Patronen herkennen

Het energetische patroon van 2022 wordt bepaald door het element 5-aarde die de centrale positie in de Ba Gua inneemt en daarmee terugkeert naar zijn eigen positie.

De Ba Gua is het schema dat Feng Shui gebruikt om de energetische structuur van een huis zichtbaar te maken. In dit geval gebruik ik deze voor het interpreteren van de energetische structuren van een jaar.

Nu 5-aarde zijn centrale positie weer inneemt betekent dat alle elementen daardoor terugkeren naar hun eigen positie: de positie waar ze thuishoren. Kort gezegd betekent dat dat ieder element weer thuiskomt. Elk element laat daardoor in 2022 op extreme wijze de ontmoeting tussen zijn eigen tegendelen zien.

Deze tendens loopt parallel met de grotere processen zoals ik in tijdens het ‘Nine Star Ki Event 2022’ beschreven heb:

we bevinden ons in de eindtijd van een oriëntatie op het yang en het archetypisch mannelijke. Na pakweg 13.000 jaar van oriëntatie op het rationele en de harde waarden die daarbij horen, wordt een andere beweging in gang gezet. Dit is de eindtijd van het weg bewegen van het innerlijk, het weg bewegen van het irrationele en de zachte waarden van het yin.

Wat we dit jaar, in 2022 gaan meemaken is dat we stap voor stap, schoorvoetend, de richting in slaan van een andere beweging.

Niet langer naar buiten, maar naar binnen, georiënteerd op yin en het archetypisch vrouwelijke. Dat vraagt om een heroriëntering van innerlijke waarden en het herkennen van patronen die er anders uit gaan zien dan we gewend waren.

Heel het jaar 2022 ga ik je daarbij helpen.

Met elke nieuwsbrief, elke wekelijkse Nina live, maar vooral ook in de online Nine Star Ki Community, bied ik uitleg en inzicht in die patronen. Want je kunt je voorstellen dat als na 13.000 jaar een andere beweging in gang gezet wordt, dat dat nogal wat teweeg kan brengen. De chaos is dan ook niet voorbij. We gaan ook zeker dit jaar niet terug naar ‘normaal’. Want dat ‘normaal’ is inmiddels niet meer normaal en aan vervanging toe. Dat vraagt om het herijken van waarden en herkennen van patronen die we nog niet kennen.

Welkom in 2022. Welkom in de ontmoeting met de paradoxen van het leven!

Harte groet,

Nina

8 gedachten over “Patronen herkennen”

 1. Bedankt Nina, dat je ons uitnodigt om te blijven geloven in het Nieuwe. Niet enkel geloven, voelen er door jouw woorden vertrouwen in voelen, herkenning voelen. Mijn innerlijke ruimte wordt groter, en vult zich met zoveel lichtheid en vreugde. Durven spreken wanneer het kan, kunnen zwijgen als het niet moet, zo graag leven!

  1. Hi Chris, er ligt een grote uitdaging dit jaar. De kracht daarvan heb ik echt doorvoeld afgelopen maanden in de voorbereiding van het Nine Star Ki Event 2022. Tegelijkertijd kan er, voor degene die dat ook echt wil doorvoelen, heel veel ruimte ontstaan inderdaad. Datzelfde voel ik ook nu. Mooi, hoe je dat verwoord. Dank je wel.
   Harte groet, Nina

   1. Ik leer mijn ruimte, kennen en ga op avontuur. Hoe groot voelt ze? Ze is warm en voelt licht.
    Ik voel hoe ze ingenomen kan worden bij negativiteit en niet meer fijn voelt dan. Hoe ik dan nood heb aan zuiveren en ga wandelen dan, of ik ga de stilte opzoeken en vind mezelf terug.
    Ik kreeg plots de gedachte dat deze ruimte, de Graal wordt genoemd, waar ieder naar op zoek gaat en wil hebben of afpakken. Ha wat mooi toch.
    Ik koester mijn ruimte, ze is altijd bij me, ze wordt gevoed en ik voed zelf. Ik filter en maak schoon. Ze straalt als goud.
    Bedankt voor de supporting Nina 🙂

    1. Hi Chris, wat ontzettend mooi dat je je ruimte wilt leren kennen! En nog mooier dat je deze eigen, heilige ruimte, associeert met de graal. Een gouden graal die, eenmaal ontdekt, niemand je meer kan afnemen. Dank je wel dat je dit hier wilt delen!!
     Harte groet, Nina

 2. Het wordt idd tijd dat we in onze kracht gaan staan en m.n. onze vrouwelijke kant laten zien…de Liefde en het Licht, waarmee we de duistere machten die ons wereldwijd regeren, kunnen verjagen.
  Mooi dat dat collectief speelt , voelbaar en voorspelbaar is!
  Moge velen wakker worden!

  1. Hi Tonnie, jaaaa!!! Maar het duurt denk ik nog even voor we daar allemaal zijn aanbeland en die vrouwelijke kant geïntegreerd kunnen laten zien. Zo fijn om hier reacties te lezen van mensen die min of meer begrijpen en aanvoelen hoe het zit. Dank voor jouw reactie!
   Harte groet, Nina

 3. Marie-José+Moens

  Van binnen naar buiten…deze woorden raakten mijn hart Nina!

  Deden mij plotseling beseffen dat ik al te lang gewend ben het omgekeerde te doen.
  En wat zit daar dan…in mijn binnenste? Wat roert zich daar en welk verlangen vraagt om naar buiten te willen komen? Wat wilt in het licht komen? Het voelt wat onwennig en spannend en ook voel ik dat het tijd en ruimte nodig heeft. Niet iets gelijk weer actief en in handelen om te zetten. ‘Gewoon’ aandachtige aanwezigheid…
  Ik heb in ieder geval erg de behoefte om geen druk en spanning meer te voelen van iets wat bepalend is buiten mij en heb mijn parttime job opgezegd. Nu zweef ik wat in de ruimte van de dag, alsof ik zwem in blauw water….
  en neem de tijd voor mijn gedachten en mijmeringen en kan ik laten komen wat er komt. Heerlijk vrij!!!

  Dank je wel Nina, voor een heel mooi NSK event waarbij jou woorden nog lang zullen na zinderen! 😉

  Warme groet Marie-José

  1. Hi Marie-José, we doen dat allemaal al heel lang; van buiten naar binnen kijken. De huidige oriëntatie op het yang, de buitenkant, de buitenwereld, is van een dergelijke omvang dat het moeilijk is om in de gaten te hebben dat dat zo werkt. De omkering, om eerst van binnen te voelen en waar te nemen wat daar is, en dan naar buiten te handelen, kan waarlijk ervaren worden als een transformatie van ongekende omvang. Goed dat je daarin aandachtig aanwezig kunt zijn. Mooi gezegd ook!
   En dank voor je complimenten, ik neem ze van hart aan.
   Harte groet, Nina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *