Volle maan 27 april

Volle maan april

Volle maan 27 april 2021

 

Er is een sprank hoop voelbaar deze maand, alsof we een blik kunnen werpen op een nieuwe toekomst.

Die toekomst heeft echter een handicap; ze is er nog niet, anders was ze geen toekomst meer.

Het Nine Star Ki profiel van de Volle Maan van 27 april is 6-3-8. Dat wil zeggen 6-metaal, 3-hout, 8-aarde. 3-Hout in het midden van dit profiel is energetisch niet verbonden met de elementen metaal en aarde, het staat ongeaspecteerd zoals dat heet. Het element hout kan het met die andere twee elementen niet zo goed vinden en omgekeerd, zijn de elementen metaal en aarde niet bepaald bevriend met hout. Zij zijn, zoals dat heet, in conflict met elkaar.

3-Hout is het element verbonden met het vroege voorjaar.

Het voorjaar is het moment in het jaar waarop het nieuwe leven uit zijn voegen barst en laat zien dat het leven beslist nog niet ten einde is.

Het enthousiasme dat 3-hout in die fase ten toon spreidt, toont zich wat naïef. Bij tijden zelfs roekeloos en overmoedig; alsof je bij de eerste zonnestralen al in je bikini in de tuin gaat zitten. Maar de aarde is nog niet opgewarmd, de wind nog kil en voor je het weet heeft je overmoedigheid je een kou laten oplopen.

Deze maand laat de energie van het Nine Star Ki profiel van de Volle Maan zien dat er hoop is, maar dat we er nog lang niet zijn.

Nog lang niet: één zwaluw maakt nog geen zomer.

Doordat de 3-hout ongeaspecteerd staat, brengt het een risico met zich mee. Deze maand bestaat de kans dat je op basis van een flinter hoop, jezelf voorbij gaat galopperen en te overmoedig wordt waardoor de realiteit uit het oog verloren dreigt te raken.

 

Een vertaling: als de terrassen, de winkels, de musea weer open mogen is de kans groot dat iedereen zichzelf in die vrijheid een beetje verliest.

Maar de aarde is nog niet opgewarmd, de wind nog kil. En voor je het weet heb je een koutje te pakken -dat meteen een andere naam krijgt natuurlijk- en om het weer aanhalen van de teugels vraagt.

De energie van het Nine Star Ki profiel van de Volle Maan van deze maand laat je zien dat er absoluut hoop is op een nieuwe toekomst.

Maar dat je, tot deze is gearriveerd, vooral discipline moet tonen en aan je weerstand en weerbaarheid dient te werken. Want 8-aarde gaat over het verwerken van zaken, maar dus ook letterlijk over verteren. En een gezonde weerstand begint in je darmen!

 

Het hele Volle Maan artikel, aangevuld met een mooie affirmatie en altaar suggesties, lees je in onze Nine Star Ki Community.

Ik ben benieuwd wat de Volle Maan met je doet en hoe jij het invult. Laat je het me weten hieronder?

Lieve groeten, Nina

 

lidmaatschap, Nine Star Ki community


© Nina Elshof. Neem dat wat voor je werkt en laat de rest voor wat het is. Als je dit werk wilt delen, dan als citaat en met link naar mijn blog op de website. Dank je wel voor je steun, ik waardeer het zeer en jou ook! Dank je!

2 gedachten over “Volle maan 27 april”

  1. Dat verklaart misschien ook wel waarom ik altijd zo ontzettend moe ben. Continu in conflict met mij zelf. 6-3-8. Ben ik eens enthousiast en energiek betaal ik er daarna dubbel en dik voor.

    1. Hi Anja, het is inderdaad een heel heen en weer in dit profiel. Misschien helpt het als je begrijpt hoe het profiel werkt en dat je nu eens het ene, dan weer het andere kunt ervaren. Het kan helpen de waterkant op te zoeken of überhaupt iets met het element water te doen; zwemmen, badderen, het werk van Masaru Emoto bestuderen…. Het element water helpt je namelijk om verbinding te leggen tussen de 6-metaal en 3-hout. Het kan helpen om dat heen-en-weer gevoel wat tot rust te brengen. Ben benieuwd naar je ervaring, wil je die delen?
      Harte groet, Nina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *