Time-Map 2016: Nine Star Ki profiel van de Volle Maan van Juni

Als de gifstekel aan de staart van een schorpioen, buigt het Nine Star Ki profiel van de volle maan van vandaag zich naar binnen en raakt je in je diepste wezen.

20 juni 2016 – 13:04 in Boogschutter

Het Nine Star Ki profiel van vandaag is: 2 – 7 – 9. Haar kenmerken zijn het vanuit een vurige opgewondenheid en misschien zelfs wel kwaadheid, zoeken naar mogelijk te ondernemen acties (9-vuur) die je richt op jezelf of de ander (2-aarde) waarna deze acties je terugbrengen bij je innerlijke kind (7-metaal) of je zuivere oerbron (middelste positie).

Schorpioen Nina-Elshof-Feng-Shui

Het is een bijzonder moment in de tijd: het licht van de volle maan dat de aarde overspoelt, valt samen met het licht van het zomersolstitium, de zomerzonnewende. Zoveel lichtkracht op één dag komt niet vaak voor. De laatste keer dat dit gebeurde was in 1967. De volgende keer zal pas weer in 2026 zijn. Daarnaast is het de tweede volle maan van deze maand, een zogenaamde blauwe maan en wederom in het teken Boogschutter. Alsof het allemaal nog eens extra, zeg maar dubbel, aangedikt moet worden. Vraag is natuurlijk wat dat ‘allemaal’ dan omhelst.

9-Vuur staat in dit Nine Star Ki profiel in de derde positie die verbonden is met het handelen. 9-Vuur laat zich in deze positie zien als de avonturier die eindeloos zoekt naar een volgend avontuur, altijd op jacht naar iets interessants buiten zichzelf. Als het maar spannend, opwindend en uitdagend is. 9-Vuur loopt achter de muziek aan, volgt de sensatie, zoekt de humor en dat altijd vanuit de gedachte zoveel stampij te creëren dat er altijd wel iemand bereid is hem in de spotlight te zetten. In deze positie kan 9-vuur buitengewoon dominant overkomen en kan zelfs trekjes van verborgen agressie vertonen; het passief-agressieve gedrag kan zelfs zomaar tot ontlading komen in een woede uitbarsting. Dit laat een sterke overeenkomst zien met het archetype van de zoekende krijger, de outlaw, die alleen maar op bezoek komt om stennis te schoppen.

Aangezien het profiel bij dit element en in deze derde positie start, wordt de energie van deze maand geregeerd door de vraag vanuit welke passie, vanuit welke hartsverbondenheid je je keuzes maakt en je handelingen verricht. Hoe echt zijn die? Of hoezeer zijn deze aan vervanging toe? Wat moet er op de kop gezet worden, welk avontuur moet je aangaan, welke heilige huisjes mag je omver schoppen om verder te komen in je leven?

Deze vraagstelling betrekt zich voornamelijk op jezelf en hoe je je verhoudt tot de ander. Dit wordt gerepresenteerd door de energie van 2-Aarde in de eerste positie waar 9-Vuur direct zijn energie aan doorgeeft. 2-Aarde is ten opzichte van de dynamiek die 9-Vuur aan de dag legt, de conserverende kracht die zich graag wentelt in zekerheden en het verkiezen van een materialistische realiteit boven een spirituele. 2-Aarde beschrijft de fundamenten die je onder je eigen bestaan hebt gelegd en de waarde die deze voor je vertegenwoordigen. Maar ook staat 2-Aarde voor de belemmerende werking die deze hang naar zekerheid kan hebben op je pad naar verdere ontwikkeling van jezelf en die zich toont in hindernissen en blokkades en het ontbreken van spirituele diepgang. 2-Aarde staat voor de archetypische moeder die zich meer zorgen maakt of je een schone onderbroek aan hebt, dan of je wel je ware bestemming vindt. Het liefst houdt zij je binnen het veilige nest, dan kan je tenminste niets vervelends of spectaculairs overkomen.

Vanuit deze houding verbindt 2-Aarde zich met de energie van 7-Metaal die in de middelste positie staat, de positie via welke je in contact kunt komen met de energie van je ziel. 7-Metaal is het naïeve kind die ongehinderd vrij kan denken en nog niet in dit denken belemmerd wordt door het volgen van de regels en de mores van anderen of welke de maatschappij aan ons opdringt. Vanuit deze puurheid in denken, deze naïeve houding ten aanzien van de wereld, kun je ongehinderd contact maken met de puurheid van je binnenwereld. Met de wereld van je emoties, je intuïtie en bovenal van je ziel. Niet “Was will das Weib” zoals Sigmund Freud ons voorhield, maar zoals C.G. Jung zei: “[…] die Seele will ich erkennen”. Erkennen dus van de ware motieven die je voortdrijven in dit leven.

Als een schorpioen legt het Nine Star Ki profiel de vinger -de gifstekel- op de zere plek in je binnenwereld, in je hart. Je kunt het je laten verlammen of je kunt dit gif gebruiken om oude patronen te doden zodat je bevrijdt in de volle lichtkrachten van de volle maan en de zomerzonnewende kunt gaan staan. Want alleen via licht en lichtkrachten kunnen we de verkrampende angsten in ons hart verjagen.

Ik ben begonnen me te verdiepen in de archetypes zoals Toni Wolff en C.G. Jung beschreven hebben en ik wil ze graag verder onderzoeken. Het komende jaar zal ik proberen om een nieuwe dimensie aan dit Nine Star Ki – Volle Maan blog toe te voegen door de uitleg zo nu en dan te verbinden aan deze archetypes voor zover ik dit op een zinnige manier kan doen. Heb dus een beetje geduld met me en schrijf alsjeblieft je commentaar en opmerkingen op: ik hoor heel graag wat jouw gedachtes en reflecties hierover zijn.

4 gedachten over “Time-Map 2016: Nine Star Ki profiel van de Volle Maan van Juni”

  1. Martien Dalessi

    Nina deze was lastig. Lastig om inzichtelijk te worden voor mij. Aantal malen gedeeltelijk of in zijn geheel gelezen. Nu komt langzaam het zicht. De mist trekt op en zo waar een wondelijk wereld toont zich. Geraakt in mijn hart. Dank voor altijd verbonden.x

    1. Lieve Martien,
      Dank je wel voor je reactie. Mooi hoe je beschrijft dat langzaam, na een aantal malen lezen, het inzicht ontstaat. Met respect & liefde!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *