Volle Maan februari – ontmoeting met jezelf

Volle Maan, 16 februari 2022,

Alles wordt teruggebracht tot zichzelf.

De energie van het 5-aarde element dat de algemene tendensen van 2022 bepaalt, brengt alles terug bij zichzelf. Deze maand heeft dat betrekking op de elementen 2-aarde en 8-aarde die beide ook aanwezig zijn in het Nine Star Ki profiel van de Volle Maan van februari. Dit profiel is namelijk 5-2-8; 5-aarde, 2-aarde, 8-aarde. Allemaal aarde dus en dat is, gezien de energetische weersverwachting van de komende tijd, goed om je bewust van te zijn. Aarde is altijd een fijn en betrouwbaar element om op terug te vallen in tijden van dynamische frustraties.

De 5-aarde tendens van dit jaar vraagt echter om ook echt thuis te komen bij het eigen element en alle facetten daarvan te accepteren en te leven.

Alles, elk element, wordt teruggebracht tot zichzelf en daarmee ook teruggeworpen op zichzelf. Daar ontmoet het de yin en de yang kant van het eigen element. In het geval van 2-aarde is de moederende kant de yang kant, en het heilige vrouwelijke, de yin kant.

Ook 8-aarde ontkomt niet aan deze ontmoeting met zichzelf.

Enerzijds is 8-aarde de graver, de archeoloog die de niet verteerde resten van een onverwerkt verleden opgraaft en onder ogen brengt. Anderzijds is 8-aarde namelijk in staat om, al wikkend en wegend, tot diepgaande inzichten en conclusies te komen.

Toch is dat wat nu gevraagd wordt.

De 5-aarde tendens brengt je terug bij jezelf. En dat levert een spannende ontmoeting op tussen je yin en yang kanten; tussen je archetypische vrouwelijke en je archetypische mannelijke kwaliteiten. De spanning neemt recht evenredig toe met de disbalans die er bestaat tussen die twee. Als je yin kant te dominant is, moet het terrein prijsgeven ten behoeve van je yang kant en vice versa.

Het ongemakkelijke aan dit proces is de vraag die hier uit voortvloeit: waar hoor jij thuis? Kun je echt thuiskomen bij jezelf?

Ik ben benieuwd wat dit schrijven bij je losmaakt, en misschien je eerste antwoord op de afsluitende vragen. Deel je het hieronder in een reactie met mij?

Harte groet, Nina

10 gedachten over “Volle Maan februari – ontmoeting met jezelf”

 1. Ik ervaar alle krachten en energieën die momenteel op me inwerken als verbrekend maar ook als helend. De weg van innerlijke ontwikkeling is lang geleden reeds ingezet maar in dit tijdvak komen de consequenties daarvan ten volle bovendrijven. Een tweelingziel wezen dat plots het podium betreed in al zijn complexe facetten. Opleidingen die ik ben gaan volgen die in een totaal andere richting liggen dan wat ik ooit eerder deed. Naar bijeenkomsten gaan waar ik nauwelijks open over durf te spreken. En daar bovenop een scheiding na 24 jaar huwelijk. Heftig, pijnlijk tot op het bot maar toch voel ik me dankbaar. Dankbaar dat het leven ingreep en me in een positie heeft gebracht die poorten opent die voor mij bestemd zijn om doorheen te gaan. Al mijn zekerheden en ankerpunten zijn verdwenen. Merkwaardigerwijze is dat alles omgezet in een voor mij onverklaarbaar maar o zo fijn vertrouwen. Vertrouwen in mezelf, werkende aan liefde voor mezelf, dat is waar mijn aandacht zich nu op richt. Niet vanuit ego belang maar juist als stimulans om vanuit een stabiel ego mijn binnenwereld te betreden. Mijn zielsmissie te ontdekken samen met mijn nieuwe ziele maatje. Maar vooral en bovenal om uiteindelijk rust en vrede in mezelf te vinden in alle lagen van bestaan en van hieruit dienstbaar te kunnen en mogen zijn naar wereld en mensheid.

  1. Hi Sjaak, ja, ik herken wat je schrijft. De ontwikkeling is al eerder ingezet maar tonen zich de consequenties. Daarbij worden elkaar tegenwerkende krachten zichtbaar en manifest. Zowel op individueel als collectief niveau. Heel pijnlijk kan dat zijn. Daar als het ware doorheen zakken, legt een ander fundament onder het bestaan waar veel vertrouwen aan ontleend kan worden. Mooi hoe zich dat uitwerkt in jouw leven. Dank je wel dat je dit hier wilt delen! Heb je nog een tip voor mensen die de laag van vertrouwen nog niet (helemaal) bereikt hebben?
   Harte groet, Nina

   1. Het zal voor iedereen anders zijn maar het heeft mij geholpen om veel te mediteren en allerhande gevoelens, gedachten, angsten daarbij te betrekken en ze zonder oordeel te aanschouwen. Ze vooral niet mentaal te bestuderen of te beoordelen maar om het gevoel wat zich aandiende te ervaren. Het monster in de bek te kijken als het ware. Het klinkt misschien wat gek maar alle wereldse tegenstanden en tegenstanders die zich in de buitenwereld aandienen zijn slechts gevormd en ontstaan vanuit onszelf. Als we ze meditatief meenemen in onze binnenwereld blijken ze zonder uitzondering in zichzelf het tegenovergestelde te herbergen en in zichzelf een enorm verlangen tot verlossing met zich mee te dragen. En die verlossing is geheel en al aan ons door acceptatie, omarming, liefde (welk woord je hier ook maar aan zou willen geven) voor al hetgeen we als tegenkracht ervaren. Het breekt je procesmatig af naar je oude en vertrouwde levenshouding en dat geeft merkwaardigerwijs pijn en verdriet. Kennelijk zijn er gehechtheden ontstaan aan deze levenshouding van tegenstellingen. Maar laat het toe. Schrik er niet van. Ervaar het. Jank en krijs alles eruit. Maar de ruimte die er dan ontstaat is zo mooi en vormt geleidelijk aan een nieuw fundament om een nieuw en geheeld (heilig) leven op voort te zetten.

    1. Hi Sjaak, naar mijn idee zijn we nu als mensheid beland in een fase van ontwikkeling waarin we ons meer bewust worden van dat feit dat alle tegenstanders gevormd zijn vanuit onszelf. Het is zo passend bij het 5-aarde jaar waar we ons nu in bevinden! De tegenstelling, de tegenstand is in mijn ogen een illusie en enkel gecreëerd vanuit het beeld dat we er zelf van hebben. En ja, dan moet er eerst iets afgebroken worden, chaos ontstaan, voordat er de ruimte is voor het ontstaan van iets nieuws. In mijn leven herken ik dat als een proces dat te vergelijken is als de golfslag; een komen en gaan van tegenkrachten, afbraak van iets, creatie van iets nieuws tot ook dat nieuwe weer tot tegenkracht wordt etc. Het leven is een proces. Vermijden van de beweging die tegenkrachten oproepen is als het afwijzen van het leven zelf. Zo ervaar ik dat althans. Herken jij dat ook? Of hoe zou jij het verwoorden?
     Harte groet, Nina

     1. Ik denk dat dat de ware levenskunst is. Niet het afwijzen van de tegenkrachten maar het aanvaarden en accepteren. Gewoon als een gegeven. Uiteindelijk zijn het slechts illusies, denkbeelden van onszelf. Iets wat we zelf voeden en dus in stand houden vanuit ons eigen oordeel. Wonderlijkerwijs geldt dat ook voor wat we beschouwen als de meewerkende krachten. Ook deze bestaan bij de gratie van onze eigen beoordeling daarover. Het is zo moeilijk voor te stellen misschien maar dit is het leven in al zijn facetten. Dit is de grote leerschool van ervaringen opdoen en als we deze oprecht integreren in ons leven dan groeit de wijsheid in de loop der jaren. Dan kan de wijsheid ook zijn plaats gaan innemen als transformerende kracht naar nog weer andere niveaus van bestaan en uiteindelijk dienen als sleutel naar een innerlijke wereld. Ik zie het zelf wel eens als een wipwap. Het leven gaat op en neer maar door wijsheid wordt de hefboom steeds korter en de op- en neergaande beweging steeds kalmer. En als de hefboom het midden bereikt dan valt de op-en neergaande beweging vanzelf weg. Dan is er rust en vrede. Dan is er een punt gevonden van beweging in rust of rust in beweging. Een punt vol van Leven maar dan anders. Ik verbeeld me daarbij ook dat dan de metaforische cherubs aan de paradijspoort tot zwijgen zijn gebracht en het paradijs weer toegankelijk wordt. Maar laten we als mens en mensheid eerst maar eens komen tot acceptatie van alle mee- en tegenwerkende krachten. Want inderdaad 1 van deze 2 ontkennen is inderdaad het afwijzen van het leven zelf. Dankjewel Nina dat je me hiertoe uitnodigde.

      1. Hi Sjaak, met vertraging, maar dank voor je reactie! Mooi om een en ander samen te vatten in het woord levenskunst. Dat is het he. Als kunstenaar door en met het leven leven, balancerend in het midden van de wip-wap. 🙂 En ja, die acceptatie van mee- en tegenwerkende krachten is iets waar we momenteel volop mee kunnen oefenen. Momenteel heb ik trouwens het idee dat we nog wat extra oefenmateriaal aangereikt krijgen.
       Fijn dat je zo’n mooie aanvulling hebt geschreven op mijn eerdere reactie. Dank voor deze uitwisseling!
       Harte groet, Nina

 2. Het NSK profiel van deze volle maan doet mij aan het volgende denken:
  MI – 528 Hz: De liefdesfrequentie, staat voor transformatie, wonderen en het repareren en helen van DNA patronen.
  Toon ‘Mi’ wordt gebruikt om menselijk DNA terug te brengen naar zijn oorspronkelijke, perfecte staat. Deze frequentie brengt transformatie en wonderen in je leven. Het proces van DNA-herstel wordt gevolgd door gunstige effecten – verhoogde hoeveelheid levensenergie, helderheid van geest, bewustzijn, ontwaakte of geactiveerde creativiteit, extatische toestanden zoals diepe innerlijke vrede. Tone ‘Mi’ activeert je verbeelding, intentie en intuïtie om te werken voor je hoogste en beste doel.
  Hartelijk dank voor de fijne meditatie Marga Medema

  1. Hi Marga, oh wat schitterend dat je dit hier deelt! De liefdesfrequentie, ik weet er van en toch was ik me er op het moment van de Volle Maan meditatie slechts onbewust bewust van. Dus wel mee gewerkt maar niet bewust ingezet. Goed dat je dit noemt, ik voel een enorme dankbaarheid hiervoor. Veel dank!
   Harte groet, Nina

 3. willem+van+de+Kamp

  hai Nina,
  Gaaf bericht.
  de 5 aarde moet even zichzelf zien. Ik loop er al tegenaan.
  De Yin en Yang zijn eigenlijk geen tegenstanders wat ze vormen de basis cirkel. gewoon accepteren en (rijmt nog ook) het verleden verteren.

  Dan natuurlijk de 2 en FS2 op ZW, de 2 staat voor gezinsharmonie, maar de FS2 kan met gezondheid te maken hebben.
  En dan de 8 en FS8 in het NO. Chaos of welvaart, dus organiseren en kennis uit het verleden gebruiken. Daar zit toevallig mijn keuken maar ik hou van koken dus organiseren en opruimen.

  Maar dan de rest nog,…7, 7 in Westen, Lekker rustig slapen, ik vraag het me af, zwaar metaal. Hier moet ik nog over nadenken want water is niet de echte oplossing voor de slaapkamer.

  Een hele leuke kan natuurlijk het Oosten en ZO worden, groei, hout , maar ik ben een 5-5-5 dus moet ervoor intunen.

  Dus voorlopig eerst maar weer opruimen want de Volle maan is net geweest en een SpringCleaning is nooit verkeerd.

  Hoi,hoi, Willem

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *