Time-Map: NineStarKi profiel – Volle-Maan Augustus

Volle-Maan-Mother-Earth-Goddess-Nina-Elshof-Feng-Shui

In deze Time-Map het Nine Star Ki profiel van de volle-maan van vandaag is die van aarde, aarde, aarde. Van de diepe wijsheid die Moeder Aarde ons kan aanreiken tot de macht en kracht van het stevig in de eigen schoenen staan.

18 augustus 2016 – 11:29 in Waterman

Het Nine Star Ki profiel van vandaag is: 2 – 5 – 2. Haar kenmerken zijn om de wijsheid, de overvloed van Moeder Aarde (2-aarde) te koesteren. Waardoor onze macht en kracht (5-aarde) een weldadige invloed heeft op onszelf en anderen. 

5-Aarde Volle-Maan

We worden uitgedaagd deze volle-maan, uitgedaagd om de belemmeringen en beperkingen die het leven ons voor de voeten werpt met glans te overwinnen. Om de traditie van hoe het altijd geweest is, te laten voor wat het is: traditie, verleden. Het element 5-aarde in dit profiel kan ons enerzijds een stevig en betrouwbaar fundament bieden voor ons bestaan. Het toont ons dat we kunnen vertrouwen op hoe het altijd is gedaan en gegaan. Het zet de algemene norm waar je op kunt terugvallen. Het biedt houvast en stevigheid daar waar je zelf zwakker in de schoenen staat. 5-Aarde ankert.

Anderzijds kan 5-aarde een houding generen van aarzeling en terughoudendheid om dat wat vertrouwd is, achter te laten. Aarzeling om iets nieuws te ontdekken. Terughoudendheid om de eigen normen voorop te stellen. Om je eigen houvast te zijn en ruggengraat te tonen.

Belemmeringen en Beperkingen

De belemmeringen en beperkingen die het leven ons voor de voeten werpt, hebben we veelal zelf gecreëerd. Het 5-aarde in dit profiel vraagt je te onderzoeken waar ankering verworden is tot blokkade. Kansen komen soms voorbij die niet genomen worden omdat we niet weten wat het ons zal brengen. Uitdagende groei of vernieuwing laten we soms lopen waardoor we onszelf kleiner houden dan we werkelijk zouden kunnen zijn. Kiezen voor wat niet algemeen geaccepteerd is gaan we uit de weg omdat we dan niet meer onopgemerkt in de massa onder kunnen gaan.

5-Aarde is een element dat ons verteld wie we zijn als we in onze autoriteit gaan staan. Als we de kansen die voorbijkomen, grijpen zonder bang te zijn voor wat deze brengen. Als we groeien en vernieuwen en  accepteren dat we dan uit ons jasje groeien. Als we de grootsheid van onze eigen autoriteit durven omarmen en dragen. Als we onze persoonlijke autoriteit kunnen zijn, zonder daarvoor een ander geweld aan te doen.

Volle-Maan-Mother-Earth-Goddess-Nina-Elshof-Feng-ShuiMoeder-Aarde

Deze volle-maan hoeft 5-aarde dat niet alleen te doen. Het wordt aan weerszijden geflankeerd door 2-aarde, het element van de voeding en de koestering. Het element dat leert en geleerd wordt. Het element dat zo nauw verbonden is met de energie van de moeder. De Grote Moeder. Moeder Aarde, die in haar oneindige, geduldige wijsheid bij elke wenteling om haar as ons in de gelegenheid stelt om onszelf meer te manifesteren. Om ons meer met ons lichaam te verbinden. En met het hare! Om haar overvloed, haar weelderige rondingen, haar stevige warmte te koesteren. Ja, te aanbidden zelfs. Om onze eigen ego-benauwde wijsheid in te ruilen voor die van haar.

Letterlijk ligt 5-aarde deze volle-maan ingebed tussen de warme, zachte borsten van de 2-aarde Moeder. Als we willen, als we de kracht en macht die 5-aarde ons ook aanreikt kunnen aanvaarden. Als we kunnen gaan staan in de autoriteit die we zijn. Dan, ja dan zullen we ons ongehinderd kunnen laven aan de oneindige stroom van overvloed die Moeder Aarde ons zonder aanziens des persoons aanbiedt.

Middelpunt

5-Aarde gaat over verantwoording, over verantwoordelijkheid. Zowel in het nemen als het geven. Elke vorm van overvloed, elke vorm van autoriteit en macht gaat gepaard met de verantwoording er op juiste wijze mee om te gaan. Om op juiste wijze er je voordeel mee te doen, zonder anderen daardoor geweld aan te doen. Dat vraagt om als een ware autoriteit je wijsheid en kennis te delen met de rest van de wereld. Dat vraagt om het delen van je verworvenheden met hen die dat nodig hebben. Dat vraagt erom dat je in de stevigheid van het in je eigen schoenen staan, een voorbeeld voor anderen kunt zijn zodat zij ook bereiken wat jij bereikt hebt. Het vraagt erom dat je je eigen anker kunt zijn, je eigen houvast. Dat je terug kunt vallen op je eigen kracht. Dat je een stevig middelpunt kunt vormen, voor jezelf en voor anderen, in een wereld die zelden zo turbulent en onzeker is geweest als nu.

2 gedachten over “Time-Map: NineStarKi profiel – Volle-Maan Augustus”

  1. Lieve Martine,
    De wijze waarop jij je in de Peperstraat in Oss hebt gemanifesteerd de afgelopen jaren, was als een waar anker inderdaad. Een anker voor warme liefde!
    Ik ben blij dat ik je ken!
    xx Nina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *