Verborgen parel van wijsheid – NineStarKi profiel Volle Maan – februari

Verborgen-Parel-van-Wijsheid-Nina-Elshof-Feng-Shui

11 februari 2017 – 01:33 in Leeuw; over de verborgen parel van wijsheid

Met vertraging ontvang je de uitleg over de NineStarKi energie van de volle maan van gisteren. De dynamiek van afgelopen week voorzag in veel, behalve in de ruimte en rust om dit blog te schrijven. Niettemin hoop ik dat het je in retrospectie kan helpen de energie te duiden.

De NineStarKi energie van deze volle maan is: 1 – 8 – 7.

Water

1-Water staat als element voorop dit jaar. Dat betekent dat gedurende het hele jaar dit element de eerste positie van alle profielen inneemt. Die eerste positie gaat over wat we noemen ‘de algemene natuur’; dat wat een eerste indruk geeft en een eerste reactie oproept.

Ook de NineStarKi energie van het profiel van de volle maan van deze maand brengt daardoor als eerste de energie van water onder je aandacht. Ik heb veel over water geschreven in mijn blog over de NineStarKi voorspellingen van 2017. Mijn blog over de specifieke kwaliteiten van dit element biedt je een kijkje achter de schermen van dit element en geeft meer inzicht.

Dit is de eerste volle maan dit jaar die door de specifieke eigenschappen van het element water gedomineerd wordt. Een eerste kennismaking met de energie van dit jaar. Water energie. Energie die zich graag ongrijpbaar gedraagt en sneaky aan de aandacht wil ontsnappen. Het is een energie die de spleten en scheuren van ons emotionele weefsel opvult. Een energie die het fijn vindt om ondergronds te gaan.

Naar binnen

Water is dus een element dat naar binnen kijkt, naar binnen gaat. Vanuit die beweging is het eenvoudiger om jezelf te bevragen. Op welk terrein of ten aanzien van welk thema wil jij graag onderduiken? Waarin wil jij je graag ongrijpbaar gedragen? Aan welk conflict wil jij graag ontsnappen? Waarom wil jij ondergronds gaan?

Deze tendens wordt versterkt doordat de cyclus van dit profiel start bij de 8-aarde in de middelste positie. Een start die sowieso al aanzet tot zelfonderzoek. Wie ben ik? Wat doe ik hier? Wat is mijn taak in dit leven?

De combinatie van deze twee tendensen zorgt ervoor dat de onderstroom van water als het ware verder verdiept wordt en je nog dieper naar binnen gaat. Naar een diepere laag van je onderwereld.

De combinatie zorgt ervoor dat je kunt onderzoeken waarom je eigenlijk aan de missie van je eigen leven wilt ontsnappen en ervoor onder wilt duiken. Wat maakt dat je de taak die je voor dit leven gekozen hebt, niet ten uitvoer wilt brengen? Welk ei wil je niet leggen?

Parel van Verborgen Wijsheid

De start van de cyclus van dit profiel zet echter ook aan om de parel van verborgen wijsheid (8-aarde) die je diep in je draagt (tweede positie), te ontdekken en op te duiken. Deze parel draagt de kiem van je grootsheid in zich. Een grootsheid die is ontstaan door verwerking van je ervaringen uit het verleden (8-aarde), van dit leven of van vorige levens. Net zoals het een zandkorrel of een andere onregelmatigheid is die de kern van de parel vormt, vormen de onregelmatigheden in ons eigen leven een bron van kennis en (levens)wijsheid die je tot glansrijke hoogten kunnen brengen.

Moed

Maar parels worden niet gemakkelijk gewonnen. Een parelduiker moet zichzelf oefenen en de moed opbrengen om lang onder water te kunnen blijven. Moet oefenen om niet overweldigt te worden door angst voor de waterdraken die over de zeebodem rond glibberen. Om doelgericht en doortastend te handelen en de parel ook echt op te willen duiken (7-metaal in de derde positie). Ben jij bereid om je creatieve (7-metaal) potentieel (1-water) die de vorm van een schitterende, wijze parel heeft aangenomen (8-aarde) op te duiken? Om het ei van je leven te leggen? Of kies je ervoor om je frustraties daarover, bijvoorbeeld door het ontbreken van parels in je leven, in conflicten en angsten uit te bijven werken?

Dit profiel draagt de kracht in zich om via het water je drupje voor drupje weer te (her)verbinden met iets ouds, om je verleden eer aan te doen. Het draagt de mogelijkheid in zich dit proces op een krachtige wijze af te ronden door ruimte te creëren voor je verborgen parel van wijsheid.

1 gedachte over “Verborgen parel van wijsheid – NineStarKi profiel Volle Maan – februari”

  1. Martien Dalessi

    Yep, Yep, Yep!
    En wat dat “boven komen drijven” betreft.
    Het gebeurd gewoon.
    Voelt of er lucht bij komt waar door het los komt van de blubber.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *