Time-Map 2015 – Blauwe Maan van Juli

Alhoewel de Volle Maan van vandaag de tweede is in deze maan en daarom Blauwe Maan genoemd wordt, gaat deze blog helemaal niet over ‘feeling blue’. Integendeel!

For the English version click here.

Juli –  Blue Moon –  31 juli 2015 12:43 uur in Waterman – Maan van de Roos of Hooi Maan – Offer: Dankbaarheid voor de overvloed; misschien het moment om een offer te brengen voor de mogelijke oogst

Het Nine Star Ki profiel van vandaag is: 3 – 9 – 8 – Het kenmerk is het creëren van transformatie en verbondenheid versus harteloze en zielloze actie van het ego.

Dreams by Nicole Rogers Nina-Elshof-Feng-Shui
Dreams by Nicole Rogers

Het Nine Star Ki profiel van deze Volle Maan is bijzonder omdat het een van slechts drie profielen is dat het karakter draagt van ‘een vrouw of man op missie’. De enige profielen die deze energie kunnen genereren in iemands leven zijn: 2-6-1, 3-9-8 en 9-8-6. Mensen die met dit profiel geboren zijn, zijn ondermeer: Barack Obama, Moeder Theresa, Mick Jagger, Ernest Hemingway, Bill Clinton, Herbert Hoover en Salvador Allende. Een aardige collectie invloedrijke personen die een belangrijke bijdrage geleverd hebben aan het creëren van veranderingen in de wereld.

Het kan er verleidelijk uitzien om een leven te leiden dat geleid wordt door een dergelijk profiel. Het kan (en is) echter eerder een last; je voelt altijd de drang om te werken aan een groter goed en om een hoger doel te dienen dan alleen die van jezelf. Deze Volle Maan benadrukt dit thema op een individueel niveau; iedereen wordt hierdoor voor één dag een vrouw of man op missie en je wordt hierdoor uitgedaagd om op te houden met het jezelf kleineren om de angst om zo groot te zijn als je maar mogelijk kunt te laten varen. Vind de missie in je persoonlijke leven. Vind je persoonlijke levensdoel!

3-Hout is het element dat groots denkt en heel gemakkelijk een spectaculaire toekomst voor ogen kan zien, speciaal voor de mensheid als geheel. Het richt zich altijd op mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden en is heel goed in het onderscheiden wat wel en wat niet goed is voor de maatschappij. Samen met 4-Hout is het het meest altruïstische element binnen de Nine Star Ki en het haat daarom onrechtvaardigheid, onwaarheid en oneerlijkheid. 3-Hout vindt het overigens geen enkel probleem om weerstand te bieden aan deze tendensen en zelfs weerbarstig en dapper de oorlog te verklaren aan elke vorm van ongelijkheid, altijd op zoek naar wegen die zullen leiden naar de bevrijding van de mensheid. Ja, 3-Hout kan echt groots denken!

Tegelijkertijd kan 3-Hout enorm lijden onder de druk die ontstaat van alles dat onze aandacht vraagt en binnen korte tijd gedaan moet worden. Het vindt het moeilijk om gefocust te blijven in een wereld vol informatie en afleiding. Dus om dingen gedaan te krijgen, om je persoonlijke missie gerealiseerd te zien, moet je jezelf afvragen wat je nodig hebt om volledig in contact met je ware zelf te zijn en te blijven, zodat je daardoor een heldere visie – geen fantasiebeeld! – op de toekomst kunt vasthouden.

Dit profiel omvat ook de energie van het element 9-Vuur, het element binnen de Nine Star Ki dat de meeste energie draagt. Het is verbonden met onze ziel en ons ego. Deze Volle Maan vraagt je onder ogen te zien welk versluierend effect het ego heeft op onze ziel. We verliezen helderheid over wie we werkelijk zijn omdat het ego het licht verduisterd dat van de ziel uitstraalt.

9-Vuur is pure energie: enthousiast en verlichtend. Het regeert over het hart, liefde, passie, transformatie, creativiteit en vooral over ons vermogen onszelf te presenteren en te laten zien aan de buitenwereld. 9-Vuur vraagt je of je in staat bent om de hoofdrol te spelen in het theater van jouw leven. Het dwingt je ook een standpunt in te nemen over de achterliggende reden waarom je deze rol wilt vervullen: is het om je behoefte aan applaus en persoonlijke bevestiging te bevrediging, of om gehoor te geven aan je behoefte om alles dat niet synchroon is met de frequentie van het hart en de ziel te transformeren. Voeg hier het element 3-Hout aan toe en je ziet een behoefte ontstaan aan het transformeren van sociale ongelijkheid en het transformeren van hart- en zielloze situaties. Te beginnen met die in je eigen leven.

De schaduwkant van Vuur energie is de machtswellust van het ego dat onverbiddelijke gehoorzaamheid eist. Dus macht en de wijze waarop je die gebruikt, wordt onder de aandacht gebracht door de energie van deze Volle Maan.

Even terug naar 3-Hout. Zoals al in een eerder blog schreef, is 3-Hout verbonden met het levensaspect ‘familie’ en de behoefte aan het verbinden van en met mensen. 3-Hout wil graag een grote, gelukkige familie creëren en is maar wat graag bereid om problemen die te maken hebben met je afkomst en de bloedlijn waarin je geworteld bent, over het hoofd te zien. Over het algemeen zijn dit problemen die we maar al te goed kunnen herkennen in familiestructuren. Het overwinnen van je eigen familie- of afkomst gerelateerde probleem, beslecht in ieder geval al een, belangrijk obstakel op het pad van realisatie van je persoonlijke missie.

Je kunt je bovendien ook afvragen wat jouw rol is in de keten van veranderingen die op dit moment plaatsvinden. Hoe vervul jij je rol en vanuit welke intentie?

In de derde positie van dit Nine Star Ki profiel staat 8-Aarde. Het is een element dat een zeer noodzakelijke tegenwicht kan bieden in de vorm van stabiliteit, balans en aarding en dat je daardoor kan ondersteunen in het neerzetten van de dingen die je gematerialiseerd wilt zien. 8-Aarde maakt het mogelijk om dingen te concretiseren en tastbaar te maken. Het is een element dat sterk verbonden is met de behoefte aan contemplatie en het biedt je de mogelijkheid om iedere gewenste situatie vanuit een filosofisch perspectief te benaderen. Het gaat nooit overhaast tot actie over of komt overhaast tot een conclusie. Het neemt de tijd en door dat te doen verzwakt het de neiging van de samenwerking tussen 3-Hout en 9-Vuur om een opgeblazen ideaalbeeld te creëren.

High Horse by Stephanie Heendrickxen Nina-Elshof-Feng-Shui
High Horse by Stephanie Heendrickxen

Het nodigt je uit om je hoog-in-de-bol houding te laten varen, overigens zonder je dromen uit het oog te verliezen! Je hoeft je alleen te ontdoen van hetgeen slechts een losgeslagen fantasie is, zodat dat waar je waarlijk in gelooft, je visies en je authentieke doelen, als een Phoenix uit de as van je verbrande ego en koppigheid kunnen herrijzen. Laat de natuur, als een representant van de natuurlijkheid van je ziel, zijn werk doen en geef je daaraan over.

Augustus – 29 augustus 2015 20:35 uur in Vissen – Maan van het Weerlicht of Rode Maan – Wijsheid: Oogst in spirituele zin; inzicht in de levenscyclus

September – 28 september 2015 04:40 uur in Ram – Oogstmaan – Onsterfelijkheid: De oogst; het gewaarworden van het nieuwe zaad als schakel in de nieuwe levenscyclus

Oktober – 27 oktober 2015 13:05 uur in Stier –  Jachtmaan – Transformatie: Transformatie van de oogst om opgebruikt te worden; voorraad voor de winter

November – 25 november 2015 23:44 uur in Tweelingen – Bloedmaan – Overleven: Het eenvoudige overleven; maatregelen om de winter te overleven

December – 25 december 2015 12:11 uur in Kreeft – Maan van de Langste Nacht – Loslaten: Afsterven van het oude om kracht te verzamelen voor het nieuwe      

Dit jaar wordt de Time-Map gebaseerd op het Nine Star Ki profiel van de dag van Volle Maan. Een momentopname in de tijd, net als de vorige Time-Maps, maar nu verbonden met de mij zo dierbare Vijf Elementen waar ik vanuit de Feng Shui en Nine Star Ki zoveel mee werk. Het is een experiment en ik hoor graag van jullie terug hoe je deze uitleg van de energetische blauwdruk van het Volle Maan moment beleeft en ervaart. Schroom niet om je commentaar te posten! Ook als je er geen snars van snapt… verbetering is altijd mogelijk: zonder wrijving immers geen glans. Omdat we in 2015 in het jaar leven dat door 3-Hout gedomineerd wordt, zul je dit element elke maand terug zien komen in het Nine Star Ki profiel. Alleen de getallen in de tweede en derde positie zullen wijzigen.

1 gedachte over “Time-Map 2015 – Blauwe Maan van Juli”

  1. Pingback: Time-Map 2015: Nine Star Ki profile of the July Blue Moon | Nina Elshof Feng Shui

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *