Onbevangen nieuwe wegen bewandelen – NineStarKi energie Volle Maan oktober

volle maan, nine star ki, onbevangen

Het Nine Star Ki profiel van de volle maan van oktober is 7-1-2, dat is 7-metaal, 1-water, 2-aarde. 

Met een plons worden we in het diepe gegooid.

In het diepe van onszelf en ook dòòr onszelf wel te verstaan. Door hoe je handelt (derde positie) in je relatie (2-aarde) met jezelf en met degene die belangrijk is in je leven, zet je een beweging in gang die je rechtstreeks naar de diepste diepten van je gevoelswereld en je onbewuste voert.

Ordening

We hebben lang en in toenemende mate alleen een focus gehad op alles wat blinkt, glittert en overweldigend is. We hebben lang en in toenemende mate alleen aan de buitenkant van het leven geleefd en zijn daardoor van binnen uitgehold. De natuurlijke ordening is met voeten getreden te beginnen met je persoonlijke natuurlijke ordening en wat jij eigenlijk nodig hebt om zelf in balans te zijn.

De balans tussen geven en nemen is verstoord doordat geven getuigt van zwakte.

Denkt men.

De balans tussen ik en de ander is verstoord doordat het eenvoudiger is om weg te lopen. Eenvoudiger dan zelf verantwoording nemen en aan jezelf te werken.

Kind

7-Metaal biedt een broodnodige stap, een handreiking, om niet volledig te verzuipen in het moeras van een onbekend en onontgonnen onbewuste. Het is de kracht van het denken van het kind dat, vrij van beperkingen, voor de hand liggende oplossingen heeft. Eenvoudig. Niet bedacht. Maar onbevangen en vrij.

Relatie

2-Aarde in de derde positie wil iets doen, wil de situatie waar we in zitten onder controle en in handen krijgen. Bij gebrek aan een constructief doel, gaat 2-aarde in de derde positie zich maar wat graag te buiten aan het maken van zorgen. Maar de energie van dit profiel vraagt er juist om om los te laten en uit handen te geven.

De energie van dit profiel vraagt je de waarheid van je verleden te achterhalen en onder ogen te zien.

Het vraagt je om je te bewegen in de wereld van de geheimen en op te duiken wat een vrije beweging  verhindert en een zuiverheid vertroebelt. Het vraagt je je innerlijk kind te bevrijden van een last die het niet hoort te dragen zodat je de relatie met jezelf kunt herstellen. 2-Aarde nodigt je uit om niet langer te controleren en te onderdrukken, maar tot liefdevol en zorgzaam handelen over te gaan. Naar jezelf, die ander en naar de directe omgeving waar je wie jij werkelijk bent tot uitdrukking brengt en zichtbaar maakt: je huis.

Een liefdevolle handeling krijgt meer zin en inhoud als je het tot een ritueel laat uitgroeien. Het vormt een houvast en een richtlijn die hulp biedt in verwarrende tijden.

In het Nine Star Ki profiel van de volle maan van oktober staan de elementen 7-1-2, dat is 7-metaal, 1-water, 2-aarde.

7-Metaal is het element dat de energie van het jaar domineert en onze energie richt op spirituele groei, maar dan wel vanuit het perspectief van het zich geestelijk ontwikkelende kind dat op weg is naar (spirituele) volwassenheid. 2-Aarde richt zich op de relatie met jezelf en die ander die zo belangrijk voor je is. En 1-water verbindt je met je binnenwereld en je oorspronkelijkheid.

De uitnodiging van deze maand;

7-Metaal geeft je deze maand, dit hele jaar trouwens, de mogelijkheid om op een kinderlijk onbevangen wijze om te gaan met het thema ‘relatie’ en nieuwe wegen te bewandelen daar waar oude niet tot het gewenste resultaat geleid hebben. Het stimuleert de ontwikkeling van je natuurlijke intelligentie in plaats van het nastreven van verwrongen denkbeelden ontsproten aan een gefrustreerd brein. Het nodigt je uit om emotioneel, intellectueel en spiritueel volwassen te worden.

Doe mee aan het gesprek!

Ik ben heel benieuwd wat de energie van deze volle maan bij je oproept en losmaakt. Lukt het jou om op onbevangen wijze naar oude pijnpunten te kijken? En wat levert juist die onbevangenheid je daarin op? Doe mee aan het gesprek en deel het in de reacties hieronder. Ik vind het leuk om van je te horen en samen leren we van elkaar!

Nina

 

 


© Nina Elshof. Neem dat wat voor je werkt en laat de rest voor wat het is. Als je dit werk wilt delen, dan als citaat en met link naar dit blog op deze website. Dank je wel voor je steun, ik waardeer het zeer en jou ook! Dank je!

8 gedachten over “Onbevangen nieuwe wegen bewandelen – NineStarKi energie Volle Maan oktober”

 1. Wat een mooie ondersteuning! Juist dat speelse spontane geeft me zo veel plezier, vooral nu ik niet meer zo schrik van sommige reacties.
  “Handmade” in Atelier. Handschrift in mijn dagboeken. I count my blessings nu! Samen werken is de uitdaging. XxxEllen

 2. Onbevangen nieuwe wegen bewandelen, dat doe ik momenteel door drie maanden een winkel te huren . Met als uitgangspunt om op een speelse manier iets te creëren .waar ik blij van word . Natuurlijk is het fijn als ik uit de kosten kom en iets overhoud.
  Vandaag was de eerste dag en het is leuk om te merken dat de klanten ,die geweest zijn, blij de winkel zijn uitgegaan..
  Klantcontact , relatie met de ander. 1 Water, dat ik verbinding houd met mijn binnenwereld en oorspronkelijkheid, wat ook zichtbaar is in de winkel. Ik heb er mijn eigen draai aangegeven . De volgende stap is om Feng Shui op een spelende wijs te gaan toevoegen als ik merk dat mensen ervoor open staan. Ik vind het best een sprong in het diepe , maar ik heb vol vertrouwen de sprong gemaakt.

  1. Marie-José Moens

   Hee Astrid!

   Wat moedig van je om deze ondernemende sprong in het diepe te wagen, waarbij jij ook zeker je innerlijke kind laat spreken door datgene te gaan doen wat jou blij maakt en je jou speelsheid en creativiteit op deze manier aan boort! Boeiend ook om te lezen dat je met de CHIstroom gaat werken in de winkel en zou je graag willen blijven volgen in dit proces…

   Alvast veel succes en ‘flow’ toegewenst!

  2. Hoi Astrid,
   Wat een mooie stap die je voor jezelf hebt durven nemen. De winkel als fysieke omgeving waar je je verbindt met andere mensen en die mensen verbinden zich met jou. Een sprong in diep water, zo beschrijf je. Ik hoop voor je dat het heerlijk zwemmen wordt.
   We stellen het enorm op prijs als je hier je toekomstige ervaringen wilt delen over hoe mensen reageren op het inbrengen van Feng Shui. Veel succes én vooral plezier met dit avontuur!
   Harte-groet,
   Jorien, team Nina Elshof, Feng Shui Academie

 3. Femke Eijckeler

  Wat een prachtige verwoording van deze uitdagende tijden. Weer volledig geintegreerd na een intensieve groeiperiode (burnout, waardevolle lessen geleerd) is het nu tijd om mijn lessen in praktijk te brengen. Spannend soms: oude paden zijn zo bekend, verdwaal ik er weer in of lukt het mij om mijn oorspronkelijke ik te volgen? Niet meer in de controle te schieten, maar vanuit liefde te handelen? Onbevangen is misschien nog wat ver van mij af, maar het contact met het kind in mij is er, zij mag er weer zijn zoals zij is.
  Als ik toch weer even in de (oude) kramp schiet, zal ik deze tekst er bij pakken 🙂 Stap voor stap op pad met mijn oorspronkelijke ik.

  1. Dag Femke, wanneer je een maal gekozen hebt voor werken aan jezelf en groeien aan de moeilijke gebeurtenissen in je leven, dan neemt je inzicht alleen maar toe, nooit meer af. Dat je in een oude kramp schiet, is herkenbaar. Weet dat het altijd weer iets brengt soms ineens 3 stappen vooruit om er daarna weer even twee achteruit te maken, maar altijd groeit je ervaring. Succes met je mooie reis naar meer en meer innerlijke vrijheid.
   Harte-groet,
   Jorien, team Nina Elshof, Feng Shui Academie

 4. In september heb ik mijn bedrijf online ingeschreven bij de KVK , als startdatum heb ik genomen 01-10-2020. Dat het die dag volle maan zou zijn wist ik niet. Dat kreeg ik die dag rond een uurtje of 22.00 door via een vriendin. Ik besloot gauw mijn edelstenen bij elkaar te pakken en legde deze buiten op een houten tafel, het was toen al donker en ik telde mijn stenen want ik heb 2 katten en maakte een foto. Ik had zonder erbij na te denken 9 edelstenen gepakt (cycli van I Tjing) en op de foto lagen mijn stenen bij een lantaarn met de tekst: Do more with the things you like. Dat vond ik al zo mooi. De volgende dag 02-10-2020 had ik een afspraak bij KVK ik ging daadwerkelijk mijn handtekening zetten voor mijn stap. Alles verliep soepeltjes en al gauw was ik op de terugweg naar huis. Ik bedacht me dat t allemaal snel gefixd was, en toen ik dat dacht stopte een auto naast mij met de tekst FIX & GO.
  Vol trots stuurde ik een foto naar mijn vriendin die ik had gemaakt voor de KVK met mijn inschrijving in de hand en schreef ik heb t gedaan! Ik heb de stap genomen vlak daarna stuurde ze mij jou tekst van de 712 periode die ik wel bewust had gekozen via de I Tjing. Met een plons in t diepe…..
  Hoe mooi dat er zoveel tekens op mijn pad komen.
  Dank je wel voor deze tekst.
  Vriendelijke groet Marijke

  1. Dag Marijke, Wat een wonderlijke gebeurtenissen beschrijf je en wat kan ik me goed voorstellen dat dit je een enorme boost geeft. Dat het je bekrachtigt in de richting die je ingeslagen bent. Super!
   Harte-groet,
   Jorien, team Nina Elshof, Feng Shui Academie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *