Volle Maan april – Ontwikkel je Innerlijke Compassie

In het Nine Star Ki profiel van de Volle Maan van april vindt wederom een ontmoeting plaats tussen de grootheden 1-water en 9-vuur die respectievelijk het ultieme yin en het ultieme yang vertegenwoordigen.

Ten opzichte van het energetische profiel van de Volle Maan van maart, hebben die twee nu van posities gewisseld. Dit keer staat 9-vuur in de middelste positie en 1-water in de positie van het handelen.

De middelste positie is verbonden met je binnenwereld.

Het is de zetel van de chauffeur die in dit leven sturing geeft aan je voertuig (lichaam, eerste positie). De symboliek van die middelste positie resoneert met enerzijds het onbewuste en de wereld van instincten en driften (1-water), en alles wat daarin verborgen ligt aan zaken die bijvoorbeeld maatschappelijk minder gewenst zijn, of die je verdrongen hebt doordat je in je opvoeding niet geleerd hebt ermee om te gaan.

Anderzijds resoneert die binnenwereld met je ziel (9-vuur).

Dit omvat alle verborgen gaven en talenten die proberen een weg te vinden naar buiten zodat ze zich aan je kunnen tonen. Beide aspecten van die middelste positie, van je binnenwereld, vormen samen die stille, drijvende kracht op de achtergrond die vaak ongemerkt sturing geeft aan je leven.

De symboliek van 9-vuur oscilleert tussen ego en ziel.

Tussen de angst gekwetst en belachelijk gemaakt te worden en de moed je hart te volgen. Het wordt zo makkelijk gezegd: ‘Volg je hart, want dat klopt’, maar om dat in de praktijk te brengen is nog niet zo eenvoudig. Allerlei blokkades en bedenkingen, angsten en afweermechanismen staan vaak de zuivere navigatie op basis van aanwijzingen van dat hart in de weg.

Dat heeft groot effect op het leven, op jouw leven!

Het Nine Star Ki profiel van de Volle Maan van april wijst met haar energie eigenlijk op het moment waarop, als er inderdaad een bevruchting plaatsvindt (lees de Volle Maan blog  van maart er nog een keertje op na) dit een belangrijk keerpunt in een leven kan zijn.

Collectief staan we voor een belangrijk keerpunt. Volgen we de instincten en driften? Of kunnen we (eindelijk) de moed opbrengen om echt het hart de missie van de ziel, van de wereldziel, te volgen? Nu is het moment waarop we iets kunnen beëindigen dat die zielemissie niet dient, zodat er ruimte komt voor wat er wel wil, kan en hoort te zijn. Het is een waanzinnig transitie moment waarbij genavigeerd wordt op de koers die de chauffeur, in die middelste positie van het Nine Star Ki profiel, uitzet. Laat die koers vervult zijn van liefde, compassie, creativiteit en bovenal de moed om je leven volgens het kosmische plan van je ziel te leven!

Elke individuele bijdrage aan dit proces, helpt het collectieve proces. Elke persoonlijke uitdaging die je oppakt hierin, is een voorbeeld voor de ander die met eenzelfde uitdaging worstelt. Het is een ultieme vorm van het tonen van innerlijk ontwikkelde compassie. Ja, je kunt nu, op dit moment met recht zeggen, dat je het doet voor de ander! 🙂

Ik ben benieuwd hoe je de energie van deze Volle Maan ervaart en hoe mijn schrijven daarover bij je resoneert. Deel je het weer met me hieronder, in een reactie?

Nina

2 gedachten over “Volle Maan april – Ontwikkel je Innerlijke Compassie”

  1. willem+van+de+Kamp

    Hai Nina en Team, Tsja, het lijkt wel de tijd van de grote verandering. Bijna iedereen in mijn omgeving is of…aan het verhuizen..of wil een andere baan…of ruimt zijn/haar huis op… of wil van gedrag veranderen.
    Het lijkt wel een soort van collectief onderbewustzijn. Natuurlijk je hart volgen, maar dan wel gericht met de dingen die je kan en leuk vindt. En en het wordt dadelijk Pasen, en in Mei legt iedere Vogel een Ei. (of meerdere); Hoi,hoi Willem

    1. Hi Willem, het is de energie van een 5-aarde jaar waarin je geconfronteerd wordt met alle onbewuste tegendelen waar je dan (bewust of onbewust) mee aan de slag wil en gaat.
      Harte groet, Nina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *