Volle Maan februari 2021

Volle Maan februari 2021

6-Metaal is als geen ander element in staat te helpen bij het proces van losmaken, loslaten en ontlasten: het je bevrijden van een last die je zwaar maakt en op je plek houdt. De energie van het Nine Star Ki profiel van de volle maan van februari nodigt uit tot een proces van reiniging en versobering.

 

Heb je jezelf hierdoor innerlijk vrij gemaakt, dan kan geen enkel systeem je meer gevangen houden.

 Het Nine Star Ki profiel van de volle maan van februari is 6-5-6. Dat is 6-metaal, 5-aarde, 6-metaal. Wederom een belangrijke focus op 6-metaal, maar nu wordt het wat geaard door de aanwezigheid van 5-aarde. Die haalt een beetje de druk van de ketel. Het 7-6-6 profiel van januari heeft er namelijk voor gezorgd dat het even moeilijk was om het evenwicht te bewaren en om mentaal helder te blijven; zonder aarding kan de energie van metaal niet goed doorstromen. Zo’n ophoping kan leiden tot kortsluiting.

 

We zullen moeten accepteren dat het leven een afwisseling inhoudt waarin plezier, plichten en problemen elkaar opvolgen.

We zullen moeten accepteren dat het leven beperkingen oplegt en dat je die ook een plek in je leven moet geven. Als je dat in het verleden, onder invloed van de 81-jarige cyclus van 9-vuur, minder gedaan hebt, is de confrontatie nu in dit metaal jaar, groter. De energie van het Nine Star Ki profiel van de volle maan van februari, wijst ons daar nog weer eens fijntjes op.

 

Het 6-5-6 profiel zet je persoonlijke onafhankelijkheid en autoriteit (5-aarde) klem tussen twee 6-metaal elementen.

6-Metaal representeert enerzijds grenzen, registratie, regels, politiek, financiën, chemie (vaccinatie) en straf. Dat kan een gevoel van druk, stress en gevangenschap oproepen.

Anderzijds vertegenwoordigt 6-metaal echter de beweging naar binnen en het vinden en verbinden met je authentieke, waarachtige kern. Deze beweging naar binnen brengt je naar de diepten waar verborgen weerstanden overwonnen en reeds lang verloren gegane en vergeten kracht weer tot leven worden gewekt om ze weer beschikbaar te maken voor de herschepping van de wereld (vrij naar Joseph Campbells ‘De reis van de held’).

Dat vraagt om het verrichten van het nodige innerlijke werk.

De energie van het Nine Star Ki profiel van de volle maan van februari nodigt uit tot een proces van reiniging en versobering.

Heb je jezelf hierdoor innerlijk vrij gemaakt, dan kan geen enkel systeem je meer gevangen houden.
Hooguit kan het systeem in de illusie verkeren dat het je gevangen houdt.

 

De beweging naar binnen van de energie van dit Nine Star Ki profiel van de volle maan van februari, is dus een grote uitnodiging om innerlijk werk te verrichten.

Huppetee, een grote voorjaarsschoonmaak: bezem mee, stoffer en blik mee, een stel vuilniszakken mee en afdalen in je binnenste om te ruimen zodat er ruimte komt. Vergis je niet; je kunt oog in oog komen te staan met de demonen die vroeger onder je bed lagen en die je op onvolwassen wijze hebt weggestopt om ze niet meer te hoeven zien. Maar zie je die in de ogen dan kun je ook alle levensmogelijkheden ontdekken die je nog niet hebt kunnen realiseren en zich achter die demonen verstopt hielden.

 

Je kunt dit volle maan moment waar we ons nu in bevinden beschouwen als een uitnodiging tot een soort persoonlijke inwijding.

Een inwijding waarbij je eigenlijk dat wat je was, laat sterven (de dood hoort ook bij 6-metaal) zodat een nieuwe versie van jezelf geboren kan worden voor de toekomst die je wacht.

 

In de online Nine Star Ki Community is de volledige Volle Maan blog van februari te lezen. Ik voeg daar ook affirmaties bij en suggesties voor de inrichting van je altaar, zodat je met nog meer focus in de energie van het moment kunt staan.

 

Ik ben heel benieuwd wat mijn schrijven bij je oproept en losmaakt.

Doe mee aan het gesprek en deel het in de reacties hieronder. Ik vind het leuk om van je te horen en samen leren we van elkaar!

Nina


Lees andere blogs:

De opkomst van een nieuw tijdperk

2021: Op weg naar spirituele volwassenheid

lidmaatschap, Nine Star Ki community

Banner nieuwsbrief

1 gedachte over “Volle Maan februari 2021”

  1. Lieve Nina,

    O, wat voel ik deze energie sterk deze maan. Vorig jaar heeft me oog in oog doen staan met mijn onderdrukte gender identiteit. Dit jaar, als trans vrouw aan het begin van haar journey, merk ik dat er een hoop innerlijk afstofwerk te verrichten is. Hoewel dit soms een zware klus is werkt jouw schrijven erg motiverend en bevestigend voor alles dat er nog komen gaat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *