
   Ik kan me voorstellen dat het met name in Amerika nog een hele klus is om positief te blijven en ook om onthecht te blijven van alle negativiteit. Het is fijn om te lezen dat mijn berichten je daarbij helpen. Dank je wel! Overigens doe ik wel mijn best om realistisch te blijven; alleen maar je richten op het positieve verleidt mensen weer om weg te vluchten van het proces dat er NU is en waar we NU doorheen moeten.
   Voor mij is Nine Star Ki daarin een belangrijk hulpmiddel en wegwijzer. Het geeft duiding waardoor je inzicht krijgt in wat er speelt. Dat helpt (mij) enorm en ik merk inmiddels dat het anderen ook enorm helpt.
   Stay safe! Harte groet, Nina

 6. Jeannette van Tiel

  Beste Nina,

  Wat mij opvalt in deze Coronatijd is dat de wereld rustiger wordt alles is aan t helen de natuur, de mens. We blijven meer in eigen energie we komen onszelf tegen. Wat gaan we ermee doen en hoe gaan we ermee overweg? Hoe voelt dit, kunnen/ willen wij dit wel aangaan? de een kan zich ertegen verzetten en boos/ opstandig worden de ander leert zich te berusten en ondergaat dit. Veel emoties kunnen dan naar boven.komen het is een diepere nieuwe laag.Voor Coronatijd snapten mensen een stuk minder van verdriet nu snappen veel meer mensen van elkaar dat er verdriet is en dat dit er mag zijn.
  Voor mij is het een tijd waar ik tot rust kom of dat ik voel dat de tendens van de aarde bijna gelijk is met hoe ik mij beweeg op deze aardbol.

  1. Dag Jeannette, dank je wel voor je berichtje! Rust is altijd gezond als heling noodzakelijk is. Het vormt echter ook voor velen een uitdaging omdat, nu er geen anderen in de directe omgeving zijn waarop het eigen ongenoegen geprojecteerd kan worden, de confrontatie met jezelf aangegaan dient te worden. Een van die ongenoegens is verdriet inderdaad. Ik denk dat het belangrijk is dat we beseffen dat in deze tijd verdriet gevoeld kan en moet worden over wat we kwijt zijn geraakt in en door dit proces. Dat raakt aan rouw en rouwverwerking. En dat vraagt tijd en ook rust. Iets dat we momenteel veel krijgen aangereikt.
   Harte groet, Nina

 7. Hi Benedikt, dank je wel voor je reactie. Mooi! Ik drink graag en veel thee + rust = trust = geweldig! Heel Engels ook; de standaard oplossing voor alles is daar een pot thee. 🙂
  Ja, de natuur is magisch en biedt alles wat we nodig hebben. Deze crisis vraagt om het verleggen van ons vertrouwen van (bedachte) systemen naar de natuur en natuurlijke processen. En de dichtsbijzijnde natuur is die van ons eigen lichaam en haar behoeftes. Luisteren daarna en vertrouwen daarin helpt enorm om dit proces van verandering uit te zitten en er in mee te bewegen.
  Harte groet, Nina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: