Omwenteling door Kennis

Omwenteling_Door_Kennis_Nina_Elshof_Feng_Shui

Omwenteling door Kennis

 

Het leren herkennen en meebewegen op een natuurlijk ritme door patronen van natuurlijke ordening te volgen, vermindert de impact die een crisis op je heeft. Kennis draagt bij aan de omwenteling die nodig is.

De bewegingen van deze tijd, de enorme omwentelingen die plaatsvinden, komen niet uit de lucht vallen. 

Voor een maatschappij echter waarin grotendeels een mentaliteit heerst die gebaseerd is op lineair oorzaak-gevolg denken, worden de verbanden niet zo eenvoudig gezien. Maar dat wil niet zeggen dat ze er niet zijn!

“De beste antidote tegen angst is niet je kop in het zand steken maar op onderzoek uitgaan!”

De huidige gebeurtenissen zorgen voor een crisis in het denken over en ervaren van de wereld. 

Nog los van de vorm waarin ze zich aandienen. Angst valt velen als gevolg daarvan ten deel omdat niet begrepen wordt waarom dit gebeurt. Nu is de beste antidote tegen angst niet je kop in het zand steken, maar fier en dapper op onderzoek uitgaan om zo onduidelijkheden helder te krijgen en het onbestemde gevoel, waar angst op gedijt, weg te nemen. 

‘The wheels on the bus go round and round…’ 

En zo doen belangrijke processen in het leven dat ook. Ze bewegen zich cyclisch en wentelen zich in herhaling. De vorm wijzigt, ja, maar de intentie blijft hetzelfde: ont-wikkeling. 

Een tsunami laat zich niet tegenhouden, een aardbeving evenmin. 

Wel kun je voldoende kennis verzamelen die je leert hoe je met dat soort grote bewegingen het beste kunt omgaan en hoe je de signalen kunt herkennen die de komst van dergelijke grootse invloeden aankondigen. In alle gevallen vraagt dat om een her-verbinden met de natuur; een wenteling in je denken.

 

“Kennis helpt om vat te krijgen op gebeurtenissen!”

Het leren herkennen van natuurlijke cycli en patronen, van de natuurlijke ordening der dingen, helpt om ook vat te krijgen op de gebeurtenissen waar we ons nu in bevinden.

Die zijn heftig, maar noodzakelijk om ons verder te brengen op ons pad van individuatie. En, geloof me, als je de grotere bewegingen kunt herkennen zul je kunnen zien dat de yange dominantie van een elite geen stand kan houden. Het roept zijn tegendeel op. Zo werkt energie nu eenmaal. Zo werken de principes van yin en yang nu eenmaal.

Er is echter een mentaliteitsverandering noodzakelijk.

Enerzijds om die herkenning mogelijk te maken, anderzijds om daardoor een andere omgang met de huidige crisis te kunnen bewerkstelligen. De dominantie van het yang-denken mag ruimte gaan maken voor een meer yinne benadering van het leven en omgang met de wereld. 

Yin vertegenwoordigt het heelheids denken. 

Het inclusieve, het in samenwerking werken mét in plaats van het domineren van. Om dat te https://www.ninaelshof.com/uitnodigingkunnen omarmen staat ieder voor de eigen uitdaging dat yinne denken eerst in het eigen leven te realiseren. Om het irrationele en de
creativiteit weer toe te laten. De controle en beheersing los te laten en te accepteren dat natuurlijke processen hun beloop hebben en nemen. Processen waar je je niet lethargisch aan over moet geven, maar waar je, door ze te begrijpen in mee kunt bewegen en hun werk kunt laten doen in het proces van eigen ont-wikkeling.

Dat is wat ik je kan bieden door de opleidingen die ik aanbied.

Ik zeg het maar even recht voor zijn raap! Het herkennen en meebewegen op een natuurlijk ritme door patronen van natuurlijke ordening te volgen, kun je leren door je te verdiepen in Conceptual Feng Shui en Nine Star Ki. 

De crisis wordt er niet minder door, hoe je deze ervaart en de impact die deze op je heeft wel!

Ik ben heel benieuwd hoe je deze blog ervaren hebt en wat het in je los maakt. Laat je het hieronder weten?

Nina

 

PS: De Beroepsopleiding Conceptual Feng Shui is al bijna vol! Je kan nog aansluiten. Bekijk hier alle ins en outs van de opleiding en schrijf je in voor een jaar vol zelfontwikkeling, bewustwording en inhoudelijke kennisoverdracht voor een bewust en helder leven.

Meld je nu aan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *