vuur, jongeren, Nine Star Ki
Reflectie Nine Star Ki 2020:
  1. waar staan we nu?
  2. waarom is dit nodig?
  3. leve de crisis!

In januari van dit jaar zag de wereld er nog compleet anders uit.

Maar toen ik voor de Nine Star Ki Voorspellingen 2020 het volgende schreef en presenteerde, werd mij gevraagd waarom ik zoveel grimmigheid en moeilijkheden voorzag en aankondigde:

“Dus wat brengt 2020 ons? In ieder geval geen voortzetting van dat wat oud, vertrouwd, veilig en bewezen is. 2020 Wordt een jaar waarin de energie zich als een recalcitrante puber tegen zijn ouders keert en schoon schip maakt met de in het verleden gecreëerde illusies en zoethouderijtjes. Ondanks dat de stemming onder bijvoorbeeld ondernemers nog steeds (gematigd) positief is over de ontwikkelingen voor 2020, en ook financieel adviseurs vertrouwen hebben in bijvoorbeeld de beursontwikkelingen van het nieuwe jaar, is de situatie te vergelijken met de ouders die (nog) niet in de gaten hebben dat hun kind zich langzamerhand aan hun zorg aan het onttrekken is, lak heeft aan waar de ouders hun zekerheden aan ontlenen en vreselijk de beest uithangt in het proces van grenzen verleggen en ontdekken wie het zelf is.”

Ondertussen heeft de energie van dit jaar inderdaad vreselijk de beest uitgehangen, illusies doorgeprikt, feestjes en vakanties geannuleerd, en menigeen alle energetische hoeken van de spreekwoordelijke kamer laten zien.

Waarom is dit nodig?

Nou, onder meer omdat we nu collectief een proces in gedwongen worden dat we anders graag nog even vermeden hadden. Want niemand verlaat makkelijk en uit vrije wil de zo comfortabele comfort zone! Gelukkig is er nog zoiets als een Kosmisch Bewustzijn, je zou kunnen zeggen dat het voor een deel een extern geweten van onszelf is, dat ziet dat we echt de boel aan het verstieren zijn en geen verantwoording nemen voor wat we elkaar en de aarde aandoen.

Ik schreef:

“Nu keert de beweging van de levensenergie zich om en richt zich naar binnen, weg van alles buiten je. Want we zijn meer dan de buitenkant, ons werk en ons opgebouwde zelfbeeld. Deze beweging van terugtrekking in de eigen binnenwereld nodigt uit tot zelfonderzoek, zoals een puber die zich afkeert van de ouders en van datgene wat ‘gevestigd en normaal’ is, en op zoek gaat naar de eigen identiteit. Het is een proces dat uitnodigt om keuzes te maken die behouden wat goed is en die ruimte maken voor wat anders en beter kan. Dat vraagt erom dat het noodzakelijk is dat je eerst duidelijk krijgt wat het dan is dat anders en beter kan.

Wat in jou voldoet niet aan de hoge eisen die jouw Zelf, je ziele-identiteit, aan je stelt?

Op welk terrein heb je zonder zelf een afweging te maken, het voorgeleefde leven van je ‘ouders’ onvoorwaardelijk overgenomen?

Waar heb je steken laten vallen, problemen genegeerd, ongenoegens onder het vloerkleed geveegd en gekwetstheden niet uitgesproken?

Waar heb je je verantwoording voor jouw Zelf, voor jezelf, niet genomen waardoor je nu een stuk vrijheid in je spirituele ontwikkeling mist?”

Dus grijpt de Grote Vader of de Grote Moeder Kosmos in.

Precies zoals ouders soms ingrijpen als hun puberkinderen, op hun weg naar volwassenheid, toch nog bijsturing nodig hebben op z’n tijd.

“2020 Wordt gedomineerd door het element 7-metaal. Dit element is te vergelijken met het kind dat zich in de Ba Gua tussen de positie van de archetypische moeder (2-aarde) en de archetypische vader (6-metaal) bevindt en door zijn komst en met zijn aanwezigheid de grenzen van de bestaande status quo met voeten treedt, deze overschrijdt en doorbreekt. Dat kind […} stelt eigen eisen die niet genegeerd kunnen worden en die je dwingen om je leven aan te passen aan een nieuwe identiteit die aan het ontstaan is in het proces van spiritueel volwassen worden.”

En daarom is het nodig dat we terecht zijn gekomen waar we in terecht zijn gekomen:

het biedt de kans op een spirituele groeispurt! De tendens van 7-metaal in de positie van 5-aarde dit jaar, laat vanuit de Nine Star Ki zien dat er als het ware een ‘puberenergie’ op de voorgrond treedt. Enerzijds brengt die ons persoonlijk in een fase van spirituele puberteit. Anderzijds laten jongeren zich ook echt als groep meer gelden:

“Jongeren vormen een natuurlijk breekijzer en voorkomen daarmee dat een bestaande vorm van organisatie -of dat nu het gezin betreft of de maatschappij- te lang blijft voortbestaan en daardoor vergeet met zijn tijd mee te gaan. 7-Metaal nu in de positie van 5-aarde is als de structuur biedende ouder (5-aarde) die zegt: ‘zo moet het’, versus het kind (7-metaal) dat heel andere plannen heeft en ‘nee’ zegt tegen hoe het moet. Want ‘nee’ is een metaal woord, alleen is het 7-metaal kind nog aan het onderzoeken hoe je het het beste inzet en het het meest effectief gebruikt om de wereld te definiëren. […] Dit jaar zegt 7-metaal ‘nee’ tegen datgene wat 5-aarde graag wil behouden. Het wordt dus een jaar van jongeren versus de heersende macht.”

En ze hebben de handschoen opgepakt, die jongeren… en het einde van het jaar, de bodem van de vuurwerkvoorraad, is nog niet in zicht.

Ook:

“De spotlight van 9-vuur op 7-metaal zal jongeren ook vaker voor camera’s plaatsen waar hen om een mening gevraagd wordt, die echter vaak nog in ontwikkeling is, nog niet af is. […] In het algemeen zijn jongeren in deze tijd zeer begaan met het welzijn van de aarde en van de medemens. Alleen zijn de problemen die op hun bordje terecht dreigen te komen van een dergelijke omvang dat ze absoluut beseffen dat het anders moet, maar dat ze nog te jong zijn om alle oplossingen ook door te denken en er alle consequenties van te overzien. […] Reden waarom het jongeren niet altijd zal lukken om dit jaar die vuur tendens in hun voordeel in te zetten. Het vraagt veel moed en veel bewustzijn om vuur goed te hanteren. […]”

Er is een duister dat genegeerd is.

Een duister dat lang onbenoemd is gebleven en collectief en politiek genegeerd is. Maar het zal zich openbaren en zich aandienen. Juist wat zo lang genegeerd is, kan ook als voertuig dienen en als een mogelijkheid beschouwd worden om tot grote verandering te komen.

We gaan een nieuw decennium binnen waarin het zal gaan om afstemming van binnen naar buiten. Het antwoord dat je zoekt, ligt niet langer buiten je, maar in jezelf.

Doe mee aan het gesprek!

Ik ben heel benieuwd wat deze Nine Star Ki reflectie bij je oproept en losmaakt. Deel je het in de reacties hieronder? Ik vind het leuk om van je te horen en samen leren we van elkaar!

Nina

 

 


© Nina Elshof. Neem dat wat voor je werkt en laat de rest voor wat het is. Als je dit werk wilt delen, dan als citaat en met link naar dit blog op deze website. Dank je wel voor je steun, ik waardeer het zeer en jou ook! Dank je!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *