Volle Maan juli – Hoe eerlijk en zuiver ben je naar jezelf?

Het Nine Star Ki profiel van de Volle Maan van juli stelt de vraag hoe eerlijk en zuiver je bent naar jezelf.

Hoe eerlijk ben je in je communicatie met jezelf en ook in je communicatie met anderen? Hoe scherp is je inzicht in de wijze waarop je communiceert?

Het is niet eenvoudig om je bloot te geven in een gesprek.

Het maakt kwetsbaar; je weet immers nooit wat een ander met jouw woorden gaat doen. Vooral als het woorden betreft die je vanuit je diepste kern deelt. Toch nodigt juist de energie van deze Volle Maan uit dat wel te doen.

De energie van het Nine Star Ki profiel van de Volle Maan van juli biedt je de gelegenheid om, met hulp van 4-hout, op een verantwoorde manier stoom af te blazen en je gal te spuwen.

Niet door een ander bloot te stellen aan een stortvloed van woorden en scherpe kritiek, maar door echt en oprecht je kwetsbaar op te stellen en op empathische wijze en in alle eerlijkheid te zeggen wat je op je lever hebt. Oprechte, eerlijke en empathische communicatie over wat je pijn doet of diep raakt is hoe je je waarheid kunt leven zonder een ander daarmee geweld aan te doen. Dat is wat de energie van het Nine Star Ki profiel van de Volle Maan van juli vraagt en waar deze toe uitnodigt.

Innerlijke, emotionele stress wortelt vaak in oud zeer, oude trauma’s of geheimen die nooit bespreekbaar zijn gemaakt of de kans hebben gekregen om tot het bewustzijn door te dringen.

Sta het jezelf toe die innerlijke, emotionele stress niet achter een hard, metaal pantser verborgen te houden, maar om deze in beweging te brengen. Dan is het makkelijker om je ervan te ontdoen. Weet dat ontlading noodzakelijk is om je te ontgiften van wat anders je systeem zou blijven saboteren.

Het is aan jou om de juiste keuze te maken in hoe je je ontlaadt.

Oprechte, eerlijke gesprekken kunnen botsen met verwachtingen en aannames.

Ze kunnen, gevoerd vanuit empathie, ook leiden tot opluchting en bevrijding dat eindelijk gezegd wordt wat altijd al gevoeld werd. Tranen kunnen vloeien, verdriet kan nu eindelijk echt gevoeld worden. Het pantser van perfectionisme en bescherming kan dan plaatsmaken voor oprechte verbinding.

De wereld zit er om te springen!

Ik ben benieuwd wat mijn schrijven bij je oproept, laat je het me weten in een reactie hieronder het bericht? Ik vind het fijn om van je te horen en jouw reactie kan ook behulpzaam zijn voor een ander!

Nina

6 gedachten over “Volle Maan juli – Hoe eerlijk en zuiver ben je naar jezelf?”

 1. Hoi Nina, wat je schreef was raak: net vanavond begreep ik dat mijn man 2,5 dag pweek thuis zal blijven werken, de policy van zijn werk sinds corona. Ik dacht dat dat wel over zou gaan, maar nee. Daar is veel ruimte, airco, grotere beeldschermen.. Ik ben overdag “vrij” werk als muzikant meestal avonden of weekend. Mijn werk-en oefenplek is thuis overdag in de woonkamer. Ik werd er benauwd van. Heb het ter sprake gebracht. Hij snapt het gelukkig en gaat er naar kijken. Knokken voor mijn ruimte en vrijheid. Het heeft niets te maken met onze liefde voor elkaar maar veel met ruimte. Dank voor je bericht Nina

  1. Hi Sandra, een wat late reactie, maar toch wilde ik je laten weten dat ik blij ben met wat je geschreven hebt. Het is zo passend in deze tijd wat je schrijft! Als alles om je heen verandert, ontstaat er ruimte om meer jezelf te zijn of te kunnen worden. En dat doe je vooral in de relatie met de ander. Mooi proces!
   Harte groet, Nina

 2. Prachtig geschreven en zo treffend voor een situatie waar ik in zit. Ik voel wat jij hierboven beschrijft en wil graag het gesprek aan gaan maar wat als de ander dat niet wil.
  De ander is in dit geval een 344 en ik ben 656. Een heel verschil hè. Ik zou graag met haar het gesprek voeren gewoon oprecht eerlijk empathisch zoals jij hierboven beschrijft maar ik krijg de kans niet.
  Ze doet er alles aan dit gesprek te vermijden.
  Dus ja … en dan? Ik kan niets anders doen dan wachten tot ze er aan toe is.

  Bedankt voor de mooie inspirerende woorden Nina.

  1. Hi Jacqueline, je kunt altijd met iemand een gesprek voeren. Soms terwijl die persoon tegenover je zit. Soms terwijl die persoon op afstand is. Als je je er echt bewust van wordt dat alles met elkaar verbonden is (klinkt nogal verheven, maar dit is de korte versie van een anders te lange uitleg) dan maakt het niet uit of iemand echt aanwezig is in het gesprek. Alleen, ga je het gesprek aan om iemand te vertellen hoe het zit. Of ga je het gesprek aan om te luisteren naar wat de ander te vertellen heeft?
   Harte groet, Nina

 3. Beste Nina,

  Allereerst van harte proficiat met je verjaardag vandaag! Maak er een hele fijne verjaar-dag van

  Je blog bevestigt datgene wat ik zelf eindelijk heb gedaan.
  Prachtig om dit bevestigt te zien dat , energetisch gezien, de tijd er rijp voor is!
  Het lucht op om werkelijk te zeggen wat ik (al heel lang) wil vertellen. Daardoor komt er beweging , dat is goed, ook al weet ik nog niet welke richting het uiteindelijk zal op bewegen.
  De eerste stap is in ieder geval gezet

  Groetjes Lisette

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: