Vakantie Nieuwsbrief

Vakantie nieuwsbrief

Een vakantie nieuwsbrief

Niet dat ik al met vakantie ben. Eerlijk gezegd denk ik niet dat ik wegga. Er is een enorme behoefte in mij om verder in het nu te zakken. Om de onderkant en de bovenkant van het leven in mij te laten verenigen, zodat verleden en heden samenvallen in het nu.

Dat verleden en heden vallen voor mij samen in een nieuw boek

Een enerzijds en een anderzijds, alles heeft twee kanten

Enerzijds manifesteert zich dat in het proces van werken aan mijn nieuwe boek waarin ik antwoord wil proberen te geven op de vraag wie je bent, wie ik ben. Want als je uitgezocht hebt wie je bent kun je naar mijn idee, èèn worden met jezelf, met het leven, met het universum. Je kunt dat proces volgen in de ‘Boekbeweging’ in mijn community.

Anderzijds toont zich dat in een diepgaand proces van loslaten.

Een proces van overgave aan de beweging die me draagt en me daar brengt waar ik wil zijn.

Een overgave aan de beweging die me draagt en me brengt wat ik nodig heb en waar ik wil zijn

Niettemin is deze nieuwsbrief, dit blog, een laatste voor de zomerstop

Even drie weken geen nieuwe nieuwsbrieven schrijven, even geen nieuwe blogs in elkaar zetten of Lives presenteren. Drie weken ruimte voor nog meer overgave. Geen idee waaraan precies en waar me dat brengt.

 

Ik deel graag uit

Daarom wil ik je niet met lege handen op vakantie sturen. Juist in de vakantie is er rust en ruimte om dat te lezen waar je eerder niet aan toe kwam. Daarom, zoals gebruikelijk elk jaar, hier weer een top 5 van de best gelezen nieuwsbrieven/blogs van dit jaar tot nu toe.

 

 1. Met stip op èèn staat de 4-delige serie ‘Opkomst van een Nieuw Tijdperk’! Zowel 2020 als 2021 zijn jaren die een omslagpunt vormen dat te vergelijken is met de zon die definitief boven de horizon uitkomt: eindelijk wordt het licht. Eindelijk kunnen we alles gaan zien. Het is precies die overgang, van het ene naar het andere tijdperk, die de onzichtbare wereld achter de tastbare werkelijkheid zichtbaar begint te maken. We leven in een ongekend belangrijk moment in de tijd. Goed om daar kennis van te nemen.

Deel 1 heet ‘Opkomst van een nieuw tijdperk

Deel 2 heet ‘Welkom in het veld

Deel 3 heet ‘De hemel is hier

Deel 4 heet ‘Jij bent het medium. De opkomst van een nieuw tijdperk

 

 1. Wat ook ongelooflijk populair is, is wederom een 4-delige serie. Dit keer over de Nine Star Ki van 2021 met als titel ‘Een crisis, de cyclus van het element vuur, de transformatie van het ego en de geschiedenis die zich herhaalt’. In deze serie leg ik uit dat we niet zijn overgeleverd aan het lot en willoos processen moeten ondergaan waar we geen invloed op hebben, maar dat we, door ons bewust te worden van de herhaling, kunnen leren van de fouten uit het verleden.

Deel 1 lees je hier.

Deel 2 lees je hier.

Deel 3 lees je hier.

Deel 4 lees je hier.

 

 1. En op nummer drie staat ‘Tijd voor Zelfverwerkelijking’. De tijd, dit moment, vraagt om helderheid in bewustzijn en om informatie om die helderheid te verkrijgen. In mijn hoofd woont weten dat behoorlijk geconditioneerd is door opvoeding en door normen en waarden waarmee onze maatschappij doorspekt is. Reden om op zoek te gaan naar informatie die me verder helpt in plaats van tegenhoudt.
 2. Mijn kinderen zijn en blijven een waardevolle bron van inspiratie. Ongeacht hoe oud ze zijn. Toen ze nog klein waren heb ik mijn best gedaan ze zich bewust te laten worden van de impact van woorden op je welzijn. Deze blog op nummer vier is een ode aan mijn drie dochters Wenske, Nandy en Maryse! De titel: ‘Denk aan je kristalletjes!’
 3. Op 5 geen blog maar video’s! Op mijn website staan alle FB-Lives van afgelopen jaar inmiddels netjes en overzichtelijk op een rij in de rubriek Nina Live! Elke donderdagochtend om 10:00 uur zit ik klaar om Live te praten over de energetische tendensen van die week. Vaak vallen deze Lives samen met thema’s uit de nieuwsbrief/blog van die week. Soms ook niet. Aangezien onze grote vrienden van FB inmiddels de meest verschrikkelijke vormen van censuur toepassen, hebben we alle video’s veilig gesteld op onze eigen website. Je kijkt ze hier.

Ik ben heel benieuwd wat mijn schrijven bij je oproept en losmaakt.

Doe mee aan het gesprek en deel het in de reacties hieronder. Ik vind het leuk om van je te horen en samen leren we van elkaar!

Nina

 


© Nina Elshof. Neem dat wat voor je werkt en laat de rest voor wat het is. Als je dit werk wilt delen, dan als citaat en met link naar dit blog op deze website. Dank je wel voor je steun, ik waardeer het zeer en jou ook! Dank je!

 

6 gedachten over “Vakantie Nieuwsbrief”

 1. Een heel fijne dik verdiende vakantie, even weer opladen voor nog meer creativiteit.
  Dank je voor de fb-lives. Deze ga ik tijdens jouw vakantie beluisteren/ kijken.
  Bedankt voor alle leerzame raadgevingen.
  Tot ziens lieve groet Helene

 2. Beste Nina,

  dank voor het delen van al deze inspirerende teksten en Facebook live van afgelopen donderdag op de site.

  Ik kan niet anders dan mijn ervaring van de dag daarvoor te delen . Ik ben sinds dit jaar iedere twee weken in Zutphen . Gaandeweg loop ik langs een tweedehands winkel en mijn oog valt op het boek “de kracht van het nu” van Eckhart Tolle.
  Het boek trekt mijn aandacht en sla het open waarbij ik stuit op aantekeningen van de vorige lezer(es) die duidelijk attendeert op je eigen gevoel te varen en niet alleen op kennis van een ander. Vertrouw op je intuitie! Het is een duidelijke boodschap voor mij, hetgeen op donderdag bevestigt wordt door je woorden in je Facebook live om niet de verhaallijn te volgen wat anderen creëren en daaruit concludeer ik dus dat ieder zelf dus ( nog vaak niet bekende) creatie kracht bezit , die uniek is! Hier ga ik mijn vakantie mee in om dit verder op me in te laten werken en zelf stapjes te zetten met de ideeën die al best lang bij mij “op de plank liggen” …
  Wederom dank dus voor je mooie inspirerende woorden Fijne vakantie! Lieve groet, Lisette

  1. Hi Lisette, dank je wel voor je lieve woorden. Wat een prachtige synchroniciteit beschrijf je hier!! Het ligt zo voor het oprapen voor wie er voor open wil staan. Ik ben benieuwd hoe dit in je vakantie heeft doorgewerkt! Wil je het delen?
   Harte groet, Nina

   1. Dank dat je op mijn bericht gereageerd hebt Nina!
    Het ervaren van synchroniciteit vind ik persoonlijk zo’n waardevol geschenk en daar was dit zeker een voorbeeld van!
    Echter “life is what happens while you are making other plans” omvat precies, zonder in detail te treden, wat er daarna met mijn ideeën gebeurde…. Plannen dus toch nog steeds in de kast en mijn energie richten op dat wat prioriteit behoeft. That’s life sometimes!

    Liefs, Lisette

    1. Ha Lisette, ja, als je even druk bent met het in een bepaalde richting kijken, heeft het leven zich alweer een andere kant op bewogen. Dat is het leven inderdaad!
     Harte groet, Nina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *