Volle maan 19 december 2021

Nu de laatste maand van het jaar zich heeft aangediend en we bijna de kortste dag bereikt hebben, wordt het donkerder om ons heen en onrustiger in ons zelf.

 

De energie van het Nine Star Ki profiel van de Volle Maan van december is daar mede debet aan.

Dit profiel is 6-4-7, dat wil zeggen 6-metaal, 4-hout, 7-metaal. De beide metalen staan ferm hun mannetje in het aanscherpen van dingen, regels bijvoorbeeld, en het onbuigzaam bewaken van grenzen. 4-Hout in het midden heeft het daar moeilijk mee. 4-Hout is een beweeglijk element dat ruimte nodig heeft om te kunnen groeien. Het verlangt vooral naar vrijheid en geestelijke ruimte in de vorm van een toekomstperspectief en hoop. Ingeklemd tussen die twee strenge metaal elementen staat 4-hout ongeaspecteerd; hij vindt geen aansluiting bij 6-metaal en 7-metaal wat een soort isolement oplevert. Dat kan het gevoel van je onvrij voelen verder benadrukken waardoor, als reactie daarop, het willen vrijspreken wordt geactiveerd.

4-Hout staat echter in de middelste positie die verbonden is met je binnenwereld, je innerlijke gewaarwordingen en intuïtie, en de kwaliteiten van je ziel.

Door het samengaan van de kwaliteiten van die positie met de kwaliteiten die 4-hout daar te bieden heeft, komt er een innerlijk proces van heroriëntatie op gang.

Tegelijk bieden de twee metalen je deze maand de mogelijkheid om je te bevrijden van wat niet (langer) werkt en wat toekomstige groei en ontwikkeling in de weg staat.

Gebruik het metaal om helder en scherp te krijgen wat je niet (langer) dient, wat jou niet respecteert en eert, en wat niet (langer) aansluit bij de nieuwe frequenties van waaruit je het leven wilt benaderen. Deze uiteenzetting tussen het levenslustige 4-hout en het strenge, beperkende metaal maakt tevens duidelijk dat er iets wezenlijks is dat nooit geëlimineerd kan worden: levenskracht (4-hout) in zijn puurste vorm.

Alleen de technocraten van de wereld (6-metaal) die de maakbaarheidsgedachte aanhangen, zijn zo arrogant te denken dat ze die levenskracht wel kunnen controleren (met een chip bijvoorbeeld) en waar nodig kunnen elimineren. Wat een grap!

Want we weten hoe het werkt!

Alle mythes vertellen ons over de uitdagingen, de worstelingen, het kwaad dat ons te grazen wil nemen en er op uit is om onze ziel te verslinden. Wat die mythen ons leren is dat, in tijden van grote uitdagingen en transitie, er maar één weg is: dwars door de uitdagingen heen. De rekening van alle omtrekkende bewegingen wordt vroeg of laat gepresenteerd en de prijs daarvan is hoog!

Een andere uitdaging wordt gevormd doordat het conflict van de twee metaal elementen met het 4-hout in dit profiel.

Metaal fileert tot op het bot en kan zich laten zien als een kritisch en vilein ijskonijn of een strenge, afstandelijke patriarch, die weinig empathie voor anderen op kunnen brengen. Hout is de vrijheidslievende reiziger die voortdurend op zoek is naar onbekende verten. Hout is ook het element dat, ondanks de behoefte aan bewegingsvrijheid, zich graag wil verbinden met anderen en vooral met de familie en dus graag met Kerst weer thuiskomt. Zet deze twee elementen samen aan de Kerstdis en het levert ongekende spanningen op, juist in een tijd waarin er al veel spanningen zijn.

 

Nina

4 gedachten over “Volle maan 19 december 2021”

 1. Dit is precies wat ik vanochtend ervaar. Ik mag weer niet werken, dat wat ik zo graag doe mag niet meer……….en toen kwam er emotie hoezo mag ik niet doen wat ik graag wil. In mij zei iets dit wil ik niet ik laat me niet meer bespelen/aan de kant zetten, ik ga mijn eigen weg. Al voelt dat spannend het voelt wel goed.
  Dit klopt niet en ik sta hier niet alleen in dat weet ik. Mijn eerste getal van mijn reeks is ook Hout 4 en ik voel dat de vrijheid willen, kunnen groeien en ook het uitspreken van nu is het genoeg.
  Wat een struggel weer in mijzelf want toch die angst is er ook voor de reacties, event boetes en controle van buitenaf ……..jeetje wat een moeilijke tijd. Maar vertrouwen heb ik dat het ook een leerzame mooie periode is

  1. Hi Chantal! Het zijn die emoties die ons parten spelen inderdaad, maar ook de weg wijzen naar waar iets ligt te wachten op aandacht. Naar mijn idee, en dat paste ook bij de energie van de Volle Maan van december, gaat dit hele proces over het naar binnen keren, je verbinden met wat je daar aantreft, daar eigenaar over (of van) worden en daar de kracht aan ontlenen om te gaan staan voor wie je bent. Niet hoe mensen willen dat je bent. Ingewikkeld en emotioneel proces hoor (ik spreek uit ervaring, en ben er ook nog lang niet klaar mee), maar wel een weg waar waarde te vinden is! Fijne dagen en inzichtgevende Heilige Nachten gewenst! Harte groet, Nina

 2. Waarde Nina, wat mooi om jou berichten te lezen. Het is voor het eerst dat ik hiermee in aanraking kom en dit naar aanleiding van het gesprek in cafe weltschmerz. Jou gedrevenheid inspireerde mij om jou website nader te bestuderen;
  wat ziet dat er prachtig uit en tot in details zo mooi verzorgd en smaakvol. Nu lees ik je toegezonden berichten en dat zorgt voor (nog) meer verruiming van het bewustzijn en ook dat je vanuit deze zienswijze naar de omstandigheden van nu kan kijken zodat alles beter een plek kan krijgen. Dankjewel voor al je inspanningen en enorme kennis op dit gebied.
  Hartelijke groet; Ina Gerritsen.

  1. Hi Ina, wat fijn dat je hier terecht bent gekomen! Dank je wel voor al je complimenten! Ik hoop dat je ook mijn toekomstige berichten blijft lezen en ze kunt gebruiken voor jezelf!
   Fijne dagen en inzichtgevende Heilige Nachten gewenst! Harte groet, Nina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *