Waait de wind van verandering ook door jouw leven?

verandering, Feng Shui, Nina Elshof, elementen

Wind

Letterlijk waait er een briesje om mijn hoofd nu ik dit aan het schrijven ben. Ik zit op mijn bankje voor mijn atelier en winkel. Het is heerlijk weer. Er fietst iemand voorbij. De postbode overhandigt me mijn post. Een auto parkeert. En de wind waait. Om mijn hoofd. Hij laat de bamboe in de mooie, grote manden op mijn stoep zachtjes heen en weer wiegen. En ondertussen komt – hoe toepasselijk – ‘Reflections’ van Sherry Finzer op mijn playlist voorbij. Ik reflecteer op de wind.

Verandering

Wind brengt beweging en verandering; een frisse wind ergens doorheen laten waaien is een teken dat je de boel even anders wilt gaan aanpakken. Vanuit een andere hoek wilt bekijken en benaderen. Wind hoort bij het element Hout, het element dat het proces van vernieuwing en (weder)geboorte in het voorjaar aanjaagt en in gang zet. Ik ben een Hout. Verandering… Beweging… Het staat in het fundament van mijn leven geëtst als een noodzakelijke voorwaarde voor mijn bestaan.

Nieuwsgierig

Oh gut, denk je misschien, wat gaat er gebeuren dan? Tja, daar ben ik dus zelf ook nieuwsgierig naar. Wat ik weet is dat er een huurcontract is dat een keer afloopt en dat  ik daarmee een leslocatie verlies. Wat ik weet is dat mijn kind naar Canada gaat emigreren en ik hoop dat ik haar daarmee niet verlies. En verder ben ik, net als jij, nieuwsgierig naar wat zich gaat aandienen.

Beweging

De winds of change brengen ondertussen Verandering… Beweging… De enige vraag die daarin relevant is, is of ik bereid ben mee te bewegen. Of dat ik er voor kies om halsstarrig vast te houden aan wat er is. Nu ben ik nooit zo goed geweest in dat laatste ondanks dat ik inmiddels al 21 jaar bouw aan mijn Magnum Opus: Feng Shui. Ik hunker juist naar Verandering… Beweging… en nu misschien wel meer dan ooit tevoren. Omdat het een 9-Vuur jaar is. Omdat het een jaar is waarover het meestergetal 11 heerst. Daar lees je hier en hier (Engels) meer over.

Waait de wind van verandering ook door jouw leven?

Het is vanuit die sterke onderstroom die op de achtergrond van ons leven voorkomt dat er stilstand en stagnatie optreedt. Het brengt Verandering… Beweging… Ingegeven door de hogere waarden die onze ziel voor ons in petto heeft en die we mogelijk hebben laten devalueren in werk dat niet past. In relaties die benauwen en niet respecteren. In huizen die ons klein houden.

Toekomst

Ik weet niet wat de toekomst brengt. Ik weet wel dat in het hier en nu de wind zachtjes waait. Verandering… Beweging… fluistert hij in mijn oor. Ik luister er naar en volg het speelse wiegen van de bamboe.

 


Mis niets van wat Nina schrijft!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang haar verhalen en inspiratie direct in je mailbox.

[mc4wp_form id=”5851″]

 

2 gedachten over “Waait de wind van verandering ook door jouw leven?”

 1. Wat deze mail teweeg brengt ??? Véél? Héél veel. Herkenning. Ik zit niet op mijn bankje, maar doe net mijn ogen open terwijl dit mijn eerste mail is die ik lees. Mijn hele leven is aan het veranderen. Mijn werk, tijdelijk dat niet meer voegt, dwingt mij te kiezen, om voor mezelf te beginnen. Iets dat ik allang moest doen, maar door mijn angst werd tegen gehouden. Vernieuwing, daar houdt mijn 5-aarde niet zo van. En toch resoneert mijn 9-vuur hier wel op. Beseffend dat ik prachtig synchroon loop en mij erbij neer mag leggen aan deze veranderingen. Vertrouwen hebben, dat alles loopt volgens het grote plan. Bedankt Nina voor deze mooie papier, dankbaar dat wij hierdoor zichtbaar al deze processen mogen doorlopen. Ge. Tonny

  1. Dag Tonny,
   Er verander voor veel mensen heel veel momenteel. Dat brengt onrust. Het kan gevoelens van angst wakker maken; wat zal de verandering brengen? Het pad dat je te gaan hebt, ontstaat bij elke stap die je zet.
   Fijn dat je herkent dat je synchroon loopt! Ik ben benieuwd wat de verandering je gaat brengen. Dank je wel en heel veel succes!
   Harte groet, Nina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *