Transformatie of vernietiging. Van ammoniet, via ei, naar kokend water.

ammoniet, transformatie, natuur wetten

De ammoniet op bovenstaande foto is prachtig iridiserend.

Hij is 180 miljoen jaar oud en gestold in perfectie. Als je deze (ooit) schelp vasthoudt voél je het verleden. Diep in je wordt een herinnering wakker die je je eigenlijk niet kunt herinneren, maar waar je cellen en je DNA op het diepste niveau van het onbewuste wel weet van hebben: hoe het ooit was.

Het is het vasthouden van en het kijken naar zo’n ammoniet die je op een hele diepe laag laat beseffen dat er eigenlijk alleen maar beweging bestaat.

Processen in verschillende staten van wording. We noemen dat evolutie, evolution. Alles is voortdurend in wording en in beweging. Alhoewel we de illusie gecreëerd hebben dat we alles onder controle hebben.

Die ammoniet is een manifest geworden moment in dat wordingsproces.

Een reminder dat alles voorbij gaat. Ook de huidige processen, die we als ontwrichtend ervaren, gaan voorbij. Velen voelen zich, als een kleine activist, geroepen om te protesteren. Anderen schrijven brieven naar politici en bedrijven. Wat goed is!

Tegelijk gaat het proces zijn gang ongeacht wat je doet.

Let op! Dit is geen vrijbrief voor lethargisch achterover hangen. Geenszins!!! Wel een uitnodiging om de verandering niet buiten je te bewerkstelligen, maar deze te ondergaan en te gebruiken om van binnen te veranderen zodat de ontwrichting zijn vat op je verliest.

Een rauw ei komt in een, voor het ei, ontwrichtend proces terecht als het water waar het in dobbert, aan de kook wordt gebracht.

Het zorgt voor een waanzinnige innerlijke verandering bij dat ei. Een ware transformatie die nooit meer teruggedraaid kan worden. Het ei kan natuurlijk zijn best doen om zich te verzetten tegen die verandering, die transformatie, maar dat is onmogelijk.

Wordt die verandering echter ondergaan, en is deze eenmaal voltrokken, dan verliest het kokende water als het ware zijn greep op dat ei.

Het kan niet verder veranderd worden dan wat er op dat moment bereikt is. Dat water echter, dient zelf ook te veranderen. Als het maar blijft koken en nóg meer druk op dat ei wil opvoeren, verliest zichzelf in zijn eenzijdigheid en verdwijnt daardoor, het verdampt. Terwijl, als het water ook had geaccepteerd dat het de universele wetten van bijvoorbeeld evolutie, dan had het zich af laten koelen en was weer tot rust en tot zichzelf gekomen.

Van ammoniet, via ei, naar kokend water.

Ooit was deze oeroude schelp ondergedompeld in water.

Totdat de wereld in beweging kwam en omstandigheden veranderden.

De wereld transformeerde en de schelp transformeerde mee. Als schelp gaf hij zijn leven op om als schitterend fossiel wedergeboren te worden. 180 Miljoen jaar later, dat wel. Maar tijd is relatief.

In tijden van krachtige evolutie, evolution, is het goed je te herinneren dat het woord evolution is samengesteld uit twee belangrijke begrippen.

Het eerste deel is ‘evol’, van evolve of evolueren (geleidelijke verandering ondergaan). Het tweede deel is ‘ution’ dat, vertaalt uit het Latijn, zoveel betekent als gebruik maken van.

Evolution zegt dus feitelijk dat we gebruik moeten maken van dat geleidelijke verandering.

En op welke manier?

Als je evol omdraait staat er love. Gebruik maken van liefde is een manier om met verandering om te gaan. Liefde voor de beweging van de energie van het universum dat zich in allerlei gedaantes laat zien.

Conceptual Feng Shui en Nine Star Ki laten je die beweging en die gedaantes herkennen. Ze helpen je te begrijpen welke processen je alleen kunt ondergaan, en welke wachten op jouw betrokkenheid. Je gaat daardoor snappen hoe energetische processen verlopen, waarom ze zich voordoen en wat jouw voorkeur is om daar mee om te gaan.

Conceptual Feng Shui en Nine Star Ki helpen de verbinding te herstellen met wat ooit logisch en vanzelfsprekend was, maar waar we zo ver van vervreemd zijn geraakt dat het ons heeft vervreemd van onszelf.

Laat het water van het macho-yang zich maar lekker verder aan de kook brengen.

We hoeven alleen maar onze eigen transformatie te ondergaan. Een transformatie die de Beroepsopleiding Conceptual Feng Shui Professional biedt.

Meedoen levert niet alleen op dat je zelf beter gaat begrijpen wat er allemaal gaande is, zonder je in het drama te hoeven verdiepen. Het levert je ook op dat je jezelf beter gaat begrijpen waardoor je, met je kennis, anderen kunt helpen eenzelfde begrip voor zichzelf te ontwikkelen en weer in de co-creatie met de werking van universele processen te gaan vertrouwen.

Zodat de druk van buiten uiteindelijk geen vat meer op ons heeft, omdat wij veranderd zijn!

Al het andere, dat weigert de universele wetten te volgen, vernietigt zichzelf daardoor.

Ik ben benieuwd wat dit schrijven bij je oproept. Laat je het me weten in een reactie onder dit bericht? Ik vind het fijn om van je te horen en jouw reactie kan ook behulpzaam zijn voor een ander!

Harte groet, Nina

3 gedachten over “Transformatie of vernietiging. Van ammoniet, via ei, naar kokend water.”

 1. Jouw laatste 3 berichten (deze en de 2 vd maan energie) gaan over waar ik nu midden in zit. Mijn moeder is plotseling overleden op 7 mei, ze was 60 jaar en kreeg een hartaanval (3-8-9) Het doet zoveel met mij, op een dieper niveau. Er wordt steeds meer duidelijk. Ik zit in een heel ander proces dan wat ik zelf dacht dat ik zou zitten en vooral ook wat anderen van mij verwachten waar ik nu in zou moeten zitten. Het is heel verwarrend omdat iets in mij precies begrijpt hoe het inelkaar steekt, waarom het gebeurd is en waar het toe dient. Maar het enge is dat hoe dichter ik bij me Zelf kom, hoe groter de afstand met anderen wordt.
  Eigenlijk is dit zoals jij het noemt, “het ontwrichtende proces” al langer aan de gang…en de transformatie heeft plaatsgevonden. Ik vind de zin “Universele processen vertrouwen” ook zo kloppend.

  Ik lees ontzettend graag jouw berichten omdat het altijd resoneert en inspireert. Maar ik merk dat ik het lastig vind om via de blog berichten iets persoonlijks te delen. Ik ben al een tijdje lid vd community en dacht dat berichten niet zichtbaar zouden zijn voor iedereen. Ik heb nogal een aparte naam die niemand heeft en voel me dan erg kwetsbaar door iets persoonlijks te delen wat zomaar iedereen op internet kan lezen. De community voelde voor mij als een veilig kader waarin ik kon leren iets te delen (vind ik heel moeilijk) Ik kan natuurlijk anoniem iets delen maar dat voelt toch niet hetzelfde. Zijn alle berichten openbaar? Dan weet ik voor in de toekomst op welke berichten ik evt kan reageren.

  Harte groet,
  Twei

  1. Hi Twei, gecondoleerd met het overlijden van je moeder! Wat heftig dat het zo plotseling is gegaan en op zo’n jonge leeftijd! De diepte van een ervaring voelen betekent nog niet dat je zo een-twee-drie kunt uitleggen hoe dat in elkaar steekt. Maar gun jezelf tijd, dat komt wel. Het is fijn om te lezen dat mijn berichten je helpen. Dank je wel dat je nu iets deelt, ondanks dat deze reacties op mijn blogs inderdaad openbaar zijn. In de Nine Star Ki community kunnen je berichten alleen gelezen worden door mensen die lid zijn van de community. Daar is die community ook speciaal voor gemaakt: dat mensen in vrijheid dat wat hen bezighoudt, kunnen delen met gelijkgestemden.
   Harte groet en sterkte! Nina

 2. Evolutie en signs of the times. Mooie vergelijking kokend water en een ei. Als je dat kunt zien, wordt steeds meer duidelijk wat er speelt is ook mijn ervaring. Kost wel wat tijd. Iedereen kan kiezen voor respect en vertrouwen of angst en wantrouwen. We leven in een bijzondere tijd en iedere dag opnieuw jezelf zijn kun je leren en brengt nieuwe kansen. Is hoopvol en plezierig en onthaasten en blijven leren brengt rust en een goed leven. Que sera sera.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *