Een andere kijk, Nina Elshof, Sarah Marijnissen

Een andere kijk

Een andere kijk op persoonlijk leiderschap

In de eerste aflevering van Een Andere Kijk op Persoonlijk Leiderschap sprak Sarah Marijnissen met Feng Shui deskundige en binnenhuisadviseur Nina Elshof. Nina vertelde aan de hand van haar persoonlijke verhaal over de invloed van de omgeving op ons welbevinden.

‘Bij Feng Shui wordt er niet gekeken naar het aantal vierkante meters van een woonruimte, of de bouwkosten. De behoeften van de mens staan centraal. ’Wanneer voldoet een slaapkamer aan de slaapbehoefte? En wat is de functie van de woonkamer?. ‘Mensen worden steeds individueler, als los zand’. De woonkamer kan het samenzijn weer versterken’.

Onze directe woonomgeving heeft een grote invloed op ons welbevinden én omgekeerd: je huis geeft de mogelijkheid om er je persoonlijkheid in uit te drukken. ‘Het is de ultieme plek die ons stimuleert om te weten wie we ten diepste zijn’.

Maar wat doe je met de minder goede kanten van je huis? De meeste mensen bouwen immers niet hun eigen huis. Zo is de inrichting van de ingang bijvoorbeeld heel belangrijk. Als je vol stress aan het einde van de dag de voordeur binnen stapt en struikelt over fietsen, stapels post of jassen, dan neem je die stress direct mee het huis in.

Nina Elshof beschrijft ook de energetische tendensen voor dit jaar waarin ze ziet dat yang, dat staat voor het archetypische mannelijke, steeds meer plaats maakt voor yin, het vrouwelijke. Yin is meer naar binnen gericht, dat wat leven kan dragen. Ze ziet een beweging naar binnen én meer samen. Het is een bijzonder moment in de tijd. Op het moment dat bestaande zekerheden wegvallen heerst angst, dan is er even helemaal niets, behalve ruimte en stilte om nieuwe mogelijkheden te ontdekken.

Bekijken

Een Andere Kijk op Persoonlijk Leiderschap wordt uitgezonden bij de boeddhistische stroming bij de KRO-NCRV.
Uitzending: zondag 16 april 2017, 15:50 op NPO2
Herhaling: zaterdag 22 april 2017, 07:45 op NPO2

Wat : Een Andere Kijk op Persoonlijk Leiderschap
Wie : Een interview door Sarah Marijnissen met Nina Elshof
Terugkijken: Een Andere Kijk op Persoonlijk Leiderschap
Officiële website : Bodhitv