Time-Map 2016: Nine Star Ki profiel van de Volle Maan van april

Dreams by Nicole Rogers Nina-Elshof-Feng-Shui

Het Nine Star Ki profiel van de Volle Maan van vandaag laat je kiezen tussen de vernietigende kwaliteit van het het element 9-vuur, of de inzichtgevende, creatief transformerende zielenkwaliteit van datzelfde vuur.

22 april 2016 – 07:24 in Schorpioen

Het Nine Star Ki profiel van vandaag is: 2 – 9 – 7 – Haar kenmerken zijn het vanuit liefde (9-vuur) willen verbinden (2-aarde) met je diepste zielenroerselen (middelste positie). Of het omwille van transformatie (9-vuur) creëren van je eigen destructie.

Het Nine Star Ki profiel van deze Volle Maan is geen eenvoudig profiel. De aanzet tot beweging wordt gegeven door de 9-vuur in de middelste positie, de positie die verbonden is met je diepste zielenroerselen. 9-Vuur is het element van het ego én de ziel. Vuur wordt maar al te vaak ervaren als ongewenst en ongepast als de energie die de aandacht enkel kan richten op het eigen belang. Dat is de reden waarom de vuur-energie maar al te vaak onderdrukt wordt, omdat we sociaal gewenst en aangepast gedrag willen laten zien die door de archetypische vader en archetypische moeder (2-aarde) goedgekeurd wordt.

Dreams by Nicole Rogers Nina-Elshof-Feng-Shui
Dreams by Nicole Rogers

Het profiel van deze Volle Maan laat enerzijds de 2-aarde moeder zien en anderzijds de archetypische zoekende, vrijheidsminnende, recalcitrante, creatieve kunstenaar (9-vuur) die zich onder moeders rokken vandaan wil wurmen en de grenzen van zijn creatieve vrijheid op wil zoeken. Met het onderdrukken van je vuur omwille van het ontvangen van goedkeuring door je eigen archetypische moeder (2-aarde) verloochen je je ziel, je diepste dromen en wensen én je creatieve individualiteit. Want ‘moeder’ denkt maar al te vaak beter te weten wat goed voor je is dan jij, ook als het de moeder in je eigen hoofd of eigen Nine Star Ki profiel is. Het 9-vuur in dit Volle Maan profiel gaat dan ook over het vermogen om in je eigen kracht te staan, je eigen strijder voor vrijheid te zijn, de creator te zijn van je eigen unieke leven. Daarmee verdedig je de belangen van je ziel als dat moet.

Je innerlijk vuur (middelste positie) accepteren betreft echter ook het accepteren van het element dat die delen van je representeert die de meeste stennis schoppen, ruzie zoeken en in het algemeen het lastigst te hanteren zijn. Dat accepteren voorkomt dat je dit op andere mensen gaat projecteren, mensen die we als gevolg van die projectie gaan demoniseren. Het in volle omvang accepteren van dit woest woekerende innerlijke vuur geeft de kracht je strijd zelf te strijden, ongeacht wat anderen daarvan vinden. Het geeft je de moed om je niet voor andermans karretje te laten spannen. Vuur beschermt jou en je energie.

Het Nine Star Ki profiel van de maand laat zien dat als je liefde (9-vuur) op kunt brengen voor jezelf, inclusief de onaangename onderdelen, je tot een nieuwe relatie (2-aarde) met jezelf kunt komen waardoor je niet langer tegen jezelf vecht, maar je jezelf in liefde kunt omarmen.

Verdiep je in de meest moeilijke aspecten van jezelf die de grootste uitdaging vormen. Het 9-vuur van deze maand geeft je de moed om deze aan te pakken, je licht er over te laten schijnen en daardoor te beseffen dat hoe asociaal, egoïstisch, onaangepast, overweldigend, overmoedig en moeilijk tevreden te stellen vuur ook kan zijn, het is altijd in staat om je te redden in momenten van (ziele)nood.

Ik ben begonnen me te verdiepen in de archetypes zoals Toni Wolff en C.G. Jung beschreven hebben en ik wil ze graag verder onderzoeken. Het komende jaar zal ik proberen om een nieuwe dimensie aan dit Nine Star Ki – Volle Maan blog toe te voegen door de uitleg zo nu en dan te verbinden aan deze archetypes voor zover ik dit op een zinnige manier kan doen. Heb dus een beetje geduld met me en schrijf alsjeblieft je commentaar en opmerkingen op: ik hoor heel graag wat jouw gedachtes en reflecties hierover zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *