Op Weg Naar Individuele Spirituele Volwassenheid

Nina Elshof

Nina Elshof wordt erkend als de master in Conceptual Feng Shui en Nine Star Ki. Ze droomt, denkt, handelt en beziet haar leven en de wereld om zich heen vanuit deze filosofie en is auteur van onder meer het boek  ‘Huis & Ziel’ en grondlegger van de Feng Shui Academie; de enige volledig erkende opleider in Conceptual Feng Shui en Nine Star Ki in Nederland.

Naast haar maandelijkse Volle Maan blogs waarin ze de Nine Star Ki energie van een maan(d) beschrijft, deelt Nina haar Nine Star Ki voorspelling ook voor een heel jaar.

In dit blog geeft ze je een eerste inzicht in de energetische tendensen van 2020.

 

Gezond

Zaterdag 25 januari is het Chinees Nieuwjaar, het moment waarop in China het lentefestival begint en een nieuw jaar wordt ingeluid dat het stempel draagt van 7-metaal. Een jaar waarin we voor de uitdaging gesteld worden om het proces aan te gaan van spiritueel volwassen worden. Wat zoveel wil zeggen dat je je niet alleen bewust moet worden van wie je zelf bent, maar ook dat je verantwoording neemt voor wat je uit de weg gaat en wat dat doet in relatie tot anderen en natuurlijk in relatie tot jezelf.

Als een puber die gaandeweg leert ontdekken dat het niet handig is om tot drie uur ’s nachts te gamen als je ’s morgens weer naar school moet, zo leren wij volwassenen, tijdens de fase van spirituele puberteit waar we ons collectief in bevinden, dat het niet handig is om maar door te blijven feesten en eten als je je lichaam en dat van Moeder Aarde gezond wilt houden.

Schuld

Collectief hebben we onszelf op meerdere fronten geweld aan gedaan. We hebben ons rollen laten aanmeten die ons niet passen. Normen en waarden gehoorzaamd die niet de onze zijn. Leiders geloofd die alleen het beste met zichzelf voor hadden en niet met ons. En we hebben gedaan wat gewenst was en geaccepteerd werd en als ‘normaal’ beoordeeld werd. En daarmee hebben we onszelf opgezadeld met een enorme schuld. Een schuld naar Moeder Aarde, naar de natuur, naar ons nageslacht en ook naar onze eigen toekomst.

De jongeren, die het voor het zeggen hebben dit jaar, dikken dat schuldgevoel nog eens extra aan, wat verlammend kan werken. Er is zóveel dat uit balans is en niet meer klopt, het is zó overweldigend dat je je er klein en onbeduidend door kunt gaan voelen en niet meer weet wat je moet doen. Of je wat kùnt doen überhaupt.

Het is belangrijk om te beseffen dat er echter maar èèn schuld bestaat die er echt toe doet en dat is de schuld die je voelt als je niet trouw bent aan jezelf. De schuld die ontstaat als je jezelf tot nul reduceert.

Keuze

En dus moeten er keuzes gemaakt worden. Linksom of rechtsom neem je een beslissing waar je al dan niet je voordeel mee doet, of nadelen van ervaart. Het collectieve proces verhindert je om je nog langer te verschuilen achter autoriteiten die het allemaal goed weten, of zelfs beter (denken te) weten. Het collectieve proces daagt uit tot het maken van individuele keuzes tot bewustwording in het nemen van eigen verantwoording, keuzes die je maakt op basis van persoonlijke integriteit.

Tijdgeest

“Wat als èlke keuze telt?” vragen drie F-16 vliegers in opleiding zich in de nieuwe dramaserie ‘Hoogvliegers‘ zich af. Een serie die heel treffend inspeelt op de tijdgeest die van ons individuele keuzes verlangt. Een tijdgeest kortom, die ons vraagt de regie in eigen handen te nemen. Een vraag die niet zonder risico is natuurlijk, want tja, als iedereen maar wat gaat doen dan kan het een behoorlijk zooitje worden. Tenzij je dus inderdaad spiritueel volwassen wordt en de consequenties van je keuzes overziet en de gevolgen accepteert.

Leun-steun

Maar hoe doe je dat? We leven in een enorm betuttelend land dat altijd veel voor ons geregeld en beslist heeft. Heel prettig om op te leunen natuurlijk, maar behoorlijk ongemakkelijk als die leun-steun ineens minder wordt of wegvalt. Als je het ineens allemaal zelf moet gaan doen. Vooral als je niet weet waar je moet beginnen, want de opgave, de uitdaging is best groot.

Ga er maar aan staan; spiritueel volwassen worden. Dus begin je met het zetten van een eerste stap, dichtbij. Bij jezelf, je eigen leven, je eigen lichaam, je eigen huis. Je kiest om te doen wat je lichaam je ingeeft te doen. Want je ziel zelf heeft geen stem en gebruikt je lichaam om je te laten vòelen wat klopt! Dat het klopt. Dat je leeft! Dat je geen nul bent maar een individu die er toe doet!

“De spil van de samenleving is de eenling. De samenleving bestaat uit individuen en niet uit nullen.”

– Jevgeni Jevtoesjenko[1]

Lees het vervolg: Nine Star Ki voorspelling 2020; de uitwerking op jouw element.

[1] https://raamoprusland.nl/dossiers/cultuur/524-dichter-jevgeni-jevtoesjenko-onsterfelijk-door-babi-jar

Doe mee aan het gesprek!

Ik ben heel benieuwd wat mijn schrijven bij je oproept en losmaakt.

Doe mee aan het gesprek en deel het in de reacties hieronder. Ik vind het leuk om van je te horen en samen leren we van elkaar!

Nina

4 gedachten over “Op Weg Naar Individuele Spirituele Volwassenheid”

 1. Fijne nieuwsbrief Nina, met dank! mooi omschreven…onze collectieve schuld aan <moeder aarde" en de generaties na ons…

  1. Dag Heleen,
   Dank voor je reactie en je compliment. Het is helaas waar het nu over gaat inderdaad; onze collectieve schuld en hoe we die ieder individueel gaan inlossen. De energetische tendens van dit jaar laat zien dat 2020 daarin cruciaal is. Wat er nu gebeurt, bepaalt direct onze toekomst.
   Harte groet, Nina

 2. Dag Nina, Dank voor je nieuwsbrief. Het viel prachtig samen met mijn innerlijke (wel)bevinden. Het citaat van Jevgeni Jevtoesjenko ervaar ik als treffend: ‘De spil van de samenleving is de eenling. De samenleving bestaat uit individuen en niet uit nullen.’ Het brengt me bij mijn drijfveer dat we het samen (hebben te) doen, in verbinding. Eerst in verbinding met mezelf en dan met de anderen om me heen. Hartelijke groet, Betsie

  1. Dag Betsie,
   Dank voor je reactie. Mooi hoe de nieuwsbrief samenviel met jouw bevindingen. Dit jaar keert de beweging van de levensenergie zich om en richt zich niet langer naar buiten maar naar binnen. Een stevige verbinding met jezelf is dus inderdaad het belangrijke begin. Van daaruit kan er in rust en vertrouwen de waardevolle verbinding gemaakt worden met je omgeving en anderen.
   Harte groet, Nina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *