Time-Map 2015: Volle Maan van November

Beginning Jung Nina-Elshof-Feng-Shui

De Volle Maan van vandaag laat haar licht schijnen op het bijbehorende Nine Star Ki profiel 3 – 5 – 3.

November – 25 november 2015 23:44 uur in Tweelingen – Bloedmaan – Overleven: Het eenvoudige overleven; maatregelen om de winter te overleven

Het Nine Star Ki profiel van vandaag is: 3 – 5 – 3 – Het kenmerk is ontreddering en nieuw begin versus volwassen worden in bewuste verantwoordelijkheid.

Het Nine Star Ki profiel van deze Volle Maan is erg interessant. Interessant, maar beslist niet eenvoudig te hanteren. Sterker nog, het is een van de moeilijkste profielen om mee om te gaan! Het plaatst twee elementen bij elkaar die volledig elkaars tegenpool zijn in alles wat ze doen, denken, ademen en representeren. De twee 3-Hout elementen gaan op geen enkele wijze samen met het element 5-Aarde dat de centrumpositie van dit profiel inneemt.

Voor 5-Aarde is dit een comfortabele positie; in de Ba Gua staat de 5 ook in de centrum positie. 5-Aarde representeert ons als autonome, gezonde, volwassen mensen die in staat zijn om hun eigen leven te besturen. 5-Aarde representeert ons als de koning of koningin die regeert over ons domein dat we hier op aarde bewonen, of als de dictators die we kunnen zijn in het opleggen van onze wil, onze normen en waarden aan anderen en in het eisen van volgzaamheid daarin. Het kan ook wijzen op de conservatieve, neerbuigende vader (of moeder) in ons en in de maatschappij waar we mee om moeten leren gaan. 5-Aarde is verbonden met alles dat stabiel, zeker, veilig, bekend, traditioneel, gevestigd is en met alles dat nodig is om een veilig, beschermd, gezond en comfortabel leven te leiden. Het is het element dat Nee zegt tegen verandering. In volwassen vorm representeert het de verantwoording die we nemen voor wie we zijn, wat we gedaan hebben en wat we geacht worden te bereiken in dit leven.

Beginning Jung Nina-Elshof-Feng-Shui
Amen, you are the lord of the beginning. Amen, you are the star of the East. Amen, you are the flower that blooms over everything. Amen, you are the deer that breaks out of the forest. Amen, you are the song that sounds far over the water. Amen, you are the beginning and the end. C.G. Jung – the Red Book

3-Hout aan de andere kant is de radicaal, de zoeker, de dromer en de strijder die al deze conservatieve, beperkende, saaie en belemmerende kwaliteiten overboord wil gooien. Het is de brenger en initiator van nieuw leven, nieuw begin en nieuwe paradigma’s. 3-Hout is een element dat nooit vergeet en tegelijkertijd genereus kan vergeven; het houdt er niet van om vast te blijven zitten in wanhoop en wraak. Het is aan de ene kant de schepper van fantasieën en ideeën die de wereld toegang geeft tot de nodige inspiratie en hoop. Aan de andere kant is het obstinaat en houdt het er van om elke grens of belemmering een schop voor de kont te geven. Het is het element dat Ja zegt tegen het leven. In volwassen vorm representeert het de openheid voor verbinding met iedereen die zich graag wil verbinden, zodoende een web van genereuze gelijkgestemde gelijken creërend.

Omdat het Nine Star Ki profiel van deze maand, twee 3-Hout elementen bevat, zal de 3-Hout kwaliteit zich verdubbelen en intensiveren wat het graag doet: ruimte scheppen voor het nieuwe door de bestaande status quo op de kop te zetten, of door een prachtige roze wereld te creëren waarin alles opgelost kan worden door liefde. En omdat er geen enkele cyclische verbinding is met het element 5-Aarde, kunnen deze twee houtjes nogal op hol slaan in hun creaties.

Wat begon met de crash van het Russische vliegtuig, een maand geleden, toen de invloed van het vorige Nine Star Ki profiel begon af te nemen en het huidige profiel actief begon te worden, lijkt tot een culminatie te zijn gekomen in Parijs. Maar ik ben bang dat ons nog een finale culminatie te wachten staat.

Nu is het zo dat 3-Hout geen element is dat omverwerpt alleen voor het omverwerpen. 3-Hout representeert het nieuwe dat wil ontstaan, de baby die geboren wil worden. En net als bij een geboorte gaat dit gepaard met pijn, onthutsende emoties, algemene ontreddering en een dusdanige verandering in de bestaande status quo en denkkader dat de verandering onomkeerbaar is. Zodra een kind eenmaal geboren is kan dat het niet meer ongeboren gemaakt worden, net zoals de ouders voor altijd een moeder en vader blijven; het kan niet meer ongedaan gemaakt worden. Het is daarvoor noodzakelijk bestaande structuren te doorbreken.

Kijkend naar wat er gaande is op dit moment in de wereld, hebben we te maken met een scenario van angst dat gecreëerd wordt door verschillende agressieve terroristische aanslagen en de aanwezigheid van een constante dreiging van meer terrorisme dat in de achteloos over het hoofd geziene buitenwijken van de verwaarloosde uithoeken van ons sociale anatomie sluimert.

Ja, dat is een erg negatieve situatie die nauwelijks gerelateerd is aan het ‘wonderbaarlijke nieuwe’ dat 3-Hout zo idealistisch in onze wereld wil brengen. Maar als een jonge vrouw moeder wil worden, zal ze haar maagdelijkheid op moeten geven en de beproeving van een bevalling moeten aanvaarden; ze moet volwassen worden in een nieuwe staat van vrouwelijkheid. Net zoals wij, zowel als maatschappij als als individuen. We moeten doorgroeien naar een nieuwe staat van menselijkheid en volwassenheid. Dit gaat gepaard met het accepteren van de verantwoordelijkheid voor onze daden en de schaduw die hierdoor wellicht ontstaan is in ons sociale weefsel, zowel in de maatschappij als in ons persoonlijke leven. We moeten deze daden herkennen, omarmen, integreren en vervolgens doorgaan in het nieuw ontwikkelde.

Giving birth - C.G. Jung Nina-Elshof-Feng-Shui
Giving birth – C.G. Jung

Pas echter op voor de tekortkomingen van een idealistisch en dromerig wereldbeeld gevuld met fantasieën, want 3-Hout kan zich ook laten zien als de idealist die droomt van een betere wereld waarin iedereen van zijn buurman houdt en waarbij de dagelijkse verantwoordelijkheden genegeerd worden. Of een wereld waarin hij zich verliest in de donkere creatie dat iedere moslim een terrorist is, iedere vrouw een hoer, alle presidenten samenzweren, alle ellende alleen jouw kleine jij overkomt en de wereld gedoemd is. Dus negeer niet hetgeen niet goed is in je leven door de andere kant op te kijken, zoals onze regeringen ons zeggen te doen. Noch dien je je verbinding met de realiteit van het leven te verliezen door te denken dat we allemaal verdoemd zijn. Dat zijn we niet. Er staat slechts een nieuwe realiteit op het punt zich aan te dienen. Een die van ons eist dat we de volwassen man of vrouw worden die door het proces van geboorte gaat en zijn of haar eigen ouder wordt; dat we de baby zijn die bewust aan een nieuw leven wil beginnen dat vooralsnog compleet onzeker en onbekend is, maar die de volledige verantwoordelijkheid aanneemt die hoort bij het hebben van een fysiek lijf; en dat we volledig aanwezig zijn bij en bewust zijn van al hetgeen er gebeurd. En ja, het zal even wat tijd vergen om dit te verwerken, dus ruim tijd in om te ontspannen, vredig te zijn, te rusten en te verteren.

Beheers jouw geboorte in het nieuwe!

December – 25 december 2015 12:11 uur in Kreeft – Maan van de Langste Nacht – Loslaten: Afsterven van het oude om kracht te verzamelen voor het nieuwe      

Dit jaar wordt de Time-Map gebaseerd op het Nine Star Ki profiel van de dag van Volle Maan. Een momentopname in de tijd, net als de vorige Time-Maps, maar nu verbonden met de mij zo dierbare Vijf Elementen waar ik vanuit de Feng Shui en Nine Star Ki zoveel mee werk. Het is een experiment en ik hoor graag van jullie terug hoe je deze uitleg van de energetische blauwdruk van het Volle Maan moment beleeft en ervaart. Schroom niet om je commentaar te posten! Ook als je er geen snars van snapt… verbetering is altijd mogelijk: zonder wrijving immers geen glans. Omdat we in 2015 in het jaar leven dat door 3-Hout gedomineerd wordt, zul je dit element elke maand terug zien komen in het Nine Star Ki profiel. Alleen de getallen in de tweede en derde positie zullen wijzigen.

http://issuu.com/vbk-media/docs/9789020211559_biw_inkijk

4 gedachten over “Time-Map 2015: Volle Maan van November”

 1. Mooi Nina, deze woorden. Ze geven richting en hoop in deze tijd waarin menigeen zich angstig afvraagt waartoe dit alles zal leiden. Niet lijdzaam ondergaan, maar ook verantwoordelijkheid nemen. Dat is de weg. Dank je voor deze wijsheid.

 2. Martien Dalessi

  Hallo Nina, werkelijk duidelijk. Door het stoffelijk te maken is het te volgen en krijgt het handen en voeten. Zal nog wel even duren voor dat de kleine zal lopen. Maar door de pas geboren baby vast te pakken en het de juiste voeding te geven, zal het snel gaan lachen en brabbelen. En wacht maar, als het eenmaal gaat kruipen of lopen. Een nieuwe wereld zal aan zijn voeten liggen, met nieuwe paden en een nieuwe heldere horizon.
  Groet uit en met de energue van liefde. Martien. X

 3. Hallo Nina,
  Wat heb je het weer mooi omschreven,zo duidelijk .
  loslaten nu dat is mij overkomen mijn oudste zus overgegaan ,daarmee ook andere familie .
  ben anders bezig dat vinden ze niet leuk .
  Maar ik ga door op deze weg en met alle steun van lieve mensen om mij heen kom ik er wel .
  Geniet van jou schrijven en van astrologie op mijn manier.
  Er zullen wel wat fouten in zitten.
  weinig opleiding en 76 jr,nu .
  warme groet Mies .

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: