Relatie – NineStarKi energie Volle Maan November

Relatie-Nine-Star-Ki-energie-Volle-Maan-november-Nina-Elshof-Feng-Shui

Relatie

Met wie heb jij een relatie? Nogal een vraag om te beantwoorden. De volle maan van november richt je aandacht op heilzame relatie thema’s, maar ook op de lasten van diezelfde thema’s. Beide zijden helpen je in ieder geval verder om tot de kern van die relatie vraag door te dringen.

NineStarKi profiel: aarde

Het Nine Star Ki profiel van de volle maan van november is 8-2-2; dat is 8-aarde, 2-aarde, 2-aarde. Omdat aarde het stabiliserende, op comfort gerichte element is, lijkt dit profiel gemak en veiligheid te communiceren. Lijkt inderdaad, want elk element heeft een extraverte, of  yang, en een introverte, of yin, kant. Welke kant geactiveerd wordt, is ondermeer afhankelijk van het seizoen waarin het element verschijnt en de yin-yang kwaliteit van dat seizoen.

Herfst

De herfst is een seizoen dat meer yin is. Een seizoen waarin de energie naar binnen beweegt. Het hoort bij het element metaal, een element dat bekend staat om zijn onverbiddelijke vermogen om te onthullen, bloot te leggen, door te dringen, te ontleden, te analyseren en te confronteren. Metaal wil dat je de diepte ingaat en dan zelfs nog dieper. Het wil dat je de bron van je kwelling opspoort; de speld in de hooiberg van de emotionele chaos van het leven.

Metaal

Metaal wil dat je stil wordt en luistert naar wat in jou, diep verborgen onder lagen van gewoontes, veronachtzaming, onverschilligheid en wilskracht-om-maar-door-te-blijven-gaan, om aandacht vraagt. Het wil dat je deze lagen herkent als onbehulpzame onderdrukkers van intense emoties die weliswaar echt zijn, maar nooit eenvoudig. Gevoelens waar je graag aan wilt ontsnappen omdat je gewoon niet weet hoe je met ze moet dealen.

Emoties

Het zijn deze intense emoties, deze gevoelens die onbewust bepalen hoe je je relaties met anderen vorm geeft, maar vooral hoe je je relatie met jezelf vorm geeft. 2-Aarde is het relatie element en het woord relatie laat je onmiddellijk om je heen kijken, op zoek naar waar die ander is.

Relatie-Nine-Star-Ki-energie-Volle-Maan-november-Nina-Elshof-Feng-ShuiIssues

Het metaal seizoen echter, laat je aandacht naar binnen keren, naar de relatie die je hebt met jezelf. Het is daar dat je het fundament legt waarop elke andere relatie wordt gebouwd en deze een vorm aanneemt. Wat overigens ook een kwaliteit van 2-aarde is. Met een Nine Star Ki profiel dat uit twee 2-aarde elementen bestaat, gecombineerd met een 8-aarde, zijn er veel relatie issues die om overdenking vragen. Alweer. En het metaal seizoen biedt geen eenvoudige ontsnapping hieraan: het accentueert juist de schaduwen die je in het landschap van je emotionele leven belagen. 

Losbreken

De energie van het Nine Star Ki profiel van de volle maan van november gaat daarom helemaal niet over stabiliteit en comfort. Noch over gemak en veiligheid. Het gaat juist om het losbreken uit een stabiele en veilige structuur die niet langer stabiel en veilig is, maar je gevangen houdt in systemische, culturele, familiaire en persoonlijke patronen die je potentieel niet langer dienen, noch een gezonde relatie met jezelf. Dit Nine Star Ki profiel gaat over je losmaken van wat je ervan weerhoudt om een meer oprechte versie van jezelf te creëren. Losbreken van wat ooit nuttig was, maar nu in de weg staat van het worden wie je werkelijk bent. Losbreken van wat je verhindert om de relatie met jezelf te verdiepen. Het metaal seizoen helpt je te kiezen voor wat echt is in plaats van voor wat makkelijk is.

Ziel

Dus moet je afscheid nemen, afscheid van dat wat niet meer werkt voor jou. Om een oude huid (of twee) af te werpen en terug te vorderen wat je voedt en een nieuwe stabiliteit ondersteunt. Om terug te vorderen van datgeen wat je een gevoel geeft van innerlijk op je gemak zijn. Als je in staat bent om te vertrouwen op innerlijke stabiliteit en comfort, op je innerlijk op je gemak zijn en zeker voelen, bevrijd je je ziel om zich in elke gewenste richting te ontwikkelen. 

Vrij

Jezelf bevrijden van elke relatie die respectloos is naar wie je oprecht zelf bent, stelt je dierbaren in staat om hetzelfde te doen. Daarmee verbreek je gaandeweg dus ook een belasting die jouw bloedlijn misschien wel generaties lang gevangen hield. 

Metamorfoseren

Eer de relatie met jezelf. Eer wie je ten diepste bent. Word meester over het vermogen om te metamorfoseren en neem een vorm aan die beter geschikt is om het potentieel van je ziel te helpen zichtbaar te worden en vorm aan te nemen. En eer de rijke diepten waarop deze relatie met jezelf is gebouwd. 

4 gedachten over “Relatie – NineStarKi energie Volle Maan November”

  1. Wauw, prachtig. Ik ben net ’toevallig’ op je site terecht gekomen omdat ik informatie zocht over de kraai als bewaker van de heilige wetten. In 2012 heb je daar iets over geschreven. Nu las ik wat andere blogs van je. Wat me zo treft in de blog van november is: Jezelf bevrijden van elke relatie die respectloos is naar wie je oprecht zelf bent. Ik heb in november plots een punt achter mijn werkrelatie gezet, omdat ik mij me er niet meer mee kon vereenzelvigen. Bijzonder hoe dit terug te zien is in de volle maan energie van december.

    1. Hoi Bianca,
      Dat is mooi dat je hier toevallig bent beland! Welkom zou ik zeggen. De volle maan blogs zijn bedoeld om de synchroniciteit te laten zien tussen de energie van een Nine Star Ki profiel dat hoor bij een volle maan, en de bewegingen in je leven. Door die te herkennen kun je er ook op anticiperen, dat wil zeggen dat je gebruik kunt maken van een bepaald moment om een bepaalde handeling te verrichten, een actie te ondernemen of om juist niets te doen.
      Hartelijke groet, Nina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *