Time-Map 2015 – Volle Maan van Oktober

InnerStrengthNinaElshofFengShui

De Volle Maan van vandaag laat haar licht schijnen op het bijbehorende Nine Star Ki profiel 3 – 6 – 2.

Oktober – 27 oktober 2015 13:05 uur in Stier –  Jachtmaan – Transformatie: Transformatie van de oogst om opgebruikt te worden; voorraad voor de winter

Het Nine Star Ki profiel van vandaag is: 3 – 6 – 2 – Het kenmerk is fysiek (ongemak) versus innerlijke kracht en zuiverheid.

Met een start van de cyclus van dit profiel bij 2-Aarde in de derde positie, ligt de nadruk van de energie van vandaag op allerlei fysieke aspecten. Zowel het handelen wordt er door belicht (derde positie invloed), als je lichaam, je gezondheid en je één-op-één relaties waarvan die met jezelf de belangrijkste is (2-Aarde invloed). Doordat 2-Aarde haar energie in dit profiel doorgeeft aan 6-Metaal in de tweede positie, de positie van het authentieke zelf, wordt de vraag opgeworpen in hoeverre de fysieke aspecten, gerepresenteerd door 2-Aarde, een ontplooiing van dat authentieke zelf wellicht in de weg kunnen staan.

InnerStrengthNinaElshofFengShui
Inner Strength

Niet dat het erom gaat of je atletisch genoeg bent om de levensjungle de baas te kunnen. Wel gaat het over welke emotionele gebeurtenissen en verwondingen in de cellen van je lichaam zijn opgeslagen en als een loden last je fysieke houding in het leven bepalen.

6-Metaal nodigt uit om de nodige ballast uit te filteren, uit te scheiden, te schiften en uit te zuiveren die een gezonde ontplooiing van je authentieke zelf verziekt. Het kan zijn dat dat proces door de energie van dit moment al vanzelf op gang is gekomen in de vorm van griepjes, pijntjes of ander lichamelijk ongemak.

Een volgende stap in dit proces is dat hetzelfde 6-Metaal de onnoemelijke kracht laat zien waarmee het authentieke zelf, de ziel, onversaagd stand weet te houden in de turbulente stromen waar het leven ons soms aan bloot stelt. Vooral nu wordt rondom ons zichtbaar hoe het met de fysieke gezondheid van onze dierbaren is gesteld, hoe het met de gezondheid van ons materiële leven ervoor staat en natuurlijk hoe de vlag van je persoonlijke gezondheid erbij hangt.

6-Metaal reikt de innerlijke kracht aan om die fysieke wereld op orde te brengen. Om te disciplineren waar dat nodig is. Om te reinigen waar dat kan en vooral om de verbinding met de eigen onverwoestbare kern te eren en jezelf toe te staan deze als een ferm houvast richting te laten geven aan je leven.

November – 25 november 2015 23:44 uur in Tweelingen – Bloedmaan – Overleven: Het eenvoudige overleven; maatregelen om de winter te overleven

December – 25 december 2015 12:11 uur in Kreeft – Maan van de Langste Nacht – Loslaten: Afsterven van het oude om kracht te verzamelen voor het nieuwe      

Dit jaar wordt de Time-Map gebaseerd op het Nine Star Ki profiel van de dag van Volle Maan. Een momentopname in de tijd, net als de vorige Time-Maps, maar nu verbonden met de mij zo dierbare Vijf Elementen waar ik vanuit de Feng Shui en Nine Star Ki zoveel mee werk. Het is een experiment en ik hoor graag van jullie terug hoe je deze uitleg van de energetische blauwdruk van het Volle Maan moment beleeft en ervaart. Schroom niet om je commentaar te posten! Ook als je er geen snars van snapt… verbetering is altijd mogelijk: zonder wrijving immers geen glans. Omdat we in 2015 in het jaar leven dat door 3-Hout gedomineerd wordt, zul je dit element elke maand terug zien komen in het Nine Star Ki profiel. Alleen de getallen in de tweede en derde positie zullen wijzigen.

http://issuu.com/vbk-media/docs/9789020211559_biw_inkijk

7 gedachten over “Time-Map 2015 – Volle Maan van Oktober”

 1. Lieve Nina, oh oh oooooooooooh, wat heb ik nog veel te leren en wat doen die groeistuipen toch altijd weer zo’n pijn……soms ben ik zo moe en zo verdrietig en inderdaad allerlei pijntjes ongemakken doen lustig mee in dit reinigingsproces. Wat heb ik soms behoefte aan een arm om me heen en een bemoedigend schouderklopje. Mijn materiele kant vooral, mijn winkel wil maar níet gaan lopen, mijn tiende jaar inmiddels en sinds 2008 niet meer winstgevend……pfffffffffffff . Sta voor grote keuzes, verhuizen en waarheen en is dit überhaupt nog haalbaar. Vragen, vragen vragen, om dól van te worden. Ik wil zó graag de balans vinden en opruimen, opruimen , opruimen, lóslaten, lóslaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaten. Ben er zo onhandig in. Komt het allemaal goed met mij, want het wordt de hoogste tijd als zestiger. Ben toe aan wat rustiger vaarwater. Je uitleg is wederom helder, tenminste wat mij betreft…. de uitvoering v dit alles, dát is different cook 😉 liefs MarTine XXX

  1. Lieve Martine,
   Het is momenteel veel en heftig wat er gebeurt. De druk bouwt op en het wordt er daardoor niet makkelijker op. Het opruimen en loslaten mag dan ook vooral gericht worden op ook de illusies die we in ons leven gecreëerd hebben om het mooier en aantrekkelijker te maken dan het is.
   Dat loslaten maakt veel energie vrij die nu ingezet moet worden om iets krampachtig in stand te houden wat dat niet meer verdient. Da’s niet makkelijk inderdaad. Maar in zover ik jou ken, is dat zeker voor jou ook te doen!
   Ik hoop dan ook dat de different cook toch lekker zal zijn. 🙂
   Liefs, Nina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *