Nine Star Ki 2020: waar staan we nu?

zandloper, energie, Nine Star Ki 2020
Reflectie Nine Star Ki 2020:
 1. waar staan we nu?
 2. waarom is dit nodig?
 3. leve de crisis!

Zijn we in de hel aanbeland?

We willen zo graag dat het over is. We willen zo graag, ook de wat meer bewuste mensen onder ons, dat we gewoon weer kunnen doen wat we vóór 2020 deden: genieten van het leven en van de welvaart waar we ons in hebben kunnen wentelen. De confronterende schok van een lockdown gecombineerd met een niet te ontwarren brei van cijfers over doden en zieken en besmettingen en vaccinaties en consequenties die over ons wordt uitgestort, roept de vraag op of we niet in een voorstadium van de hel zijn beland. Of zoiets.

Neen, dat zijn we niet.

Alhoewel het soms voor mensen wel zo voelt en zo lijkt. Het is slechts een stadium wat we doormaken dat echt (echt waar) voorbij zal gaan. Alleen niet doordat we TERUG gaan, maar doordat we er DOORHEEN gaan. Dat is ook precies de reden waarom ik begin van dit jaar de metafoor heb gebruikt van de zandloper waar we met z’n allen als individuele zandkorrel door de vernauwing heen geperst worden. Achterblijven is geen optie, en meenemen wat je had past niet. Loslaten en meebewegen is het credo. Eigenlijk niets doen dus. En waarnemen wat er gebeurt, want het proces neemt zijn eigen beloop.

We kregen de uitnodiging om dieper te voelen, dieper te graven en een eigen mening te vormen.

In januari schreef ik over 1-water die dit jaar in de positie van 8-aarde staat het volgende:

“Oud zeer, pijnlijk verleden en emotioneel traumatische gebeurtenissen roepen, in de vorm van 1-water, de hulp in van 8-aarde, de positie waarin 1-water dit jaar zijn intrek neemt. Water […] zoekt altijd het laagste punt en heeft daarom een voorliefde voor de diepte en het verborgene. […] 8-Aarde echter heeft een zekere mate van verwantschap met een karaktertrek van het element water: 8-aarde graaft diep op zoek naar de waarheid. De combinatie van die twee dit jaar laat 1-water daarom nog dieper voelen en 8-aarde nog dieper graven. En beide doen ze dat in het verleden.”

En:

quote, Nine Star Ki, reflectie

“Wel, in ieder geval is het zaak je echt te verdiepen in een situatie vòòrdat je voor jezelf een menig vormt. Ook is het belangrijk te beseffen dat juist 8-aarde altijd twee kanten van een zaak bekijkt en onderzoekt. Door de lemniscaat beweging die van nature in dit element aanwezig is, is het in staat een situatie van alle kanten te bekijken, ook de yin-kant die zich in de schaduwzijde bevindt (1-water). De kans van deze tendens dit jaar is dat het uitnodigt om juist ook het verleden of achterliggende en verborgen invloeden van het onderzoek zelf, te onderzoeken.

Met andere woorden, door nog dieper te graven naar het achterliggende en verborgene, helpt deze tendens om meer grip op de situatie te krijgen omdat het dòòr de verwarrende, onduidelijke vertroebeling heen toch vaste grond onder de voeten weet te vinden.”

Juist dit onderzoek naar achterliggende motieven en informatie is dit jaar belangrijker gebleken dan ooit.

Het brengt veel controversieels aan het licht dat niet voor iedereen even makkelijk te verteren is. Maar voor wie de beweging van energie van deze tendens herkent, heeft er op ongekende wijze gebruik van kunnen maken. Karen Hamaker-Zondag is daar een mooi voorbeeld van.

We bevinden ons al langer in een proces waarin er allerlei duistere zaken uit het verleden aan de oppervlakte komen, maar nooit had dat zo’n omvang als dit jaar. Om een paar zaken te noemen:

 • zo kwam aan het licht dat de Belastingdienst zich al veel langer en op veel breder terrein bezighoudt met ‘fraudejachten’;
 • en is, zo stelt het Federale Hof in San Francisco, het afluisterprogramma, waar Edward Snowden in 2013 al onthullingen over deed, van de NSA illegaal ;
 • heeft Paul van Buitenen, die onderzoek deed naar de vuurwerkramp in 2000 in Enschede, een website gelanceerd waarop hij onthullingen gaat doen over mensen die destijds een bedenkelijke rol gespeeld hebben;
 • kwam er, dankzij ARGOS van de VPRO, nog veel meer interessants aan het licht met betrekking tot Julio Poch, zelfs betrokkenheid van het koningshuis kwam voorbij, waar ook de nodige kamervragen over zijn gesteld;
 • en heeft Karen Hamaker-Zondag een buitengewoon heldere lesmodule ontwikkeld over de ‘Achtergronden van de huidige crisis’, waarin zij onomwonden en aan de hand van feiten, duidelijk maakt dat de Bill en Melinda Gates Foundation wel heel veel vingers in vaccinatie-papjes en belangrijke organisaties (zoals de WHO) heeft.

Ik kan nog wel even doorgaan, de lijst is dit jaar echt eindeloos, waardoor een enkel schokkend feit al niet eens meer opvalt. Dit is slechts een kleine greep, en een opmars naar 2021.

Doe mee aan het gesprek!

Ik ben heel benieuwd wat mijn schrijven bij je oproept en losmaakt. Deel je het in de reacties hieronder? Ik vind het leuk om van je te horen en samen leren we van elkaar!

Nina

 

 


© Nina Elshof. Neem dat wat voor je werkt en laat de rest voor wat het is. Als je dit werk wilt delen, dan als citaat en met link naar dit blog op deze website. Dank je wel voor je steun, ik waardeer het zeer en jou ook! Dank je!

2 gedachten over “Nine Star Ki 2020: waar staan we nu?”

 1. Dag Nina,
  Je metafoor van de zandloper is prachtig!
  De tekst die je erbij geschreven hebt verwoord het zo mooi en kan voor mijn man denk ik van waarde zijn om de Corona situatie vanuit een ander oogpunt te bekijken.
  “Alleen niet doordat we TERUG gaan, maar doordat we er DOORHEEN gaan.” Het is inderdaad iets waar we ‘doorheen’ moeten; graven, uitzoeken, loslaten. Het gevoel van ongemak zijn we vaak niet meer gewend. We ontdoken dit gevoel vaak door het te camoufleren met aan ontwijkende activiteit buitenshuis. Nu kan dat niet en komen ongemakkelijke momenten heel erg dichtbij. Hoe je daarmee om gaat en van leert is het ‘doorheen’ gaan. En daar leren we zó veel van; via een eigen gekozen weg of de harde weg, maar we leren er wel van.

  Ik ga je tekst doorgeven en zal hem nog vaker gaan herhalen; dank je wel Nina!

  Groeten,
  Frederiek

  1. Hi Frederiek,
   Ja precies, we moeten er doorheen! Dat is de transitie die je maakt als je dat proces aangaat. En gelukkig (echt gelukkig!) hebben we nu Corona die het ontsnappen inderdaad minder mogelijk maakt en het proces enigszins in de juiste richting duwt. Enigszins, omdat zo’n proces natuurlijk ook meteen gekaapt wordt door mensen die andere belangen voor ogen hebben. Helaas. Fijn dat de metafoor die ik gebruik je man helpt om de Csituatie beter te begrijpen.
   Heel tof dat je de tekst ook wilt doorgeven. Graag zou ik zeggen! Hoe meer mensen zich hiervan bewust worden hoe sneller het proces gaat. Misschien wil je er zelf ook nog iets aan toevoegen? En zo ja, wat zou dat dan zijn?
   Harte groet,
   Nina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: