NineStarKi – Water Uniek en Enig Element

NineStarKi-Water-Nina-Elshof-Feng-Shui

Water, vooral nu het zo warm is ervaren we dit element als onontbeerlijk. Het gaat in dit derde deel van mijn nieuwe blog-project over de wondere wereld van NineStarKi, dan ook over dit bijzondere element. Binnenkort wordt dit blog aangevuld met de mogelijkheid om deel te nemen aan online bijeenkomsten waarin ik je vragen beantwoord en mondeling toelicht wat ik in de blogs geschreven heb. Als je deze berichten niet wilt missen, kun je dit blog volgen door in het venstertje in de rechterkolom je mailadres achter te laten. Je ontvangt dan geen nieuwsbrieven, je krijgt enkel bericht van een nieuw geplaatst blog.

NineStarKi-Water-Nina-Elshof-Feng-Shui1-Water

Zoals ik vorige week al schreef: stel je eerste getal is een 1. Bij een 1 hoort het element water. Je schrijft dan ook 1-water. Dit element komt maar één keer voor en is uniek in zijn soort. Dit in tegenstelling tot de andere elementen. Als je water op zichzelf bekijkt, kun je algemene karakteristieke kenmerken formuleren zoals ik dat vorige week heb gedaan. Daarmee kun je het element water als het ware tot leven brengen. Het krijgt een gezicht. Het vertelt een verhaal.

Voertuig

Dit verhaal van 1-water, wordt gecombineerd met de eerste positie. In het geval dat je daar een 1 hebt staan in je NineStarKi profiel tenminste. Die eerste positie vertelt ook een verhaal, namelijk het verhaal van wie je in algemene zin bent. Het is het voertuig door middel waarvan je je door dit leven beweegt. Het is dus een heel belangrijk hulpmiddel. Als er een 1 op deze plek in je profiel staat, geeft het element 1-water de aard van het voertuig aan.

Water Kenmerken

Een 1-water in de eerste positie maakt je voertuig niet heel vlug en actief. Water laat zich graag vormen en bepalen door de omgeving. Dat maakt dat het niet heel snel zelf het initiatief zal nemen om in beweging te komen. Het is afhankelijk van externe factoren.

Dat herken je in de aard van je voertuig als de 1 in je eerste positie staat. Je hebt een ‘lay-back’ houding. Je staat niet te popelen van ongeduld om als haantje de voorste als eerste het initiatief te nemen tot actie. Je voertuig gedraagt zich eerder als een 2CV, een lelijke eend, dan als een Volvo of Ferrari.

Lange Adem

Dat doet me denken aan een vriend die een 2CV had voorzien van een LPG-tank. Hij reed met het eendje op de inhoud van één gastank naar Turkije! ‘Het gaat niet snel, maar je komt er wel’ zou het motto van 1-water dan ook kunnen zijn. Water is het element van de extreem lange adem. Drup, drup, drup slijpt water de hardste steen. Klooft het de hoogste bergen. Vult het druppel voor druppel de grootste oceanen.

Dochter

Mijn jongste dochter heeft 1-water in de eerste positie van haar NineStarKi profiel staan. Ik ben zelf nogal van het hup hup en van het aanpakken. Mijn twee andere dochters hebben dat ook een beetje. Zij het op hun eigen wijze. Toen dus mijn jongste werd geboren moest ik het regime in huis ineens drastisch aanpassen. We hadden niet meer genoeg aan één uur ’s ochtends om op te staan, aan te kleden, te ontbijten en naar school te gaan. Welnee! Het water-meisje hield er een heel ander tempo op na dat noodzakelijk maakte dat ik niet anderhalf, maar twee! uur de tijd moest nemen om het gezin school-klaar te krijgen. En nog steeds lijkt het soms alsof haar horloge van een andere planeet komt.

Geduld

Haar geduld is echter eindeloos. Ein-de-loos! Geduld is dan ook een prachtige eigenschap van dit element. Deze komt vooral goed tot zijn recht in die eerste positie. Heb jij ook een 1-water in je eerste positie, dan kom je misschien vaak te laat op een afspraak. Maar je kunt eindeloos wachten op anderen die te laat zijn. En er begrip voor hebben!

Geduld en rust horen bij elkaar. 1-Water laat zich niet opjagen, het is de rust zelve. En blijft dat ook. Onder bijna alle omstandigheden. Heb je 1-water in je eerste positie, dan maken ze jou de kachel niet snel aan. Eerder trek je je in stilte terug om ruimte te bieden aan de onstuimigheid van anderen.

Empathisch

Een 1-water in je eerste positie maakt je bovendien buitengewoon empathisch. Op het hoog-sensitieve af. Je voelt alles van een ander aan. Situaties weet je als geen ander in te voelen. Nee, je weet ze niet in te schatten want er komt geen denken aan te pas. Je voelt het lètterlijk aan je water.

Je hebt met name oog voor de emotionele gesteldheid van anderen. Dat gaat soms zover dat je deze gesteldheid ook overneemt. Als een ander verdrietig is, wordt jij dat ook. Maar is een ander euforisch, dan ga je daar net zo makkelijk in mee. Ondanks dat je zelf helemaal niet zo’n euforisch typje bent.

Helderheid

Helderheid is een thema voor 1-water. Doordat het zo gemakkelijk beïnvloedt wordt door uiterlijke omstandigheden, treed ook snel vervuiling op. Vervuiling in energetische zin dan. Zoals je de emotie van iemand anders overneemt bijvoorbeeld. Je eigen emotie raakt dan ondergesneeuwd, wordt vervuild door die van de ander. Het is voor jou als 1-water dan ook altijd een uitdaging om bij jezelf te blijven. Om eerst bij jezelf te voelen wat je wilt, voor je de ander volgt.

Bron

In contact zijn met wie je ten diepste bent. Met de bron die diep in je verborgen ligt, is de opgave van 1-water. 1-Water representeert de bron van alle leven. Als je zelf een 1-water in de eerste positie hebt staan, ben je zelf die bron. Natuurlijk in eerste instantie voor jezelf. Maar vaak ook voor anderen. Als je helder en zuiver genoeg bent, kunnen mensen zich letterlijk aan jou laven.

Daarnaast kun je als 1-water je makkelijker dan anderen verbinden met de oerbron van het leven. Met dat wat oorspronkelijk is. Met het leven zoals het bedoeld is.

Diepte

Met je 1-water in de eerste positie, kun je je sterk met de bron energie verbinden. Daardoor heeft je leven een ongekende diepgang. Vooral op emotioneel en intuïtief gebied. Dat komt tot uitdrukking in je vermogen situaties tot op een heel diep niveau te kunnen invoelen. Er blijft niet veel voor jou verborgen. Terwijl je zelf wel veel voor anderen verborgen weet te houden. Stille wateren hebben immers diepe gronden.

Door die diepgang weet je vaak heel erg treffend te benoemen wat er mis is. Met iemand of in een situatie.

Volgende week schrijf ik over het element hout, zowel 3- als 4-hout, in je eerste positie. Wordt vervolgd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *