Nine Star Ki astrologie; de creatie energie in jouw leven

Word jij graag geassocieerd met een os of varken, of met een ram of kreeft? De meeste vormen van astrologie maken gebruik van een dierenriem aan de hand waarvan jouw persoonlijke karaktertrekken worden uitgelegd. Bij de Nine Star Ki komt er echter geen dierentuin aan te pas. We gaan dus niet uit van een ‘astrologisch label’ als ram of varken om zo te weten wat je bént. Het is namelijk veel interessanter om te onderzoeken hoe je je door het leven bewéégt.

Herhaling van beweging

Dit is geheel in overeenstemming met een Oosterse filosofische wijze van denken die er van uit gaat dat alles uit energie bestaat en dus altijd in beweging is. En inherent aan beweging is dat er patronen te herkennen zijn. Elke beweging herhaalt zich op den duur. En elke herhaling biedt telkens de mogelijkheid om opnieuw iets te leren of nog een keer – onder het motto oefening baart kunst – de oefening te herhalen.

Misschien herken je op een zeker moment zelf dat je wéér niet de juiste baan/partner/woonplek hebt gekozen. Of erger nog dat je vrienden dat eerder herkend hebben dan jijzelf! Waarom maak je toch telkens weer dezelfde fout? Waarom trap je iedere keer weer opnieuw in dezelfde valkuil of zie je je voor eenzelfde probleem geplaatst?

Profiel van levensenergie

Een Nine Star Ki profiel geeft inzicht in hoe de levensenergie of chi energie zich door jouw leven heen beweegt, welke patronen zich daarin aftekenen en welke herhalingen zich laten zien. Het geeft inzicht in het energetische profiel waarmee je geboren bent dat zorgt voor de patronen in je leven. Zo’n profiel kun je beschouwen als je energetische pincode die toegang geeft tot jouw persoonlijke gebruiksaanwijzing. Het grote verschil met een gewone geboortehoroscoop is dat je Nine Star Ki profiel je ook precies kan laten zien wat je nodig hebt om dergelijke patronen te doorbreken en wat je nodig hebt om je verder te kunnen ontwikkelen.

Nine Star Ki astrologie

Nine Star Ki astrologie is namelijk gebaseerd op de leer van de vijf elementen. Elk element heeft zijn eigen karakteristieke kenmerken en kwaliteiten, maar kent zeker ook zijn eigen valkuilen.

Water is bijvoorbeeld heel empathisch en sensitief, maar kan ook zo naar binnen gericht zijn dat er maar moeilijk mee te communiceren valt. Hout is altijd positief en in beweging, maar kan ook enorm doordrammen en daarin ook best agressief worden. Vuur is uitbundig hartstochtelijk en vol passie, maar kan ook enorm lange tenen hebben en alleen aan zichzelf denken. Aarde houdt met alles en iedereen rekening en is buitengewoon zorgzaam, maar kan je ook smoren in betutteling en regels. Metaal is helder, spiritueel en rationeel, maar kan ook volledig het contact met het aardse, met het lichaam verliezen.

Cirkel van creatie

Nu is de truc van Nine Star Ki dat je niet wordt vastgepind op het element dat je bént. Maar hoe dit element beweegt en als eb en vloed zijn aanwezigheid in je leven kan laten afnemen en toenemen. Bovendien zijn alle elementen vanuit zichzelf altijd op zoek naar de flow, naar doorstroming, naar beweging. En willen ze met z’n vijven een doorstromende cyclus van energie creëren. Een cirkel van creatie dus.

Als je je kunt voorstellen dat jij, met je eigen persoonlijke profiel, door middel van de elementen die daar onderdeel van uitmaken mee stroomt in die cirkel van creatie, zit je toch tegen een heel ander plaatje aan te kijken dan tegen het ‘label’ dat je een ram of een kreeft bent.

Jouw Nine Star Ki profiel

Grote vraag is natuurlijk hoe het dan precies werkt die Nine Star Ki astrologie. Aan de hand van je geboortedatum worden drie getallen uitgerekend die refereren aan drie verschillende elementen. Je kunt dus een vuur-water-hout profiel hebben, maar ook een water-water-aarde of bijvoorbeeld een hout-aarde-metaal. In totaal zijn er 81 verschillende combinaties mogelijk en in elke combinatie ontbreken minimaal twee en maximaal vier van de vijf elementen. Het zijn interessant genoeg die ontbrekende elementen die je op weg kunnen helpen naar mee heelheid en meer balans in je leven.

Ben je nieuwsgierig naar je eigen Nine Star Ki profiel? In een persoonlijk consult kan Nina dieper ingaan op de tendens in jouw Nine Star Ki getallen. En je helpen om antwoord te vinden op terugkerende vragen of thema’s in wonen, werken en leven. Je leest er hier meer over.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *