Volle maan april 2021

Volle Maan 27-4

Volle Maan van 27 april 2021

 

Er is een sprank hoop voelbaar deze maand, alsof we een blik kunnen werpen op een nieuwe toekomst.

Die toekomst heeft echter een handicap; ze is er nog niet, anders was ze geen toekomst meer.

Het Nine Star Ki profiel van de Volle Maan van 27 april is 6-3-8. Dat wil zeggen 6-metaal, 3-hout, 8-aarde. 3-Hout in het midden van dit profiel is energetisch niet verbonden met de elementen metaal en aarde, het staat ongeaspecteerd zoals dat heet. Het element hout kan het met die andere twee elementen niet zo goed vinden en omgekeerd, zijn de elementen metaal en aarde niet bepaald bevriend met hout. Zij zijn, zoals dat heet, in conflict met elkaar.

3-Hout is het element verbonden met het vroege voorjaar.

Het voorjaar is het moment in het jaar waarop het nieuwe leven uit zijn voegen barst en laat zien dat het leven beslist nog niet ten einde is.

Het enthousiasme dat 3-hout in die fase ten toon spreidt, toont zich wat naïef. Bij tijden zelfs roekeloos en overmoedig; alsof je bij de eerste zonnestralen al in je bikini in de tuin gaat zitten. Maar de aarde is nog niet opgewarmd, de wind nog kil en voor je het weet heeft je overmoedigheid je een kou laten oplopen.

Deze maand laat de energie van het Nine Star Ki profiel van de Volle Maan zien dat er hoop is, maar dat we er nog lang niet zijn. Nog lang niet: één zwaluw maakt nog geen zomer.

 

Het element 6-metaal, dat dit jaar de overhand heeft,

blijft streng op wetten en regels hameren. Het blijft nog even in het zadel en doet dat het hele jaar! (Het Nine Star Ki profiel van Rutte is 6-5-6.)

Het element 8-aarde vraagt om bedachtzaamheid

en om de tijd te nemen om te verwerken wat we tot nu toe voor de kiezen hebben gekregen. Dit betreft zowel zaken uit het recente verleden als uit een verder verleden.

Doordat de 3-hout ongeaspecteerd staat, brengt het een risico met zich mee. Deze maand bestaat de kans dat je op basis van een flinter hoop, jezelf voorbij gaat galopperen en te overmoedig wordt waardoor de realiteit uit het oog verloren dreigt te raken.

 

Een vertaling: als de terrassen, de winkels, de musea weer open mogen is de kans groot dat iedereen zichzelf in die vrijheid een beetje verliest.

Maar de aarde is nog niet opgewarmd, de wind nog kil. En voor je het weet heb je een koutje te pakken -dat meteen een andere naam krijgt natuurlijk- en om het weer aanhalen van de teugels vraagt.

 

Zolang we niet in de gaten hebben

wat er in de werkelijkheid gebeurt en welke krachten in de grotere cycli werkzaam zijn die nu het wereldtoneel bepalen, trap je als een naïef kind in de geboden vrijheden. Onbewust van de consequenties die dat kan hebben.

    Wordt bewust!

 

Dat is waar die grotere cycli met een enorme vinger op wijzen!

Het spirituele volwassen worden brengt met zich mee dat het spiritueel op eigen benen leren staan je voor uitdagingen stelt. En net als een puber is er eerst lijdzaam en stil verzet; eigenlijk wil je helemaal niet meer met je ouders op vakantie, maar je kunt nog niet anders. Alleen thuisblijven is nog een stap te ver. Dus zit je, met een humeur met de temperatuur van rond het vriespunt, op de achterbank van de auto lijdzaam je verzet uit te zitten.

 

Maar dan komt er een fase dat je dus écht niet meer mee wilt.

Je buigt niet maar staat op en zegt ‘nee, ik ga niet meer mee’. Het proces van op eigen benen leren staan en een eigen mening leren vormen, heeft het nodig dat je je eerst ergens tegen afzet voor je je eigen balans vindt.

 

Maar goed, die eerste stap betekent wel dat je geconfronteerd wordt met ook de angst die dat met zich meebrengt.

Alleen thuisblijven lijkt leuk, tot je je in die situatie bevindt. Je moet je eten regelen. Je kunt eindeloos feesten met je vrienden, maar zonder ouderlijk toezicht binnen wiens grenzen je vrijelijk en onbezorgd je gang kunt gaan, wordt jij ineens de verantwoordelijke die je vrienden er op moet wijzen dat ze te ver gaan in het slopen van de woonkamer. Angst wordt je deel.

 

En dan?

 

Dan evolueert lijdzaam meebewegen, via de fase van recalcitrant verzet, naar de staat van gezonde weerstand.

Weerbaarheid is een onderschatte kracht. Weten wie je bent, wat je nodig hebt en waarom je doet wat je doet, maakt je weerbaar tegen pestkoppen, allesweters, dominante dictators en keuzes die niet de jouwe zijn.

 

Dan evolueert lijdzaam meebewegen, via de fase van recalcitrant verzet, naar de staat van gezonde weerstand.

 

De energie van het Nine Star Ki profiel van de Volle Maan van deze maand laat je zien dat er absoluut hoop is op een nieuwe toekomst.

Maar dat je, tot deze is gearriveerd, vooral discipline moet tonen en aan je weerstand en weerbaarheid dient te werken. Want 8-aarde gaat over het verwerken van zaken, maar dus ook letterlijk over verteren. En een gezonde weerstand begint in je darmen!

Uitnodiging nieuwsbrief

Een gezonde weerstand begint in je darmen!

 

De affirmatie die je hierbij kan helpen is:

‘Ik groei en evolueer.
Ik vernieuw mezelf en leer over mezelf door er met anderen over te praten.
Ik ben daarin geworteld in het leven van allen die mij voorgingen,
en de ervaringen die zij mij aanbieden om te verwerken en me eigen te maken.
Ik doe dat gedisciplineerd en tegelijk vol levenslust.’

 

Altaarsuggesties:

 • Gebruik met deze volle maan etherische olie ‘Merlin’ van Starchild, die je in wat water in een diffuser druppelt en zo laat verdampen
 • deze ‘Merlin’ olie brengt je in verbinding met de krachten en de wijsheid van de natuurlijke ordening en de krachten van het universum
 • ‘Merlin’ is een olie die ervoor gemaakt is om je te helpen beter af te stemmen op de richting gevende kracht van innerlijke wijsheid
 • Brandt een magische, astrologische kaars gewijd aan de planeet Venus om het innerlijk gevoel van liefde, weelde, welvaart, overvloed en verbinding wakker te maken
 • Of brandt roze kaarsen die onvoorwaardelijke liefde symboliseren
 • Voel wat zij die je voorgingen, je te bieden hebben; verbind je met de wijsheid van generaties en de kennis van eeuwen
 • Zie voor je hoe het element 6-metaal je helpt om toegewijd te zijn aan het je eigen maken van deze wijsheid en kennis
 • Ga voor je altaar zitten, brandt de kaars en maak verbinding met de bibliotheek van het leven, voel hoe je toegang krijgt tot dit onmetelijke weten dat je groeikracht van dit moment, laat wortelen in wijsheid.

 

Elke maand schrijf ik een zeer uitgebreid bericht dat de energetische tendens van het Nine Star Ki profiel van de Volle Maan van die maand beschrijft.

Gisteren was het weer Volle Maan en afgelopen zondag heb je al een stukje kunnen lezen van het grotere artikel dat in de Nine Star Ki Community geplaatst wordt. Op de avond van de Volle Maan komen we ook online bij elkaar om de ervaringen met de energie van dat moment met elkaar te bespreken.

Deze blog gebruik ik om je kennis te laten maken met zo’n groter artikel. Ik hoop dat je het leuk en interessant vind!

 

Lieve groeten,

Nina

 

lidmaatschap, Nine Star Ki community


© Nina Elshof. Neem dat wat voor je werkt en laat de rest voor wat het is. Als je dit werk wilt delen, dan als citaat en met link naar mijn blog op de website. Dank je wel voor je steun, ik waardeer het zeer en jou ook! Dank je!

4 gedachten over “Volle maan april 2021”

 1. Na een jaar waarin ik van schrik en ook angst naar een besef ben gegaan dat de covid een ander kijken vraagt, om naar binnen te gaan en daar aan het werk te gaan, te verwerken en los te laten. Groei ik langzaam naar een besef van verbinding, naar een gevoel van verbinding. Wetende dat ik nog steeds aan mijzelf mag werken en mag loslaten. Zoals de aarde haar oude en niet meer werkende delen loslaat. Want daar gaat het om volgens mij. De aarde die groeit en transformeert. En omdat wij daar deel van uit maken mogen we hierin mee. Wij zijn tenslotte uit aarde opgebouwd. We leven op de aarde. We leven en drinken van de aarde en ademen de lucht rond haar in. Covid is het signaal dat de aarde ziek is. Sommigen hebben dit begrepen en zijn aan het werk gegaan. Ik ook. Deze maan versterkt dit proces. Ik merkte dat er nog meer oude traumadelen die ik diep weggestopt had aangekeken mochten worden. Zeker niet makkelijk. Er komen dan ook veel emoties naar boven. Soms lijkt het even te veel. En ja ik voel het sprankje hoop ook dat er een andere toekomst komt, maar voel ook dat er nog meer zal komen. Ik laat het gevoel van hoop er zijn en geniet er van. Ik laat even op van dit gevoel. En nee ik ben niet gelijk op een terrasje gaan zitten. Het gevoel is gewoon fijn. Dit helpt mij om verder te kunnen.

  1. Ha Jolanda, het is herkenbaar hoor, ook voor mij, dat er in dit proces nieuwe lagen van oud trauma worden aangeraakt. In een nood-tempo ook nog. Het is turbulent maar ook fijn. Wat een proces van opschoning! Bij elke stap van inzicht en loslaten komt er meer ruimte en voelt de wereld om me heen krachtiger en vervuld van meer hoop. Ja, er is nog veel werk aan de winkel, maar door wat jij doet voor jezelf en doordat meer mensen dit doen voor zichzelf, dragen we bij aan wat niet tegen te houden is: een transitie van de wereld en de mensheid die zijn weerga niet kent. Voel jij dat ook zo?
   Harte groet, Nina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: