Verandering van richting – Nine Star Ki energie Volle Maan april

verandering, transformatie, richting, volle maan, Nine star Ki, april, Nina Elshof

Verandering van richting

Op het eerste gezicht lijkt de energie van het Nine Star Ki profiel van deze volle maan weinig impact te hebben. Het lijkt een rustige, niet te gecompliceerde energie die de vrolijke stroom van lente energie ondersteunt. Achter de schermen gebeurt er echter van alles dat je aandacht vraagt. Mede omdat het Nine Star Ki energie profiel van deze volle maan zich toont als een poort tussen dood en wedergeboorte. Het is deze energie die je, als een vroedvrouw, begeleidt in de bewegingen van een proces van verandering en transformatie. Van het in de wereld brengen van iets van jezelf. Van het veranderen van de richting waarin je leven koerst. We bevinden ons op een kruispunt en de route die je nu kiest heeft invloed die lange tijd voelbaar zal blijven.

We bevinden ons op een kruispunt en de route die je nu kiest heeft invloed die lange tijd voelbaar zal blijven.

Hart Verbinding

Het Nine Star Ki profiel van deze volle maan is 8-9-4, dat is 8-aarde, 9-vuur, 4-hout. De cyclus van dit profiel start in de derde positie waar zich deze maand het element 4-hout bevindt. 4-Hout is, onder andere, de energie van een nieuw begin, van groei die tot bloei komt en, meer nog, van reizen en van verbinding. 4-Hout vertelt het verhaal van je leven en zingt de noten die je ziel op haar zang heeft.

In dit profiel kan deze energie je helpen je weg terug te vinden naar jezelf en naar je hart (9-vuur in de middelste positie). Als je de verbinding met je hart, je ziel, je ware bestemming in het leven, verbroken is, dan beweegt je leven zich wellicht in een richting die je niet verder meer wilt volgen. Deze volle maan biedt de kans je weg terug naar huis te vinden. Zonder aarzeling, zonder voorbehoud en boordevol altruïstische en onvoorwaardelijke liefde brengt 4-hout je terug op je pad. Deze keer door je aandacht naar binnen te brengen, naar de 9-vuur in de middelste positie, waar je oprecht begeleiding vindt.

Geheime Wereld

Deze middelste positie behoort toe tot de innerlijke wereld, de wereld van je gevoelens en gewaarwordingen. Het is een geheime wereld waar dingen zich kunnen afspelen waar niemand weet van heeft. Dingen die je nooit hoeft te delen of moet delen met een ander als jij dat niet wilt. In dit Nine Star Ki profiel verblijft 9-vuur in die middelste positie. 9-Vuur communiceert de energie van het hart en van de ziel. Dus deze combinatie zorgt als het ware voor een verdubbeling van de intensiteit van zowel de positie als van 9-vuur zelf. Het kan voelen als het creatieve vuur dat diep van binnen brandt, of als de waarheid die je pad verlicht als een baken van integriteit.

Verlichting

Als je naar binnen keert, is de kans groot dat je vindt wat je zoekt. Dat je dichter bij jouw waarheid komt en beter begrijpt wat je eerder misschien niet goed begrepen hebt. Het is in deze geheime binnenwereld dat 9-vuur datgene verlicht wat je ziel opgewonden maakt. 9-Vuur verlicht wat je wilt, wat je ten diepste verlangt en wat de krachtige aanjager is achter alles wat je doet. Het is in deze geheime wereld dat je de creativiteit, het potentieel en het talent aantreft dat je serieus dient te nemen en waar je je best voor moet doen om dit naar buiten te brengen en te manifesteren.

Transformatie

Vuur heeft het in zich om te transformeren door wat onbewust is naar het licht van het bewustzijn te brengen. Dat is wat ware transformatie betekent. Het gaat niet over het zodanig veranderen van jezelf dat je iemand wordt die je niet bent. Het gaat juist over het meer jezelf worden. Alles wat verbonden is met je geheime binnenwereld, krijgt deze volle maan de kans om op een golf van vuur energie, vanuit je diepe onbewuste zich een weg naar buiten te banen.

Doorbraak

Als gevolg daarvan, of als voorwaarde voordat, dient het oude de sterven. 8-Aarde bevindt zich in dit profiel in de eerste positie. Het is de positie waar je als eerste kennis mee maakt en die voornamelijk bepaalt wat er zich in het profiel afspeelt en hoe. Het eerste profiel is als het ware het sausje over de bloemkool.

8-Aarde wil verteren. Het wil verwerken en integreren wat is geweest, wat ooit was. Het wil compost maken van het oude zodat het tot voedingsbodem wordt van nieuwe groei. 8-Aarde zet op z’n kop wat tot nu toe bekend en vertrouwd was. In combinatie met de 8-aarde energie die de tendensen van dit jaar domineert, zorgt het Nine Star Ki profiel van deze volle maan ervoor dat je misschien het gevoel kunt krijgen dat je wereld op z’n kop gezet wordt. Niets blijft zoals het was. En het gebeurt of je het nu wilt of niet.

Het kost de nodig moeite, niet om dit proces in gang te zetten, maar om het te laten plaatsvinden. Om het proces zijn weg te laten vinden door jou heen. Het kost moeite om het te ondergaan en vol te houden, om er niet uit te stappen maar er bij te blijven. Als je dat doet creëer je de kans op een grote doorbraak als beloning voor je harde werk. Misschien niet meteen en niet onmiddellijk, maar het levert wel snel resultaat op. Op deze wijze kan je potentieel, je talent en alle andere dingen die je ontdekt hebt in de geheime binnenwereld van je hart en ziel, zich bevrijden van de beperkingen uit het verleden.

6 gedachten over “Verandering van richting – Nine Star Ki energie Volle Maan april”

 1. Heel mooi. En heel herkenbaar voor mij. Mijn Nine Star Ki getallen zijn 8-4-9. Dus dezelfde getallen maar dan in een iets andere volgorde. Ik voel wel dat er dit jaar ook bij mij bijzondere dingen aan het gebeuren zijn.

  1. Dag Sietske,
   Dank voor je reactie. Een 8-4-9 profiel is verwant aan dat van deze volle maan, maar toch ook weer heel anders. Dat heeft te maken met de start van de cyclus die niet in de derde positie start, in in jouw profiel in de tweede. Die tweede positie is verbonden met je binnenwereld, hoe je je van binnen voelt en hoe je denkt. Een start in je Nine Star Ki profiel op die plek, betekent dat je in dit leven je richt op het onderzoeken van jezelf: wie ben je, wat wil je, wat kun je. Terwijl een start in de derde positie, dus zoals in het volle maan profiel 8-9-4, erop gericht is te leren door te handelen. Dat geeft een heel andere dynamiek aan een profiel.

   En ja, met de 8-aarde in je eerste positie, ervaar je dit 8-aarde jaar als heel erg herkenbaar en komt wat er gebeurt heel dichtbij. Goed om daar in mee te gaan!

   Hartelijke groet, Nina

 2. Mijn rectie op dit bericht: Een merkwaardige gewaarwording (van voor het gelezen hebben).
  Al dagen loop ik daarmee rond, alsof ik in een rouwproces over of met mezelf zit. Alsof ik stervende ben als diegene die ik geweest ben, of al gestorven was … maar de film van mijn leven loopt nog door en laat mij stations passeren waar dingen gebeurt zijn die emoties oproepen. Dit alles, voel ik, hoor ik los te laten, weg laten spoelen – maar nu bewust, als een offer bijna – niets blijven houden, leuk of anders. Ter zelfden tijd ben ik er wel vol aanwezig. En dankbaar dat zich dit juist nu voltrekt.
  Dank je Nina, nu zie ik alles in het perspectief dat jij schetst! . Galina Ashley

  1. Dag Galina,
   Dank je wel weer voor je reactie. Heel bijzonder in welk proces je je nu bevindt. Het correspondeert inderdaad met de energie van het Nine Star Ki profiel van deze volle maan. Een reis naar binnen en weer naar buiten. Zoals Inanna afdaalde in de onderwereld, haar naïviteit en onschuld daar achterliet, en wijs en gelouterd weer herboren werd.
   Ik wens je veel liefde, geduld en aandacht in dit proces.
   Hartelijke groet, Nina

 3. Wat een mooi blog heb je weer geschreven. Precies wat ik voel gebeuren. En die verandering maakt me erg blij. Alsof de zaadjes die ik gepland heb nu mogen uitkomen en gaan groeien. Dank voor de bevestiging.

  1. Dag Astrid,
   Dank je wel voor je reactie! Als je zelf afgestemd bent op de cycli van de volle maan en haar energetische impact, leef je als het ware vanzelf wat ik probeer te beschrijven in mijn blogs. Mooi dat je die bevestiging zo ervaart.
   Hartelijke groet, Nina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *