Time-map 2014 – Volle Maan van Februari

Het is alweer februari. Het lijkt erop dat we een vroege lente krijgen; de sneeuwklokjes staan volop in bloei, de vogels gedragen zich gehaast alsof het al tijd is om een partner te zoeken en een nest te bouwen en algemeen heerst er een gevoel van het nieuwe dat naderbij komt.

For the English version click here.

Ik gebruik de energie van de Volle Maan om een time map te creëren die gebruikt kan worden als leidraad om je door het jaar heen te gidsen. Het is prachtig om te zien hoe de Volle Maan letterlijk een situatie in een heel ander licht kan plaatsen. Een licht dat je niet verblindt maar juist datgeen laat oplichten wat normaal gesproken in de schaduw van je bestaan verborgen blijft. Misschien zijn dat buitengewoon interessante talenten en kwaliteiten, maar het kunnen ook irritaties en pijnen zijn waar je niet zo trots op bent en die je liever vergeet.

Door gebruik te maken van de specifieke energie van elke Volle Maan kun je je op een pad begeven van ontdekken en ontwikkelen van jezelf. Een pad dat er zeker toe zal leiden dat je aan het eind van het jaar terug kijkt en je je realiseert dat je je van tevoren nooit had kunnen bedenken zover te komen, alleen door de Volle Maan als nieuw baken van licht te gebruiken. Laat je verrassen!

Januari – 16 januari 2014 – 05:53 uur in Kreeft – Wolfsmaan of Honger Maan – Reiniging: Reinigen van de allerlaatste delen van het oude om ons te bevrijden van die last

Februari – 15 februari 2014 00:54 uur in Leeuw – Sneeuwmaan – Kiemkracht: Scheiden van plannen naar uitvoerbaar en niet uitvoerbaar

Ik hoop dat je de duik in het donkere onbewuste van de Volle Maan van januari goed hebt overleefd, want het is alweer tijd om door te gaan naar het volgende stadium in de cyclus van het leven. Terwijl je je hebt ondergedompeld in de bron van al het leven waar al het nieuwe zijn oorsprong vindt, heb je wellicht iets interessants opgedoken dat je graag in je leven gemanifesteerd wilt zien dit jaar. Misschien vond je een oude droom over het starten van je eigen bedrijf, of heb je een lang gewenst idee opgedoken over het organiseren van een groot event of het nemen van een sabbatical of zelfs om te gaan trouwen. Als er geen doelen boven zijn komen drijven die je dit jaar wilt realiseren, dan is hetgeen nu de hoogste prioriteit moet hebben, om te voorkomen dat het jaar zich ontvouwt in een proces dat jou niet past. Dus stop, ga zitten, wordt stil en wacht op de ingevingen in je geest. Luister naar je innerlijke stem die je vertelt wat jouw ziel wil, niet wat je ego wil. Op een bepaalde manier kom je zo in contact met een groter veld van bewustzijn waardoor je in contact komt met de energie van oneindige mogelijkheden! Neem dus wederom een duik in de onbekende bron van je bestaan en maak verbinding met wat dan ook dat je aandacht trekt. En, erg belangrijk, laat het zichzelf aan je ontvouwen; probeer alsjeblieft te vermijden om in het denkproces terecht te komen dat ideeën  en gevoelens opdeelt in onmogelijkheden.

Wat het ook is dat wil ontkiemen en manifest wil worden, is op zich niet zo belangrijk. Belangrijker is dat jij besluit aan welk van die plannen en ideeën je gehoor wilt geven en welke voor jou belangrijk genoeg zijn. Want als er teveel ideeën aan je innerlijke bron ontsproten zijn, kunnen ze elkaar in de weg gaan staan en overgroeien waardoor er geen tot wasdom komt. Dus maak een keuze en kies wijs. Deze Volle Maan nodigt je uit om je plannen te onderscheiden in haalbaar en niet-haalbaar. Het is een proces dat erg belangrijk is om focus te krijgen en om te voorkomen dat je veel tijd en energie kwijt bent aan plannen en projecten die het niet waard zijn. Tijd dus om heldere en specifieke doelen te kiezen die je ziel gerealiseerd wil zien.

Om je te helpen de juiste keuzes te maken en om focus te creëren, is het tijd voor een soort van SWOT analyse. Je kunt de energie van de Volle Maan gebruiken om naar de kracht van je plannen en ideeën te kijken en daardoor je ook bewust te worden van de zwakheden. Hierdoor ontstaan wellicht vragen over hoe je deze zwakheden kunt overwinnen en dat brengt je naar de laatste stap: leren.

 • Kracht wijst je in de richting van je talenten en aangeboren kwaliteiten die je kunt gebruiken om je ideeën en plannen te realiseren. Kracht laat zien waar je persoonlijk expert in bent, waar jij een natuurlijke aanleg voor hebt, want jij bent immers degene die de ideeën en plannen in een vorm moet transformeren die bij jou past. Misschien ben je nog niet in contact met deze kracht, maar het is de energie van deze Sneeuwmaan die je uitdaagt om je te verbinden met deze authentieke bron van energie die in je sluimert en erop wacht om herkend te worden. Ook refereert kracht aan je vertrouwen en je moede die nodig is om in de potentie van de plannen en ideeën te geloven. Dit is overigens iets dat niet vanuit je ratio kan komen! Want je ratio is ook de bron van twijfel en aarzeling en alle andere vormen van begrenzing die we gebruiken als onze standaard zodra we in contact komen met nieuwe en misschien onbekende situaties. Het omarmen van deze vorm van kracht is iets dat iedere vrouw moet doen zodra ze zwanger wordt. Het enige dat ze in die situatie kan doen is vertrouwen op en zich verbinden met haar innerlijke kracht van weten dat duizenden en duizenden vrouwen dit proces hebben ondergaan en dat alles zich zal ontvouwen zoals het bedoeld is. Elke vrouw is in feite een expert in het geboorteproces. Zelfs als het idee om leven te schenken aan een mens, een baby, haar enorme angst aanjaagt, dan nog is ze van nature gekwalificeerd om dit te kunnen doen. Dus, waarvoor ben jij van nature gekwalificeerd? Om vast te stellen of het de juiste kracht is die je voelt, en om te checken of het aan je hoger bewustzijn toebehoort en niet is gebaseerd op je wil, check je hiervoor je hart. Deze kracht is het soort kracht dat je waarlijk in je hart kunt voelen; het verwarmd je en laat je je gelukkig en blij voelen en dat is zeker niet gebaseerd op wilskracht. Al het andere dat je tegenhoudt op je pad van groei, ontwikkeling en verbinding komt zeker niet van je hart. Je hart kent het bestaan van angst niet! Dat is alleen maar je hoofd die spelletjes met je speelt om je te houden waar je nu bent en om te voorkomen dat je je ontwikkelt in je ware en complete zelf.
 • Goed, als je die laatste zin leest, krijg je misschien een idee waar je zwakheden betrekking op zouden kunnen hebben; waarschijnlijk je denken, mind. Denk aan je mind als wat het een computer; het is geprogrammeerd om op een bepaalde manier te reageren op situaties en vragen. Eenmaal geprogrammeerd blijft het vanuit deze basis setting opereren en creëert het een automatische response op alles dat nieuw is, dit beoordelend vanuit die basis setting en vanuit een vertrouwd paradigma. Zoals: ‘Als ik een groot event ga organiseren, dan moet ik de veilige omgeving van mijn kantoor verlaten. Maar als ik dat doe, dan kan iedereen me zien! Oh jeetje, wat nou als ze het complete onzin vinden wat ik doe? Of wat nou als het plan niet werkt, dan ziet iedereen me afgaan en ze zullen me ook vast veroordelen op hoe ik er uit zie. Ik kan maar beter van dit plan afstappen, het is waarschijnlijk een slecht idee.’ En daar ga je, je mind verward je zodat je je terugtrekt en terugkeert in de basis setting van de oude jij. Ik weet hoe het werkt; als klein meisje reageerde mijn vader op alles dat ik deed dat het niet goed genoeg was, dat ik beter kon. Dat heeft me lange tijd gevangen gehouden in het geloof dat ik niets kon presteren. Dus, ja, deze vorm van zwakheden en ook verwante zwakheden komen ons allemaal wel bekend voor en een manier om dit te overwinnen is om contact te maken met het vorige pluspunt kracht. Het is ook mogelijk om dit stadium van inertie dat je ervan weerhoudt om je ideeën en plannen tot realisatie te brengen, te overwinnen door de volgende stap te nemen: vragen. Want je moet niet vergeten dat de Volle Maan een specifiek type energie representeert dat nu aanwezig is, maar die langzaam zal overgaan naar het volgende stadium van beweging van energie die gerepresenteerd zal worden door de Volle Maan van maart. Dus je kunt ervoor kiezen om daarin mee te bewegen of om vast te blijven zitten in de huidige situatie, waardoor je uit het natuurlijke proces van groei en evolutie stapt.
 • Vragen gaat over het bevragen van je huidige mindset. Waar komt die vandaan? Waarom is hij actief? Wat is er de oorzaak van dat het opereert zoals het doet; ga eens terug naar zijn oorsprong zodat je de setting kunt veranderen. In mijn geval heb ik gekeken naar de motivatie van mijn vader om te zeggen wat hij zei en die voor mij zo ontmoedigend waren en ik vroeg me af of het op dat moment wel zijn oorspronkelijke intentie was. Terugkijkend vanuit een ander perspectief namelijk die van observant in plaats van als participant, realiseerde ik me dat het zijn goedbedoelde maar armzalige poging was om me te helpen ontwikkelen; hij wilde me alleen stimuleren om mijn eigen belemmeringen te overwinnen en om nog beter te worden in waar ik al goed in was. Helaas was het effect dat het had op mij, dat ik dacht dat ik niet goed genoeg was, waardoor ik hele set nieuwe belemmeringen toevoegde aan de oude. Het op deze wijze bevragen van je mind kan leiden tot een absoluut fenomenale ervaring, een mind-blowing experience, letterlijk en dat is precies wat je wilt ervaren met behulp van de stap van het (be)vragen. Je wilt de beperkingen van je huidige mindset opblazen zodat je je computer kunt updaten naar een volgende niveau. Overigens zal dit proces zich nog herhaaldelijk herhalen. Je begint met het (be)vragen van oude informatie, maar als je herhaaldelijk door dit proces bent gegaan, dan zul je ontdekken dat je op een zeker moment ook de nieuwe informatie waar je je mind nu mee voedt gaat (be)vragen waardoor je elke keer weer opnieuw nieuwe kansen creëert om de kaders van je denken bij te stellen. En dat brengt je naar de volgende stap, die van leren.
 • Leren betreft eigenlijk het besef, het weten dat je mindset niet vaststaat maar dat deze kan verbeteren elke keer als jij vindt dat er een verbetering noodzakelijk is. Als je de beweging van de Volle Maan volgt, krijg je de kans om je voort te bewegen op die evolutionaire pad en om je persoonlijke zwakheden te overwinnen die wellicht de realisatie van je plannen en ideeën in de weg staan. Met elke stap die je op dit pad zet, valt er iets nieuws te leren; we zijn tenslotte lerende menselijke wezens! De Volle Maan van februari nodigt je uit om te leren om duidelijke doelen te stellen waar je aan wilt werken en die je gerealiseerd wilt zien. Ze leert je ook om daar krachtig in te geloven en op je eigen innerlijk weten van je hart te vertrouwen dat het het juiste is om te doen. Zij nodigt je uit om te kijken naar hetgeen je weerhoudt; dat wat onophoudelijk je mind verward zodat je je blijft beperken tot je huidige situatie. Ze biedt je ook de mogelijkheid om deze levenslessen te leren en je weer verder te bewegen op je pad; de Maan is immers maar voor een kort moment vol om je vervolgens mee te nemen op haar reis van wassen en afnemen. Altijd in contact met de diepere, donkere bron van het leven maar nooit omkijkend vanuit melancholie.

Maart – 16 maart 2014 18:10 uur in Maagd – Storm Maan of Maan van de Dood – Bescherming: Een plan ontwaakt in de realiteit en heeft bescherming nodig

April – 15 april 2014 09:45 uur in Weegschaal – Maan van het Ontwaken of Zaad Maan – Wedergeboorte: Het nieuwe krijgt echt vorm, men heeft vertrouwen dat het zich goed ontwikkelt

Mei – 14 mei 2014 21:18 uur in Schorpioen – Grasmaan of bloemmaan – Groei: Plezier dat alles naar wens verloopt

Juni – 13 juni 2014 06:13 uur in Boogschutter – Plantmaan – Bestemming: Alles heeft zijn werkelijke bestemming gevonden en kan rijp worden

Juli – 12 juli 2014 13:26 uur in Steenbok –  Maan van de Roos of Hooi Maan – Offer: Dankbaarheid voor de overvloed; misschien het moment om een offer te brengen voor de mogelijke oogst

Augustus – 10 augustus 2014 20:10 uur in Waterman – Maan van het Weerlicht of Rode Maan – Wijsheid: Oogst in spirituele zin; inzicht in de levenscyclus

September – 9 september 2014 03:38 uur in Vissen –  Oogstmaan – Onsterfelijkheid: De oogst; het gewaarworden van het nieuwe zaad als schakel in de nieuwe levenscyclus

Oktober – 8 oktober 2014 12:50 uur in Ram –  Jachtmaan – Transformatie: Transformatie van de oogst om opgebruikt te worden; voorraad voor de winter

November – 6 november 2014 23:22 uur in Stier – Bloedmaan – Overleven: Het eenvoudige overleven; maatregelen om de winter te overleven

December – 6 december 2014 13:27 uur in Tweelingen – Maan van de Langste Nacht – Loslaten: Afsterven van het oude om kracht te verzamelen voor het nieuwe      

2 gedachten over “Time-map 2014 – Volle Maan van Februari”

 1. Pingback: Time-map 2014 – February Full Moon | Nina Elshof Feng Shui

 2. beste Nina,

  Een beetje brutaal…maar ik vraag het je toch!

  Weet jij wat een Life guide is??

  > >> >> Hij is van mijn vreindin haar overleden zus en zij weet niet wat ze er mee moet ( én of ze hem gewoon weg mag geven… >> >> Zou fijn zijn als jij het herkend. >> >> Fijn zonnig weekend! >> Gerda >> >> >> Als u dit bericht doorstuurt, gelieve mijn E-mail adres te verwijderen. >> Ik deed dit ook met de vorige afzenders……… >> E-mailadressen hoeven niet de wereld rond te gaan ! >> Voor uw eigen veiligheid en privacy. >> A.u.b. e-mailadressen in BCC plaatsen >> DANK U!!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *