Valentijnsdag – Op wie ben jij heimelijk verliefd?

Valentijn-Nina-Elshof-Feng-Shui

Valentijnsdag

14 Februari is Valentijnsdag. Een dag die inmiddels zo volledig door de commercie in bezit is genomen, dat het moeilijk voor te stellen is wat ooit de oorsprong was van dit feest. Oorspronkelijk werd op 15 februari een vruchtbaarheidsfeest gevierd ter ere van Juno, de godin van de vrouw en het huwelijk, waarbij ongetrouwde jonge mensen aan elkaar werden gekoppeld als partners. Uiteraard met als enkel doel om voor gezond nageslacht te zorgen. Je kunt je voorstellen dat de kerk dat maar heidense genotzucht vond en verbood het feest. Overigens enkel om het te vervangen door Valentijnsdag, een dag eerder op 14 februari. Want ook de kerk heeft altijd een gestaag werken aan gezinsuitbreiding toegejuicht.

Valentijnsdag-Nina-Elshof-Feng-ShuiGroeiseizoen

Strategisch gezien is 14 februari slim gekozen. Een bevruchting die rond dit moment in het jaar plaatsvindt, zorgt ervoor dat gedurende het gehele groeiseizoen van de natuur, de aanstaande moeder zich te goed kan doen aan de meest voedzame en gezonde producten die moeder natuur voortbrengt. Tegen de tijd dat de oogst binnengehaald wordt, kan niet alleen aan het laatste speklaagje gewerkt worden, maar kan er ook wat gas teruggenomen worden in de fysieke arbeid die tijdens het hoogseizoen van iedereen gevraagd wordt. Juist op het moment dat een zwangere vrouw echt fysieke beperkingen gaat ervaren en het rustiger aan moet doen. En als er buitenshuis helemaal niets meer te doen valt, wordt het nieuwe leven geboren dat in de eerste drie maanden vooral koestering, aandacht en warmte nodig heeft van een toegewijde en uitgeruste moeder. En daar is in de donkere wintermaanden alle tijd voor. Het terugtrekken en inactiever worden in de winter, ondersteunt van nature het proces van zorgen voor een baby; daar kun je geen drukke bezigheden buitenshuis bij gebruiken.

Lente

Onze meteorologische lente begint op 21 maart. Maar in Oosterse culturen wordt dat moment in het jaar beschouwd als het hoogtepunt van de lente, die al eerder, in het begin van februari begint. Iedereen associeert het voorjaar, de lente, met de wedergeboorte van de natuur. Met nieuw leven. In dat kader is het opmerkelijk dat Valentijnsdag en de aanvang van een nieuw, Chinees jaar (begin februari) nagenoeg samenvallen. 

Merel

En het is te horen dat de lente al begonnen is; de merel laat met zijn kenmerkende en uitbundige ochtendlied horen dat het voorjaar weer begonnen is. De sneeuwklokjes hebben allang hun kopjes weer boven de grond uitgestoken en ook crocussen, narcissen en andere bolgewassen laten zich zien. Het echte begin van de lente laat zich niet verloochenen, en ook niet uitstellen tot 21 maart!

Waarnemen

Als je goed om je heen kijkt, zie je hoe de natuur werkt en hoe zij haar cycli doorloopt. Elk jaar opnieuw. Door goed waar te nemen ontvang je de informatie die puur en echt is. Niet bedacht. Door goed waar te nemen, kun je patronen herkennen. Ritmes en bewegingen die zich telkens weer herhalen. Nine Star Ki is vanuit deze waarnemingen ontstaan om de bewegingen van energie te herkennen als patronen die zich tonen in het leven op aarde en in het leven van mensen. Zo kun je aan de hand van je geboortedatum bijvoorbeeld door middel van een Nine Star Ki profiel de patronen in je leven herkennen.

Voorspelling

In de Nine Star Ki voorspelling voor 2019 schreef ik: “Hoe we werken, wat we bouwen, wat we als fundament en bouwsteen beschouwen en wat we uiteindelijk zullen begrijpen over wat belangrijk is voor het leven op aarde, zal ingrijpend veranderen en ons leren wat het meest noodzakelijk is om te leren. Het inzetten van oude kennis en oud weten kan ons helpen te herinneren hoe het is om te leven binnen de natuurlijke kaders van de aarde en haar functioneren. Als we bereid zijn die oude kennis weer te omarmen en opnieuw te leren integreren, geeft dat ons de toestemming om hier ook daadwerkelijk te kunnen blijven leven.” In 2019 word je uitgenodigd je weer te verbinden met de natuurlijke patronen van de natuur, van je leven, van de wereld, zodat zij allemaal recht van bestaan houden!

Wat het jaar in grote lijnen te bieden heeft, kun je alvast lezen in Nina’s blog. Wil je meer, wil je alles? Dan kun je via deze link toegang krijgen tot het hele complete en zeer uitgebreide pakket dat hierboven beschreven staat. Heb jij het Nine Star Ki event van 13 januari bijgewoond? Dan krijg je met de code die achterin je event-magazine staat €10,= korting op dit zeer uitgebreide pakket!

Wil je liever naar een podcast luisteren? Dat kan. Luister hier naar het online interview dat Amanda Walsh en Donna Woodwell van Astrology Hub met mij hadden over de tendensen van het nieuwe jaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *