Verschuif die Bank

Verschuif die Bank!

In een tijd waarin er zoveel aannames, zoveel verwarrende informatie in ons hoofd wordt gestopt is het handig om af en toe ruimte te maken voor nieuwe inzichten. Buiten wandelen in de sneeuw helpt. Absoluut. Je bank verschuiven ook. De tijd vraagt er om. Gewoon doen! Wacht niet tot je hoofd als een uitdragerij is dichtgeslibd. Gewoon doen! Juist nu. De tijd vraagt er om.

In een witte wereld van weelderige witte zuiverheid word je je ongemerkt weer eens bewust van hoeveel er eigenlijk aanwezig is om je heen (en ook in jezelf), dat in de weg kan staan, hangen, zitten of liggen.

De leegte die ineens zichtbaar wordt doordat de -soms lelijke- details van de wereld verhuld worden door een ongerepte sneeuwdeken, is verrukkelijk. Die leegte geeft ruimte; in het hoofd, in het lijf… Ik voel het ook heel erg in mijn hart; er is leegte en daardoor ruimte in mijn hart. Grappig is dat, want je zou misschien denken dat je hart vol van liefde zou moeten zijn. Dat is denk ik weer zo’n conditionering in het denken waar ik het in de de blog ‘Tijd voor Zelfverwerkelijking’ al over had.

Als je hart vol is van/met liefde, is er geen ruimte voor iets nieuws.

Een nieuwe blik, een nieuw perspectief… Je blik, je perspectief blijft gevuld met de liefde uit je hart en geeft daarmee al invulling aan die blik, dat perspectief. Ha! Zo vervuld van liefde kijk je gekleurd naar de wereld om je heen en kun je niet meer echt zien wat er is.

Tijd voor een nieuwe blik, een nieuw perspectief misschien?

De tijd vraagt er om. De tijd, dit moment, vraagt om helderheid in bewustzijn en informatie om die helderheid te verkrijgen.

Goede vraag is hoe je dat kunt bereiken, die helderheid; de leegte die ruimte schept. In al mijn Feng Shui en Nine Star Ki werk begint het echte werk altijd met je bewust worden van wat er is en dat datgene je misschien zo vervuld dat er geen ruimte voor leegte meer is. Automatismen, conditioneringen, aannames, voorgeprogrammeerde mind-sets behoren tot de vulling van de lege ruimte, waardoor het lijkt alsof je een vervuld leven leidt, maar in werkelijkheid inhoud geeft aan je leven door middel van vulling die onvoldoende waarde heeft om je een gevoel van vervulling te geven. Volg je me nog?

Maar, hoe bereik je dat dan; de leegte die ruimte schept? Hoe dan?

De volgorde waarin je informatie verwerkt gaat veelal (onbewust) via het lichaam naar het hoofd.

Terwijl we denken dat het van het hoofd naar het lichaam gaat. Dat is wat we geleerd hebben. Met ons hoofd. Wat nu als je je lichaam eens andere informatie aanreikt? Dat is wat Feng Shui doet. Door in je huis, in je directe omgeving iets te veranderen, ontstaat de mogelijkheid om je bewust te worden van iets waar je je tot dan toe alleen onbewust bewust van was. Via de ervaring van de lichamelijke verbondenheid met je omgeving, kun je, door de bank te verschuiven bijvoorbeeld, of door ineens thuis te werken, een nieuwe blik, een nieuw perspectief creëren.

Onlangs heb ik de bank verschoven.

Mijn blik, mijn perspectief biedt nu een heel ander beeld. In een eerdere blog schreef ik al dat ik een beelddenker ben. Doordat het beeld buiten me verandert, veranderen de innerlijke beelden die in mij ontstaan in reactie daarop. Het verrast me telkens weer wat zoiets simpels als het verschuiven van een bank teweeg kan brengen, want dat heb ik natuurlijk vaker gedaan in mijn leven. 🙂 Er is leegte waar voorheen een aanname zat. Er is ruimte waar voorheen een onmogelijkheid woonde. Ha! Ik heb mijn bank verschoven en heb een interne verhuizing in mijn hoofd ervaren. Denkbeelden zijn afgevoerd met het grof vuil. Oude ideeën van de plank gehaald en afgestoft. Onmogelijkheden zijn tegen het licht gehouden en tot nieuw leven gereanimeerd.

Het verschuiven van een bank geeft een heel helder signaal aan je lichaam,

waardoor er in het hoofd leegte en ruimte ontstaat waardoor je ineens anders kunt gaan denken. Hoe simpel kan het leven, dat gericht is op bewustwording, zijn?

 

In een tijd waarin er zoveel aannames, zoveel verwarrende informatie in ons hoofd wordt gestopt is het handig om af en toe ruimte te maken voor nieuwe inzichten.

Buiten wandelen in de sneeuw helpt. Absoluut. Je bank verschuiven ook. De tijd vraagt er om. De tijd, dit moment, vraagt om helderheid in bewustzijn en informatie om die helderheid te verkrijgen. Mijn informatie aan jou: doen! Wacht niet tot je hoofd als een uitdragerij is dichtgeslibd met de spreekwoordelijke uitgewoonde kasten en doorgezakte banken. Juist nu.

De tijd vraagt er om.

 

Ik ben heel benieuwd wat mijn schrijven bij je oproept en losmaakt.

Doe mee aan het gesprek en deel het in de reacties hieronder. Ik vind het leuk om van je te horen en samen leren we van elkaar!

Nina

 

lidmaatschap, Nine Star Ki community

 


Lees ook;

De tijd vraagt om aanwezigheid van jouw Zelf.

Wij staan tussen twee werelden in en zijn in beiden thuis


© Nina Elshof. Neem dat wat voor je werkt en laat de rest voor wat het is. Als je dit werk wilt delen, dan als citaat en met link naar dit blog op deze website. Dank je wel voor je steun, ik waardeer het zeer en jou ook! Dank je!

2 gedachten over “Verschuif die Bank”

 1. Met regelmaat wordt er hier geschoven. Ik ben een soort beroepsverschuiver zeg maar, haha. We hebben nu zelfs hele functies omgedraaid / op andere plekken gerealiseerd.
  Vorige week nog… toe zat ik vast ergens in… wist niet waarin… om ruimte te maken en de energie in beweging te brengen heb ik de eettafel andersom gezet en voila het stroomde weer.
  Ik dacht alleen dat het altijd te maken met een onrust die ik ervaar en het nooit goed is (voor mij). Of dat het een soort dopamine shots of afleiding is als de boel weer eens anders staat. Dus enorm veel dank voor je schrijven. Het heldert op en kan ik nu geoorloofd verder schuiven en waarnemen. Leuk!
  Ik moet ook denken aan dat wij in de eerste lockdown de woonkamer met werkkamer hebben omgewisseld. Daarbij moest de bank door de keuken om op de nieuwe plek terecht te komen. Samen met mijn gup van 6 hebben we dit toen voor elkaar gekregen. Ze wilde zelfs even de bank alleen proberen… het lukte haar ook nog (een heel klein stukje). Als je haar nu vraagt wat het leukst was van de lockdown zegt ze ‘de bank verschuiven’. (en dat terwijl we zoveel andere leuke dingen gedaan hebben).

  1. Hi Manon, Haha, nieuw beroep: beroepsverschuiver. Ben ik ook! Het is mooi dat jij dat ook zo ervaart dat het schuiven met meubels helpt om iets in jezelf te verschuiven. Grappig dat je meisje zich het schuiven met de bank herinnert. Misschien komt dat wel om dat ze ervaart wat het resultaat ervan was. Kun je haar daar eens naar vragen? Hoe dat was voor haar toe de bank ineens anders stond?
   Harte groet, Nina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: