Time-map 2014 – Volle Maan van Oktober

Oktober – 8 oktober 2014 12:50 uur in Ram –  Jachtmaan – Transformatie: Transformatie van de oogst om opgebruikt te worden; voorraad voor de winter

De Volle Maan van deze maand is er een om rekening mee te houden! Want Transformatie alom! Of het nu transformatie van je relatie betreft, of transformatie van oude gewoontes, of transformatie van de wijze waarop je jezelf neerzet in de wereld; verandering is onvermijdelijk!

De Volle Maan van deze maand brengt de verschillende aspecten en thema’s van je leven onder de aandacht waar je je van wilt bevrijden, of… waar je toe gedwongen wordt om je van te bevrijden. Iedere situatie die voelt als een belemmering of die je ontgroeid bent, zal worden opgeschud zodat je je kunt losmaken van de beperkende macht die deze op je uitoefent. Zoals herfstbladeren die door de wind op krachtdadige wijze van de takken los geblazen worden waar ze aan vast zitten, worden al je verbindingen en relaties die je hebt met de wereld om je heen door elkaar geschud zodat ze herzien kunnen worden en je daardoor ruimte krijgt om een belangrijke groei in je bewustzijn door te maken. Je wordt uitgedaagd om dat wat je niet langer dient van je af te schudden, je te bevrijden van oude denkbeelden over wie je zou moeten zijn zodat je je energie en aandacht naar binnen kunt richten, op je kern, op de ziel van je bestaan en je je van daaruit opnieuw kunnen verbinden met je authentieke zelf.

the Elephant in the Room
the Elephant in the Room

En ja, dit gaat gepaard met onrust, chaos, ontreddering en misschien – voor sommigen – met het verliezen van een gevoel van comfort en veiligheid op een persoonlijk niveau. Wat je overigens zeker ook gereflecteerd kunt zien worden op een werelds niveau. Het is een beetje een tijd met een holderdebolder effect. Transformatie komt namelijk niet stilletjes aangeslopen maar vergezeld zich graag van donder en bliksem om de boel op de kop te zetten en de zekerheden van ons bestaan door elkaar te schudden. Het helpt echter wel om de boel op te klaren. Dus oude zaken, oude pijn en oud verdriet – specifiek die welke verbonden zijn met het hart en oude relaties – kunnen weer boven komen drijven om losgelaten te worden. Maar ook angst om je ware, misschien wel radicale zelf te tonen, wordt door deze energie aangeraakt en in het rond geblazen. Misschien ontdek je wel dat de olifant-in-de-kamer plotseling helverlicht in het midden van de belangstelling staat en niet langer genegeerd kan worden. 

 • De vraag is wat is je status op dit moment? Op welk gebied heb je je aangepast om ergens bij te horen? Waar heb je je aangepast om gezien te worden als aardig, of sterk, of intelligent, of onderdanig, of iets anders dat je niet werkelijk bent? Beschouw die aanpassingen als bladeren aan een boom die hun betekenis en hun functie verloren hebben. Ze zijn nutteloos geworden en onder druk van de energie van de Volle Maan verschrompelen ze en zijn bereid om hun verbinding met de tak los te laten.
 • Je kunt de hemelse getijden werking van deze Volle Maan vergelijken met de herfstwinden die ieder blaadje en klein takje achterna jagen dat zijn betekenis verloren heeft, ze los blazend van de grote en stevige takken waar ze eerder aan vast zaten. Ze los blazend van de stam en de ware kern van de boom. Het loslaten van deze blaadjes en kleine takjes kun je beschouwen als het loslaten van ideeën, posities, standpunten, werk, aanpassingen, relaties etc. waar je je tijd aan verspild hebt, die niet echt bij je horen. Het gaat nu om het loslaten wat niet bij je ware aard hoort. In tegenstelling tot andere momenten in het jaar, waar het thema loslaten ook aan de orde is geweest, gaat het er nu vooral om om het gewoon te laten gebeuren, om je eraan over te geven en de herfstwinden en de energie van de Volle Maan hun werk te laten doen.
 • In dit proces van loslaten ligt de ware aard van de transformatieve energie van deze maand besloten. Een boom zonder bladeren moet zijn eigen naakte waarheid onder ogen zien en het moet de karakteristieke eigenschappen die hem tot de boom maken die hij is, hernieuwd omarmen. Een boom zonder blad is als een huis waaruit het interieur gestript is, of als een vooraanstaande presentator zoals Oprah Winfrey zonder haar design kleding en make-up. De ware aard en de ware aanwezigheid wordt erdoor blootgelegd. Of je dat nu leuk vindt of niet.
 • Dat alles geeft je de ruimte en biedt je de mogelijkheid om radicaal te veranderen! Plotseling. En om je ware, naakte aard te laten zien. Rauw, natuurlijk, waar, echt, levendig en bezield. Wees niet bang om deze sprong in het onbekende te wagen. Bomen doen het elk jaar!

November – 6 november 2014 23:22 uur in Stier – Bloedmaan – Overleven: Het eenvoudige overleven; maatregelen om de winter te overleven

December – 6 december 2014 13:27 uur in Tweelingen – Maan van de Langste Nacht – Loslaten: Afsterven van het oude om kracht te verzamelen voor het nieuwe   

4 gedachten over “Time-map 2014 – Volle Maan van Oktober”

 1. mies v d werf -v d veer .

  Dag Nina,
  Mijn nieuwe jaar was 6 okt, 3 kwartjes geworden ,
  een schoonzus over gegaan ,was heel mooi .
  onze dochter met 2 kleinkinderen uit Mozambiqeu over .voor 10 dagen ,ontvangen en loslaten ,
  het was echt holderdebolder
  ik geniet van je site .
  lieve groet Mies. .

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *