Time-Map 2015 – Volle Maan van December

Wedergeboorte NinaElshofFengShui

De Volle Maan van vandaag laat haar licht schijnen op het bijbehorende Nine Star Ki profiel 3 – 4 – 4.

December – 25 december 2015 12:11 uur in Kreeft – Maan van de Langste Nacht – Loslaten: Afsterven van het oude om kracht te verzamelen voor het nieuwe   

Het Nine Star Ki profiel van vandaag is: 3 – 4 – 4 – Het kenmerk is levende verbinding met vorige generaties & familie versus een groeiende zoektocht naar het eigen licht.

Het Nine Star Ki profiel van deze Volle Maan communiceert het element Hout in optima forma. Zowel de 3 als de 4 horen beide bij het element Hout en het profiel van deze maand laat dan ook niets anders zien dan Hout-energie en de bijbehorende thema’s groei, familie, familie, familie, roots, afkomst, bloedverwantschap, altruïsme, vrijheid, ruimte, ruimte en nog eens ruimte. Het één laat zich niet zonder slag of stoot verenigen met het ander; vrijheid, groei en behoefte aan ruimte enerzijds willen nog wel eens botsen met familie(banden), afkomst en bloedverwantschap anderzijds. Sterker nog, er bestaat een soort haat-liefde verhouding tussen deze twee zijden van dezelfde Hout-medaille.

Hout vertegenwoordigt het meest levende element van de vijf elementen cyclus. Het is voortdurend in beweging, groeiend op zoek naar het licht vindt het zijn uitweg uit de donkere beslotenheid van het zaadje in de aarde. Via ondenkbare mogelijkheden en oplossingen wurmt het zich naar buiten, boven de grond en laat zich in al zijn naaktheid in het licht zien. Het laat daarbij de veilige, onbewuste, donkere stilte achter zich van de aarde waarin het verstopt zat.

Wedergeboorte NinaElshofFengShui
Wedergeboorte

Het wintersolstitium van 21 december is het moment in het jaar waar de nacht het langst is, het verlangen naar licht het grootst en de noodzakelijke terugkeer ervan in gang wordt gezet. Met Kerstmis vieren we de symbolische wedergeboorte van het licht waar het Hout naartoe wil groeien en dat we zo nodig hebben om onszelf te zien waardoor onze persoonlijke groei mogelijk wordt. Want het licht van het Christuskind is als onze ziel die geboren wordt in de kribbe van het ego. Het vraagt een hoger inzicht dit te herkennen, of een boodschap van een engel natuurlijk. Het levende licht van het Christuskind staat symbool voor onze ziel die als persoonlijke verlosser ons bevrijdt van het beperkende duister van het ego (kribbe/materie). Deze groei en vernieuwing, deze zoektocht naar het licht wordt door het Nine Star Ki profiel van deze maand vol in de schijnwerpers gezet. Dit profiel belooft de terugkeer van kracht, van licht en van vooruitgang geworteld in de voedingsbodem van de yinne wintertijd waarin het proces van naar binnenkeren hopelijk voldoende voedende compost heeft aangemaakt. Een nieuwe cyclus wordt hiermee geboren. En als je deze cyclus met vertrouwen toestaat te ontkiemen en tot groei en bloei te laten komen, zal alle succes je in de schoot geworpen worden! Maar het is wel goed om te bepalen vanuit welke intentie je groeit en waar deze naartoe gaat: word je een eik, een distel of een klaproos? Nu is het moment om de groei van deze nieuw gestarte cyclus bij te sturen; nu wordt het zaad tot ontkiemen gebracht dat straks het fundament van jouw nieuwe stam vormt en dat zich nu voorzichtig laat zien. Als eerste aan jezelf en vervolgens – wellicht tijdens het Kerstdiner – aan je ‘familie’.

En daar is een waarschuwing op zin plaats. Want het gevaar van de energie van dit Nine Star Ki profiel is dat onze roots die wortelen in familietradities en beperkt worden door het DNA van bloedverwantschappen, de neiging op willen dringen om in oude patronen te stappen, om ons aan te passen aan wat de familie van ons wil en verlangt en te krimpen onder hun kritische opmerkingen en vragen. Als je niet oppast herhaal je wat je eerder gedaan hebt. Alhoewel Hout als geen ander element een levende verbinding met vele voorgaande generaties vormt, wil het vanuit de verbondenheid met deze generaties zich ook vernieuwen; wil het, met respect voor wat was, een eigen jaarring aan de (familie)stamboom toevoegen. Dat is noodzakelijk om daarmee te voorkomen dat het overruled wordt door de tradities uit het (familie)verleden.

Zelf kiezen welke kant je opgroeit, zelf je richting bepalen en daarover de regie voeren kun je beschouwen als verantwoording nemen voor je persoonlijke incarnatie en voor de lessen die daarbij horen. Daarvoor heb je een lange adem nodig; het is niet in één groeiseizoen of in één jaar geregeld. Gelukkig beschikt met name 4-Hout over die lange adem en is daarmee in staat om focus te houden op hoopvolle nieuwe doelen die uiteindelijk, als vruchten van jouw persoonlijke groei, beschikbaar gesteld kunnen worden aan het collectief.

Dit jaar wordt de Time-Map gebaseerd op het Nine Star Ki profiel van de dag van Volle Maan. Een momentopname in de tijd, net als de vorige Time-Maps, maar nu verbonden met de mij zo dierbare Vijf Elementen waar ik vanuit de Feng Shui en Nine Star Ki zoveel mee werk. Het is een experiment en ik hoor graag van jullie terug hoe je deze uitleg van de energetische blauwdruk van het Volle Maan moment beleeft en ervaart. Schroom niet om je commentaar te posten! Ook als je er geen snars van snapt… verbetering is altijd mogelijk: zonder wrijving immers geen glans. Omdat we in 2015 in het jaar leven dat door 3-Hout gedomineerd wordt, zul je dit element elke maand terug zien komen in het Nine Star Ki profiel. Alleen de getallen in de tweede en derde positie zullen wijzigen.

http://issuu.com/vbk-media/docs/9789020211559_biw_inkijk

4 gedachten over “Time-Map 2015 – Volle Maan van December”

  1. Pingback: 3-4-4 |

  2. Pingback: 3-4-4 |

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *